Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr v alobalu

Nemůžete nebo nechcete o Štědrém večeru připravovat smaženého kapra? Můžete vyzkoušet kapra pečeného v alobalu, obaleného v hladké mouce smíchané s paprikou a pečené s oříškem petrželového másla. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 125 kJ /
1 225 kcal
Bílkoviny13,54 g
Tuky123,40 g
Vláknina0,45 g
Cholesterol 234 mg
Sodík 502 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy14,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronem, a necháme alespoň 15 minut proležet. Krok 2: Změklé máslo promícháme s petrželkou a strouhaným sýrem. Krok 3: Odleželé porce kapra osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce, smíchané paprikou a položíme na alobal potřený olejem. Povrch kapra poklademe petrželovým máslem, alobal dobře uzavřeme a pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě přibližně 30 minut. Krok 4: Podáváme s chlebem, při slavnostnější příležitosti s bramborovým salátem nebo vařenými brambory.

TIP: Jak snadno odstranit šupiny z kapra

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5QR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5QR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

tak teď jsme akorát dojedli a musím říct, že to bylo výborné. Jen jsem na konec nechala alobal otevřený, aby to trochu udělalo kůrčičku a bylo to mňamózní :-)) Pokud dodržíte gramáž, ten sýr tam není skoro cítit a je to jen na křupavou kůrku, takže přidávám bodíky. Jana :yes:

SÝR? jen to ne....:-!

Vynikajici, u vecere bylo absolutni ticho...:-)

Moc dobre. Nema to chybu :yes:

Kapřík byl výbornej, douho jsem neměl něco tak dobrého. Na chléb co jsem k tomu nakrájel, ani nedošlo. Nechtěl jsem si kazit chut :-) Dělal jsem to v troubě na 150 na půl hodinky a nechal dojít a byl hotovej. :yes:

Cemu se rika stredne vyhrata trouba?? Ja ji mela na 220 a pak jsem pekla na 200 rovnych, nicmene po pul hod jsem jeste musela nechat cca 15 min dopekat v otevrenem alobalu, aby to trochu vypadalo jako pecene a ne jako dusene.:-//

měli jsme včera k večeři, přítel jen tak samotné a já s bramborem vařeným ve slupce... chutnalo nám, jenom přítel poznamenal, že klasika (kapr na másle s kmínem) je nepřekonatelná... :-) ještě dodám, že příště si budu dávat pozor na obalování v mouce - obalila jsem kapříka moc a ta mouka tam pak kazí dojem... :-//

Jaroslav 5. 4. 2009 19:53
Paráda :yes:

Tématické fráze:
recepty kapr, kapr recepty, kapr recept, recepty z kapra, recept na kapra, recept kapr, kapr recepty pečený v troubě, nejlepší recept na kapra, recepty na kapra, kapr v troubě, nejlepší recepty z kapra, nejlepsi peceny kapr, nejlepší recepty na kapra, kapr nejlepší recepty, recept přírodně pečený kapr, kapr peceny v troube, nejlepší recept kapr, jak upéct kapra, dobré recepty na kapra, pečený kapr v troubě

Suroviny:
kapr, máslo, olej, nať petrželová, mouka hladká, šťáva citronová, sýr, paprika sušená pálivá, sůl

Přidat fotografie receptu