Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koblihy s hermelínem a brusinkami

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 528 kJ /
3 711 kcal
Bílkoviny143,90 g
Tuky138,68 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 4,60 g
Sůl11,89 g
Sacharidy431,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Podle receptu vypracujeme koblihové těsto a necháme vykynout. Krok 2: Doprostřed kolečka dáme kousek hermelínu, přidáme asi půl lžičky brusinek, přiklopíme a dobře uzavřeme - rádo to vytéká. Krok 3: Smažíme podle receptu. Krok 4: Hotové můžeme buď posypat skořicovým cukrem nebo trochou strouhaného parmezánu, podle chuti. Tento recept zachutná tomu, kdo má rád sladkoslaná jídla a zvláště kombinaci hermelínu a brusinek

Zveřejněno 26. 3. 2011

Poznámka autorky zizala

recept na koblihy:

http://www.toprecepty.cz/recept/10186-nejlepsi-kob...

Nápad na náplň: Danda z Labužníka :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy s hermelínem a brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ovkX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koblihy s hermelínem a brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ovkX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Dajda: :-K Děkuji moc za pochvalu, mám radost. Taky nám chutnaly obě varianty :-8.

Vím, že jsem chválila už před rokem (koblihy se přece smaží o masopustu ;-)), ale nedá mi, abych nepochválila i letos! Koblihy byly ještě lepší než minulý rok - letos jsem vyzkoušela posypat je jemně skořicí (bez cukru) nebo parmazánem. Mně zaujala ta skořice, takový jemňoučký nádech vůně koření, manžela více sýr. K ještě teplým koblížkům jsme si dali výraznější bílé víno - no nemělo to chybu! :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Nápadité a moc dobré:-!

Dajda: To jsem ráda, děkuji :-K.

:-O:-p to je krása:yes::-K

jo jo, žížalko

Nadja: To budu ráda. Dej pak vědět :-K

Žížalko Jarko, děkuji za povzbuzení k vyzkoušení. Sice to nebude hned, ale zkusím až tu budu mít vnoučata.

Nadjo, já jsem taky zkoušela pár kousků, když jsem smažila klasické koblihy. A chutnalo to mně i holkám :-p

Koblihy mám ráda, hermelín mám ráda a brusinky přímo zbožňuji, ale v této trojkombinaci?
Když jsem tento recept četla v časopise APETIT (říjen 2006, str.88), tak jsem si řekla, že toto snad ani nikdy zkoušet nebudu - navrch měly být ještě sypány cukrem se špetkou mletého hřebíčku, nebo ve slané verzi strouhaným parmezánem.
Teď, po přečtení komentářů, váhám, ale asi vyzkouším na několika kouscích, až budu dělat klasické koblihy. Jsem na tu výslednou chuť moc zvědavá.

Eli a Di, děkuju za pochvalu ;-):-K

Hermelín teplý i studený s brusinkami přímo zbožňuju. Tohle se mi tak zalíbilo, že jsem hned vyzkoušela, ovšem v pozměněné podobě a la co dům dal. Mrazák dal polozapomenuté listové těsto - udělala jsem z něj taštičky a naplnila je kostičkami hermelínu a trochou brusinkového kompotu, smíchaného se sušenými brusinkami. Brusinky trochu vytekly, ale to, co zůstalo, nemělo chybu. Teď zkusit jen ty koblihy! :yes:

Tento recept jsem před lety zkoušela podle časopisu Apetit. Byl tam i předpis na koblihové těsto a byl to velký průšvih, vůbec se mi nepovedlo, prostě zkažený materiál.
Na recept jsem zanevřela a přitom stačí tak málo ;-):yes:, prostě pro tuhle dobrůtku použít těsto jiné, osvědčené :-8:yes::yes:.
Žížalko, díky za připomenutí, je to výborná kombinace. :-p

...no mě by tedy chutnalo:-!

:yes::yes::yes:Hermelín a brusinky - neznám lepší kombinaci... Ňamky ňam, ukládám a posílám bodíka...:-p

Já se přiznám, že tuhle kombinaci Hermelínu a brusinek si vůbec neumím představit:-O

Na langoši to ale může být dobré ;-):-p

zizala:Neboj, na langoši to jím doma jen já, rodina klasicky česnek, kečup a sýr.

chocolate: Niva s hruškou je výborná kombinace, díky za tip, zkusím příště:-p:yes:
Na langoše jsem hermelín a brusinky ještě nedávala:-)), ale co není, může být, rozhodně je tahle kombinace chutná vždycky:-p

Ty mi dnes dáváš;-), takové luxusní slané dobroty.Já si hermelín a brusinky dávám i na langoš.Ještě si říkám, že špatná náplň by nemusela být třeba Niva a hruškové chutney (nebo jen kousek kompotované hrušky).

zizala::-))Jaruš s tím focením mám také problém:-Otéž se mi hodně klepou ruce,tak se vždycky snažím zatajit dech a mů je z toho na odpis:-D:-D
Ale opravdu moc fajn fotky a recept-to jsem ti už napsala také:-p:yes:

Děkuju všem za milý zájem :-K:-K
Klarisko, to si piš, Daniela bude mít (snad) radost. A fotka - no, já nemám výtvarné vidění, takže někdy se zadaří víc a někdy je to bída, navíc musí fotit dcera a občas je kvůli tomu dost otrávená:-/ (mně se totiž klepou ruce:-8) Ale děkuju :-K:-K

Poděkuj za nás Dande(ovi) za nápad, Žížo ;-). Tobě díky za sepsání, přídání a za fotky, nad kterými se sbíhají sliny :yes::-K.

A už mám tuto skvělou,krásně vyfocenou dobrotu uloženou:-*mňam:-p+:yes:

Osvědčená kombinace titulních surovin, ovšem v koblize? To by mě nenapadlo, super! :yes:

Jaruuuu, mňam:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

:yes: to je přesně ono:yes:+

Tématické fráze:
koblihy od hrušky, slané koblihy, koblihy hruška, koblihy podle hrušky, vaření s hruškou - koblihy, recept hrušky - koblihy, hruškovi langoše, plněné langoše hermelínem, koblihy, nova-hruška-koblihy, hruška koblihy, recept na osvedcene koblihy, slany koblih, předpis na koblihy, předpis na na koblihy, koblihy apetit, hermelinove koblihy, koblihy slane, langose s hermelinem, langoš jako kobliha

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, šťáva citronová, rum, mléko, cukr, droždí, mouka hladká, sůl, mouka hladká, džem meruňkový, tuk na smažení, cukr vanilkový, sýr hermelín, brusinky zavařené, parmazán, cukr skořice

Přidat fotografie receptu