Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankový pekáček s uzenou vůní

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 289 kJ /
1 742 kcal
Bílkoviny109,66 g
Tuky50,44 g
Vláknina32,45 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 1,81 g
Sůl4,42 g
Sacharidy197,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku propláchneme a v osolené vodě vaříme doměkka. Necháme trochu prochladnout (nebo si ji připravíme den předem), nasypeme do mísy, vmícháme celá vejce a větší čast nahrubo nastrouhaného sýra. Dochutíme solí, pepřem a česnekem, přendáme do vymaštěného pekáčku, posypeme zbylým sýrem a dáme zapéct asi na 20 minut do trouby vyhřáté na 200°C. Krok 2: Když se začne tvořit zlatavá kůrčička, vyndáme z trouby, nakrájíme na porce a servírujeme, nejlépe se salátem z čerstvé zeleniny (ale vynikající je k tomu i kysané zelí).

Zveřejněno 25. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankový pekáček s uzenou vůní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ovkY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankový pekáček s uzenou vůní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ovkY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-pVanilka: V Trojanovicích u Frenštátu provozuje pohankový mlýn známý mlynář pan Šmajstrla, který pošle kuchařskou knihu s rcpt čistě pohankovými. Doporučuju. Má i zásilkovou službu na své produkty.

Vanilka:

Dnes jsem dělala z jahel (pohanka v zásobách chyběla :-) ) a taky to nemá chybu!:-p

Posílám bodík+:yes:a také děkuji za príma recept;-)Já dělávám jen se slaninkou,tak alespoň zase změna:-*:yes:

Pohanka je výborná, většinou však nevím co s ní a mám ji pouze jako přílohu, proto ocením jakýkoliv recept s ní!!!:yes:

Pohanka je vynikající záležitost. Je velice dobrá na žíly a tepny. My doma máme pohanku často, ale vaříme ji tak, že ji jen zalijeme vodou jen aby byla malinko potopená, a když je poloměkká, tak hrnec zabalíme do peřin a ta pohanka vážně sama "dojde", je pak krásně sypká jako rýže. Tenhle recepis se mi moc líbí, určitě vyzkouším :yes:

Díky za recept :yes:;-):-D +1

Tématické fráze:
pohankový mlýn v trojanovicích, pohankovy mlyn trojanovice, pohankový mlýn, trojanovice pohankový mlýn, rajska omacka recepis, recepis z pohanky, pohankovy mlyn smajstrla recepty, trojanovice -pohankový mlýn - šmajstrla, pohankový popcorn, pohankový mlýn šmajstrla, trojaovice pohankový mlýn, trojanovice mlyn pohanky, trojanovice mlyn pana šmajstrla, frenštát-trojanovice-pohankový mlýn šmajstrla, pohanka z uzenou slaninou

Suroviny:
pohanka, voda, vejce, sýr eidam uzený, česnek, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu