Medové řezy se šlehačkovým krémem
Velice snadné řezy najdeme v tomto receptu. Je inspirován známým medovým dortem. Křehké ořechové pláty těsta doplní lahodný krém ze šlehačky a zakysané smetany. Na posyp tentokrát využijeme odřezky z tvarování řezů.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 479 kJ / 2 744 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,43 g |
Tuky | 36,24 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 3,71 g |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 530,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni vyšleháme do zhoustnutí 4 celá vejce s cukrem a medem. Zašleháme 1 lžičku sody a hladkou mouku.
Krok 2: Těsto rozdělíme na 3 části a pečeme je jednotlivě na plechu vystlaném pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na přibližně 200 °C pouhých 5 minut, hlídat, aby se nepřesušily a nespálily, musí být dozlatova. Po vytažení z trouby necháme pláty lehce vychladnout a ještě z vlažných sundáme pečicí papír.
Krok 3: Jednotlivé pláty položíme na sebe a ořežeme je do pravidelného čtverce. Z odřezků umixujeme drobenku na posyp.
Krok 4: Na krém vyšleháme šlehačku s cukrem a zakysanou smetanou. Krémem protřeme jednotlivé pláty těsta, vrchní plát a i boky, pokud vyjde krém. Celé řezy pak posypeme drobenkou z těsta.
Zveřejněno 1. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové řezy se šlehačkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nY9W
Moje poznámka
Medové řezy se šlehačkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nY9W
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 5 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 6 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 7 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Čínské nudle s jidášovým uchem
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Továrna na Mozartovy koule zavřela: Nový majitel určí, zda se bude slavná cukrovinka ještě vyrábět a kde
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Neregistrovaný před 26 minutami
Dobroty z listového těsta
Neregistrovaný před 43 minutami
Pohanková kaše
Neregistrovaný před 1 hodinou
Pečená kachna v zelí
Neregistrovaný před 1 hodinou
Pekanová srdíčka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Co dům dal
Neregistrovaný před 1 hodinou
Salámový oběd na pekáč
Neregistrovaný před 1 hodinou
Levandulová zmrzlina s medem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 2 hodinami
Podzimní jablečník
Neregistrovaný před 2 hodinami
Tématické fráze:
marlenka recept,
medovník recept,
dort marlenka recept,
medovnik,
marlenka dort,
marlenka,
domácí marlenka recept,
dort marlenka,
recept na dort marlenka,
domácí marlenka,
recept marlenka,
recept na medovník,
recept medovník,
marlenka dort recept,
recept na domácí marlenku,
recept dort marlenka,
marlenka koule,
recept na marlenku,
recepty moučníky medovník,
jednoduchá marlenka
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
med,
soda jedlá,
mouka hladká,
šlehačka,
cukr moučkový,
smetana zakysaná
Komentáře (30)