Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Kulaťoučké knedlíky s uzeným masem a opečenou cibulkou jsou českou klasikou. Stačí se jen rozhodnout, jestli si k nim dáme zelí nebo špenát. Není na nich nic složitého, jen si musíme dát pozor na načasování. Protože bramborové těsto při čekání rychle řídne, vždy je třeba dát nejdříve vařit vodu.

Hodnocení receptu je 4,9 (159×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vlajda Vlajda

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby chladnutí brambor a masa

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby chladnutí brambor a masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 717 kJ /
2 083 kcal
Bílkoviny119,75 g
Tuky48,66 g
Vláknina35,95 g
Cholesterol 713 mg
Sodík 6,81 g
Sůl16,42 g
Sacharidy276,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Krok 2: Uzené maso uvaříme a po vychladnutí nakrájíme na malé kostičky. Krok 3: Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle najemno. Přidáme vejce, krupici, hrubou mouku, sůl a vypracujeme těsto. Krok 4: Z těsta utvoříme váleček, ze kterého nakrájíme hrubší plátky. Každý plátek prsty rozmáčkneme, doprostřed vložíme kopeček uzeného masa, zabalíme a vytvarujeme kuličky. Krok 5: Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a pozvolna vaříme zhruba 15 minut, podle velikosti. Po uvaření je vyjmeme. Krok 6: Zelí překrájíme, osolíme, okmínujeme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Krok 7: Z oleje nebo sádla a mouky připravíme jíšku. Krok 8: Zelí jíškou zahustíme, dochutíme cukrem a solí a ještě necháme 10 minut pozvolna vařit. Krok 9: Nakonec na oleji nebo sádle dozlatova usmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Krok 10: Knedlíky podáváme se zelím a osmaženou cibulkou.

TIP: Jak se vaří bramborové knedlíky

Zveřejněno 7. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kzJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kzJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (88)

Ty už jsem neměla dlouho! Úplně se mi sběhly chutě! :-*

Nejlepší recept na těsto, jaké jsem kdy zkusila. Už u něj zůstanu 👍🏻😋

Simonaaaaa: Knedlíky na pařáku nebo přímo v parním hrnci otáčet nemusíte.

Dobrý den, dělal je někdo na pařáku? Otáčíte? Děkuji.

Jsou výborné

Skvělý recept, jen bohužel bojuji s dochucováním zelí, ale snad to nějak vychytám.:-)

Já jsem celkově levá na plněné knedlíky (to balení je pro mě za trest) a i když jsem se s těmito prala jako s každými, chuťově byly moc dobré a rodina spokojená ???? takže určitě nebyly naposledy

Mohu se zeptat na kolik to je porcí?:-?

Dnes jsem vařila a bylo to výborné. Dovolila jsem si přiložit foto. Díky za super recept :-K

Denisa: zkus detskou krupici ale nesmí být sladká

Jdu na ně :-) :-) budu dělat poprvé tak mi držte pěsti :-8 :-8 :-8

Hotovo,uvareno....vysledek byl vynikajiciyes:;-)

Ahoj tak jdu na ne.......uvidime jak to dopadne:-D:-D:-D

Jitka Lisová 27. 9. 2017 17:48
Děvčata,můžou to udělat brambory s málo škrobu.Doporučuji přidat tak 2 lžíce solamylu a mělo by se to povést.

Já jsem dnes knedlíky uvařila,ale nebyla to žádná sláva,recept se mi zdál dobrý,ale zřejmě jsem měla spatne brambory.
Musela jsem použít více mouky a také jsem přidala trochu hladké a těsto se pak dobře spojilo.:-(
Nicméně knedlíky chutnaly,i když byly trošku tužší,zbyla po nich jen prázdná mísa <3 :-D

Ahojky, zitra prijede manzel s prace na vikend, tak vim co vyborneho mu uvarim na obed. :-) Budou to tyto skvele knedliky se zelim, ktere tolik miluje <3 Dekuju moc za receptik, snad se mi ty Knedliky povedou.:yes:

Knedlicky chutnaly i u nas:-p:yes:49:yes:

Výborný recept. Děkuji :-K:yes:

Ahoj nevadí když tam nedam krupici? S testem teprve začínám :-(

tak jsem udělala knedlíčky a jsou libový :) recept za jedna ;-):yes:

:yes: výborné...ráda se k tomuto receptu vracím

janavevi 1. 2. 2015 11:28
spagetka: tak mě knedlíky opravdu prdí ;-)... když vezmu placku s náplní do rukou a dělám kuličku, tak musím zmáčknout tak, aby vyšel zvuk a bylo to slyšet - prostě si knedlík prdne, pak vím, že se mi neotevře :-D ... kdysi dávno, když jsem se učila vařit, tak jsem to někde četla a od té doby moje plněné knedlíky prdí :-D a fakt je, že se mi náplň nikdy neutekla ... když pominu, že jednou jsem měla v hrnci místo knedlíku plavající blebtanec z těsta a masa, ale to bylo špatnými bramborami :-O ... no možná i mozek a ruce udělaly kus své práce :-//

Vzdycky jsem se knedliku bala,takze jsem je nezkousela. Tentokrat jsem se k nim odhodlala, sla koupit brambory typu C jak tady radila Bea a pustila se do prace. Brambory typu C jsou pry nelepive :-D Uz pri strouhani nesli ze struhadla jak se lepili,no nedala jsem se odradit a pokracovala dal. Prindala jsem suroviny a zacala delat testo... No dopadla jsem uplne stejne jako Sonca.:-// Nasypala jsem pul kila mouky a za boha jsem tu lepivou hmotu nemohla dostat z rukou. Takze jestli mi nekdy nekdo rekne,ze brambory typu C jsou nelepive,tak ho asi prastim. Jinak s knedliky jsem ponaucena a dalsich par desitek let je delat rozhodne nebudu :-// :-D :-D

pazderka83:
Nelepivé - tj. salátové jsou brambory typu A. Céčka jsou nejvíc lepivá... na bramborové knedlíky používám varný typ B a přidávám lžíci až dvě bramborového škrobu (to podle množství brambor a jejich momentální lepivosti)

Jsem ve Francii a chtela bych tyto knedliky udelat francouzum, ale nemam k dispozici hrubou mouku, mate tip jak bych ji mohla nahradit?:-(

Perfektní! :-))

super mnau 8. 5. 2014 11:33
moc dobrý recept ale lepí se mi to:-(:-(:-(:-(:-(:-( to opravdu nechápu:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8

Sonča:Ahoj , aby si připravila dobré těsto, důležitý je správny výběr brambor. Prodávají se jako varný tap A,B,C. Typ "C" je nejvhodnejší na přípravu testa. Tyto brambory jsou moučné, nelepivé, rozrypavé. Držím palce.:-D

Sonča:

Ahoj, tak já teprv s vařením začínám a dnes sem zkusila tyto knedlíky poprvé, ale nevyšlo to:( Těsto se mi strašně lepí, už sem tam nasypala tolik hrubý mouky a krupice a pořád je to lepivý, placku z toho neudělám ani náhodou:(( Asi jsem hodně rozvařila brambory? nešli už moc dobře strouhat,rozpadali se. Tak z toho udělám takový chlupatý knedlíčky a uzený se zelím půjde na to;-) určitě to bude dobré i tak:)

Já jsem dělala domácí těsto na knedlíky poprvé a SUPER, bez komplikací a dílo se velmi zdařilo. S tímto receptem v podstatě velmi jednoduché, díky za něj. Jen to zelí už vařím dvě hodiny a ještě nezměklo.:-)

dnes uvařeno a povedlo se :) zelí jsem dělala také hlávkové a spokojenost :yes:

Dnes jsem dělala a moc dobré! brambor jsem dala 10 a 250g hrubé mouky, žádná krupice, místo uzeného jsem dala slaninku a bylo to luxusní.. knedlíků bylo 11 středních :-)

delali jsme je dnes k obedu:yes:luxusni pochutnani:-)recept nema chybu:-p:-p:-p:-K

:-KMoc dobré,když nemam uzene plnim je škvarkama,zkuste to nemá to chybu:-p:-p:-p

:yes:

jdu na to :-) tohle jídlo zbožňuju :-p

6-8 brambor?To je cca kilo?A rozpočet je na těch 18 knedlíků?

Super recept,vyborne :-)Davám do sbírky :-):yes:

výborné,udělal sem je s červeným zelím a bylo to luxusní

Tak a jde se na ně :-p včera jsem dělala šunkofleky tak že uzený nezbylo ale mám slaninku :-*:-p:-D

KikaSredlova 3. 3. 2013 15:04
super, dnes jsem poprvé dělala bramborové těsto a povedlo se i s uzeným a zelím.:)

Já se do nich jdu pustit dnes,u nás doma na tom vyhrává jen opečená cibulka moc o zelí nestojíme,ale už se na ně tak těším,nikdy jsem je nezkoušela ještě z domácího těsta vždy si kupuji v pytlíku,tak snad se povedou.

Jana M.: Zásadně vždy respektuj vlastní sporák, jakmile knedle vystoupěj na povrch, nech jen chvilku a vyndávej.

První várka na 15 minut se mi rozvařila :-(
Druhá várka na 10 minut byla akorát. Moc dobré ;-)

Také u nás moc populární:-p, dovolila jsem si přidat fotku:-8.

dnes uvařeno a super :yes::yes::yes: bodík určitě letí ;-)

Tématické fráze:
bramborové knedlíky, plněné knedlíky, plněné knedlíky s uzeným masem a zelí, bramborový knedlík, bramborové knedlíky recept, knedlíky s uzeným a se zelím, bramborové těsto na plněné knedlíky, knedlíky plněné mletým masem, plněné knedlíky mletým masem, bramborové knedlíky s uzeninou, uzene knedliky, recept na bramborove knedliky, recepty s uzeným masem, plneny knedliky, bramborovy knedlik recept, bramborový knedlík kluci v akci, plněné knedlíky se zelím, bramborové knedlíky se skvarkama, bramborove knedle, bramborové knedlíky se zelím

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, krupice, vejce, sůl, cibule, zelí kysané, olej, mouka hladká, maso uzené

Přidat fotografie receptu