Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minutková vepřová kýta s teplou zeleninou

Minutková vepřová kýta s teplou zeleninou je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Šťavnaté plátky vepřového masa jsou krátce opečené do zlatova, což zachová jejich jemnost a chuť. Podáváme je s mixem teplé zeleniny, která pokrm doplní barevně i chuťově.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby naložení masa

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby naložení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 978 kJ /
712 kcal
Bílkoviny111,52 g
Tuky16,53 g
Vláknina13,99 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 351 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy24,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso si nakrájíme na středně silné plátky a zlehka naklepeme. Naklepané plátky masa potřeme rozetřeným česnekem se solí. Maso necháme v chladu nejlépe do následujícího dne odležet. Krok 2: Kedlubnu, fenykl, mrkev a cibuli nakrájíme na tenké plátky. Krok 3: Naložené plátky masa opékáme zprudka na pánvi s troškou oleje do zlatohnědé barvy. Po opečení maso uchováme mimo pánev v teple a do výpeku z masa dáme nakrájenou zeleninu (kedlubnu, mrkev, fenykl, cibuli) a necháme zlehka opékat. Krok 4: Jakmile je zelenina opečena tak, že je akorát na skus – tedy ani tvrdá a ani rozvařená přidáme cca 1,5 dl zeleninového vývaru – pokud není, pomůže půl kostky zeleninového bujonu. Krok 5: Necháme projít jednou krátkým varem a velmi zlehka zahustíme lžičkou škrobu Solamyl rozmíchanou v trošce vody. Krok 6: Jakmile se nám šťáva zahustí, již nevaříme a máme hotovo. Dle chuti a potřeby můžeme osolit a opepřit, případně přidat kousek másla pro zjemnění. Výbornou přílohou jsou čínské nudle nebo rýže.

TIP: Časté chyby při zahušťování omáček a polévek

Zveřejněno 5. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minutková vepřová kýta s teplou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3jqO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minutková vepřová kýta s teplou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3jqO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Mňamkové jídlo:-p+:yes::yes:Fenykl používám akorát do čaje,v jídle takto přidaný také neznám:-*může to být zajímavá chuť:yes::yes:

Otíku, maso je mi jasné, ale fenykl jsem ještě neochutnala, neznám teda jeho chuť a jak vidím je čím dál víc používaný a chválený a tak ho budu muset vyzkoušet. Dávám ti 6.boda:yes:

Říkám si - Colombo dává vždy fotku, kde je? - on se mi recept otevřel v polovině a já ji hledala pod receptem místo nahoře :-O:-8 a to je ráno! :-D:-D) Jinak fenykl s kýtou musím zkusit, dělal jsem krkovici a bylo to výborné, :-p:yes:

Dobrý den paní Jano,pokud nakládám nebo restuji jakékoliv maso,lehce ho zapráším solamylem,ono se pak rychle na pánvi či grilu zatáhne,nepustí šťávu a není tím pádem tvrdé.
Jinak recept vypadá výborně:yes:

A sakra... Takže cestou z práce k řezníkovi, a bude zaděláno na večeři!!:-( a to sem chtěl dneska pracovat u vyjídání zbytků z lednice!!! :-( Do fajrontu snad nevydržím!!!;-)

Otto, jako vždy, ty umíš. Já mám s kýtou problém.:-S A nejen já, nevím proč. Ikdyž bych ji měla naklepanou, naloženou, nemám ten cit na to, abych ji orestovala jen tu dobu, co je třeba a pak je tvrdá:-(, což mne dost mrzí:-S. recept je krásný a za to, že já jsem tele ty nemůžeš, takže PLUS!!!:-D:yes::yes:

Tématické fráze:
vepřová kýta se zeleninou, vepřove minutky, jídla z vepřové kýty, pokrmy z veprove kyty, jídla z kýty, minutková jídla recepty, teplá zelenina recept, recepty na minutky z vepřového masa, minutková jídla, vepřova kyta na zelenine, jídlo z vepřové kýty, vepřová kýta recepty, minutková šťáva, jídlo z kýty, vepřová kýta na zelenině recepty, vepřová kýta na štávě, kyta jako minutka, vepřová kyta, recepty z veprove kyty, teplá zelenina

Suroviny:
kýta vepřová, kedlubna, fenykl, mrkev, cibule, česnek, vývar zeleninový, olej, solamyl, pepř mletý, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu