Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Středomořské brambory se šalvějí a černými olivami

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 967 kJ /
1 665 kcal
Bílkoviny31,06 g
Tuky74,70 g
Vláknina25,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 331 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy204,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory umyjeme a vcelku povaříme asi 8 minut. Krok 2: Poté je rozpůlíme či rozčtvrtíme a promícháme se zálivkou, kterou jsme mezitím připravili prošleháním olivového oleje, šalvějové natě, octa, lžičky soli, půl lžičky pepře a pokrájených černých oliv. Krok 3: Dobře promísíme a vložíme do dobře vyhřáté trouby na 20-25 minut. Krok 4: Na závěr promícháme s nasekanou petrželkou a případně dosolíme.

Zveřejněno 29. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Středomořské brambory se šalvějí a černými olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KYyx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Středomořské brambory se šalvějí a černými olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KYyx

Marie

Komentáře (15)

Isindy a Ivulinko, zrovna včera mi drzé osazenstvo položilo otázku, jestli znám taky jinou přílohu než brambory...:-*:-D Tak dneska dostali staré rohlíky...;-) No, v nádivce s uzeným, no...:-D
Děkuji všem za tolik bodů a uvařte si už taky někdy někdo něco, co vkládám...;-):-8:-))

Koukám, že brambory jsou u vás v kurzu, i já je můžu jakkoliv, krásný recept a ještě lepší fotky:yes:

Brambory bych mohla jako přílohu ke všemu. . . Tyto vypadají moc lákavě. :-):yes:+

Eli, vypadá to na velkou dobrotu:yes: určitě vyzkouším:yes: +

Mňaaam :-p:yes:

:-p mňam:-K

:-O:-p:-*:yes:

Eli, ty si s těma bramborama nedáš pokoj ;-) tohle je moje slabost, brambory na všechny možné způsoby :-p jen olivy mi doma nikdo nejí - tak si je vyšťouchají, no :-D
ukládám a brzo pošlu fotečku, bod dávám už teď :yes:

Včera som si prezerala ceny zemiakov v Bille, staré zemiaky sú drahšie ako nové - dovezené z Egypta. Všetko vyše 1 euro za kilogram...
recept - ak vždy :yes:

jojojo s těma tzatzikama:-p no já se asi uslintám:-p:-p:yes::yes:

Ode mne taky, co dcera, to i já;-):yes:

Paráda:-O,k tomu tzatziky z řeckého jogurtu;-) a nemá to absolutně chybu:yes:+

:-p:-p:yes:+4

Vidím foto a hned vím, čí to je ;-), Eli, palec hore :yes: a boďka :-K

:-)):yes::-p:-)

Tématické fráze:
středomořske recepty, brambory se šalvějí, recepty se šalvějí, brambory na šalvějí, brambory s olivami, šalvej brambory, treska černá, salvejove brambory, středomořské zapečené brambory, brambory na 1000 zpusobu, šalvěj na brambory, šalvěj recepty, šalvěj, zapečené středomořské brambory, recept se šalvějí, quiche s šalvějí, recept kure na stredomorsky zpusob, brambory s olivama, brambory zapečené se šalvějí, zapečené brambory se šalvějí

Suroviny:
brambory rané, olivy černé, šalvěj sušená, olej olivový, ocet vinný bílý, pepř, sůl, nať petrželová

Přidat fotografie receptu