Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dády roštěná na česneku v tlakovém hrnci

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1

6 porcí

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 616 kJ /
1 103 kcal
Bílkoviny135,31 g
Tuky41,58 g
Vláknina18,85 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 890 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy41,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pokrájíme na větší kostky. Cibulku oloupeme a nakrájíme nahrubo. V tlakovém hrnci trochu sádla nebo oleje rozpálíme, osmahneme cibulku, kmín, masové kostky obalíme ve 2 polévkových lžících hořčice a pak poprášíme hladkou moukou cca 2 polévkové lžíce. Krok 2: Přidáme k cibulce a zprudka osmahneme, přidáme 2 stroužky česneku a podlijeme vývarem cca 3-4 dcl. Zavřeme a dusíme cca 12 minut. Záleží jak starou kravičku máte, já měla mladého býka a stačilo 12 minut. Krok 3: Odklopíme a promícháme, podlijeme ještě trochou vody aby jsme měli omáčky kolik je třeba a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme dle potřeby. Krok 4: Zahustíme moukou s vodou a lžící hořčice, ale už nebude potřeba tolik mouky tak jen 2 polévkové lžíce, protože už je ze základu zahuštěno. Krok 5: Provaříme 10 minut, aby nebyla cítit mouka. Nakonec přidáme dle chuti prolisovaný česnek, já dávám tak 3 stroužky, přeci jen jedí to i naše děti.

Zveřejněno 29. 3. 2011

Poznámka autorky k.radulka

Podáváme s bramborem či rýží, nejlepší je ovšem knedlíček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dády roštěná na česneku v tlakovém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xVxB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dády roštěná na česneku v tlakovém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xVxB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Anna Kocikova:krásné foto Ann:-8:yes::yes: a tuhle úpravu rýže v papiňáku vůbec neznám:-O:-!výborně:yes:vyzkouším;-):yes:

Dělávám stejně,jen 5 minut v závěru na převaření mouky přidávám na maličké kostičky nakrájenou 1 menší mrkev,aby se i oko najedlo:-*Dnes jsem dělala z hov.předního,tak papiňák syčel o 20 minut dýl,příloha byla pažitková rýže-2dl hrnek přebrané a oprané rýže zaliju 3,5dl vody,osolím a v papiňáku vařím 4 minuty.Po ochlazení zamíchám 2 PL nakrájené pažitky:-)
Chutná to výborně a bodík s fotkou přidávám:-p+:yes:

Anna Kocikova: udělala jsem podle vás - s mrkvičkou :-8 A je to nejen výborné :-Q ale i to hezky vypadá :yes:


k.radulka: Výborný receptník ;-) To si můj chlap a synek pošmáknou :-8

:-p:-p:yes::yes:

:-p:-O:yes: +6

:-p:yes:

ne oni jen musí foukat, že to pálí :-D

maris:šibalové:yes::-D:-D

Fantom: dívají se na to dost nedůvěřivě;-):-D:-D

Mamčo co jsi to dnes uvařila:-O,:-D:-D

Tématické fráze:
roštěnky v tlakovém hrnci, hovezi v tlakovem hrnci, roštěná v papiňáku, červená řepa recepty dle dády patrasové, roštěná omáčka, hovězí plátky v tlakovém hrnci, hov.roštěná, hovězí na česneku v papiňáku, hovězí roštěná v papiňáku, hovezi maso v tlakovem hrnci, hovězí roštěnky v tlakovém hrnci, recepty v tlakovém hrnci, roštěnky v papiňáku, těstovinový salát dády patrasové, roštěná recept, hov. roštěná recepty, nejlepší roštěná, rostena z papinaku, tlakovy hrnec recepty, červená řepa podle dády patrasové

Suroviny:
roštěná hovězí, cibule, kmín mletý, vývar masový, česnek, hořčice, sůl, pepř, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu