Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto s masem z kachních krků+polévka

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie45 kJ /
11 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté "Kachní krky" dáme vařit do papiňáku s vodou 3x více než je rýže. Přidáme Masox. A vaříme od počátku vaření cca 20 min. (důležité, aby maso při obírání z obratlů šlo dobře dolu). Krok 2: Po dobu vaření si připravíme /nakrájíme, nastrouháme/ kořenovou zeleninu, nakrájíme cibuli a česnek. Krok 3: Nasypeme si rýži do kastrolu, kde ji budeme vařit.(kdo má rád sypkou, přidá lžíci sádla nebo oleje). Krok 4: Když je dovařeno, vyndá krky na prkénko. Krok 5: Při sypké rýži zahřeje rýži, aby se promastila. My nedáváme sádlo, máme rádi asijskou, jako na jídlo s hůlkama, trochu aby se lepila. Krok 6: Odměříme 2x tolik vývaru co bylo rýže + 1/2 hrnku a nalijeme na rýži, zamícháme a vaříme tradičně. Krok 7: Do zbylého vývaru dáme vařit připravenou zeleninu, opepříme. Krok 8: Ještě teplé krky obereme !! (studené jdou špatně) a posléze obrano maso vmícháme do rýže. Vypneme topení a překryjeme utěrkou, aby rýže došla. Krok 9: Polévku dochutíme a můžeme zavařit např. játr. zavářkou, nudličkama, kapáním a nebo nechat čistou a jíst s krutóny. Je li méně vývaru, můžeme doplnit dle potřeby vroucí vodou. Rizoto můžeme podávat se saláty z rajčat, okurky, zel. salátu, houbičkami. Někdo to rád sype sýrem.

Zveřejněno 26. 3. 2011

Poznámka autora Vaclav Fronek

Kuřecí krky nejsou vhodné. Jsou moc drobné a je s nimi nepředstavitelná piplačka. Nejchutnější jsou kachní, pak husí a pak krůtí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s masem z kachních krků+polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVmp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s masem z kachních krků+polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVmp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Vašíku já dělávám z krůtích krků-v papiňáku vařím 45 minut,obrané nakrájené maso orestuju na cibulce,přidám v papiňáku uvařenou rýži(za 5 minut hotová)přimíchám zelenou nať z cibulky pokud mám a ještě pro očko i lepší chuť vmíchám zeleninu.Dnes byl príma oběd:-pbodík posílám a foto přidávám:-*Měj se hezky:-K

Děvčata se zeleninou máte pravdu. Já jí v ryzetu taky rád, ale u nás ji nikdo moc nechce, tak ustoupím. CO NADĚLÁŠ. Hi HI.

Já dělám taky, posypané postrouhanýn parmezánem a zakápnuté oliv. olejem nemá chybu:-*

Taky bych přidala nějakou zeleninu, aspoň hrášek;-)

Také dělávám podobně, výhodou je chutné rizoto i polévka.Stejně jako žížalka přidávám 10-15 minut před dokončením mraženou zeleninu (hrášek, mrkev, kukuřice).

Dělám s krůtími krky, kachní, natož husí se špatně shánějí. Ale dávám do rizota ještě zeleninu ;-):-p

Tématické fráze:
kachni krky recept, ryzeto, polévka z kachních krků, polévka z husích krků, rizoto z krůtích krků, kachní krky, jak dlouho varit husi krk, husí rizoto, kachní rizoto recept, husí krky recept, recept na kachní krky, recepty ryzeto, kachní rizoto, polévka z husího krku, recept na husí krky, ryzeto s masem, polévka z husího krku recept, recept husi rizoto, rizoto z kachního masa, kachní krk

Suroviny:
krk kachní, rýže, masox, zelenina kořenová, česnek, cibulka, sůl, pepř, tuk

Přidat fotografie receptu