Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehaná bábovka

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemeL lemeL

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 610 kJ /
2 058 kcal
Bílkoviny70,08 g
Tuky47,16 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 600 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy335,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce a prosátý cukr, citronovou kůru a mletou vanilku dobře v hrnci nebo kotlíku ušleháme, pak postavíme hrnec do kastrolu s horkou vodou a šleháme, až těsto začne nabývat a houstnout. Krok 2: Pak odstavíme hrnek z plotny a mícháme, až vše vychladne. Přidáme citronovou šťávu a hrubou mouku. Krok 3: Těsto nalijeme do máslem vymazané, strouhankou vysypané formy a pečeme 3/4 hodiny v mírné troubě.

TIP: Jak poznat správně upečenou bábovku pomocí špejle

Zveřejněno 4. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehaná bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rEW4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehaná bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rEW4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Jitka: Já si myslim, že jo :-)

Vypadá to zajímavě, už se peče v troubě:). Myslíte, že by šlo do těsta přidat k ozvláštnění mleté ořechy nebo kakao, rozinky, atp.? Díky!

Jj, kolem těch 20-25 minut.;-)

Já mám tu samou formu po tchýňce :-D:-D, recept mám z téže kuchařky jako Lemel a peču maximálně 25 min, jenže fakt záleží na troubě ;-)

Fantome, možná je to recept z 20. let. Jani, je to možné, že máme stejnou formu :-)

to bude recept asi z 30- 40 let? nebo ještě starší? +:yes:

Moooc hezká bábovička:-):yes: A myslím, že máš stejnou formu, jako já;-)

Zkouším ji teď poprvé z kuchařky Marie Janků-Sandtnerové a zjistila jsem, že 20 minut pečení bohatě stačí :yes:

Tématické fráze:
slehana buchta, recept na slehanou babovku, bábovka, šlehaná buchta recept, šlehaná ořechová bábovka, recepty marie janků- sandtnerová, šlehaná buchta s ořechy, recepty slehanou buchtu, buchta slehana, recept na bábovku slehanou, bábovka podle sandtnerové, šlehaná bábovka hrubá mouka, marie sandtnerova recept na vanilkove rohlicky, recepty na slehanou babovku, bábovka sandtnerová, bábovka podle sandtnerové, šlehanábábovka, šlehané těsto, recept na babovku ze slehacky, šlehačka recepty

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, šťáva citronová, vanilka mletá, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu