Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí játra s pórkem a houbami

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 563 kJ /
1 330 kcal
Bílkoviny106,28 g
Tuky77,55 g
Vláknina2,33 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 1,12 g
Sůl2,31 g
Sacharidy50,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra umyjeme, dáme do nějaké nádoby, zalejeme studeným mlékem - játra musí být potopena - a necháme přes noc odležet. Krok 2: Druhý den játra umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Krok 3: Do rozpáleného oleje dáme drobně nakrájený pórek, přidáme játra a krátce orestujeme. Krok 4: Hrnec stáhneme z plotny, přidáme rozdrobený bujón, houby, česnek, který jsme rozmáčkli nožem, ostatní koření a zalejeme vodou (500-700 ml). Krok 5: Dáme zpět na plotnu a na mírném ohni dusíme až jsou játra měkká. Krok 6: Během dušení doléváme vodu, která se vypařila. Krok 7: V trošce vody rozmícháme solamyl, štávu zahustíme a krátce povaříme. Podle toho, kolik chceme mít omáčky, přidáme před zahuštěním vody.Podáváme s knedlíkem, bramborem, rýží nebo chlebem. Já jsem dusila v tlakovém hrnci. Sůl jsem nedala žádnou - bujón stačil.

Zveřejněno 8. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí játra s pórkem a houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4kjn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí játra s pórkem a houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4kjn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Vím,ze se do mléka namaci ledvinky,o játrech jsem to ještě neslyšel..jinak dnes zkouším..

Tomáš: V mlieku namočená pečeň je krehkejšia. ;-)

Tak dnes vařím podle tohoto receptu a vypadá tomoc pěkně;-)

irena:no u nás se v rodině traduje, že se namáčí proto, aby změkly a lépe se s nima pracovalo. Jinak rybinu teda z jater necítím. Toť ale jen můj názor.

Mléko má za úkol odstranit zápach. Tak jako u kapříka, který se válí v bahně rybníka.

Evičko už jsou na plotně;-);-)Zase trochu změna:yes::yes::yes::yes:

Ivanko, tak to ani já nevím proč se ta játra namáčí do mléka.
My jsme doma chovali kravky a mamka to tak dělala, tak jsem to převzala od ní. Ale dělala to jen s tou hovězí, možná fakt aby pak nebyla tvrdá.
Jsem moc ráda, že jsi recept vyzkoušela a chutnalo..a taky díky za hezké fota:-))

Ďalší skvelý recept s hubami od Evičky Hubovej:-D;-)Kulich (nereg.)sa pýtal,prečo sa tá pečeň namáča do mlieka,ja to tiež neviem,ale možno preto,aby zmäkla.Som prekvapená,aká je krehká:-O,viac ako bravčová.Toto je moja premiéra,čo sa týka hov.pečene a dala by som najradšej 10 bodov,výborné:-p:-pK tomu som spravila majoránkovú ryžu a nakladanú repu od Nofrony:-)viz foto;-)

Ještě,že jsou recepty na netu,jinak bych nikdy nic neuvařila. Děkuji :-))

Proč máčet do mléka? By vytáhlo škodliviny?

+:yes::yes::yes::-p:-p:-p

Díky všem za komentíky a:yes:

Tak to já radši kuřecí, ta ostatní mě neberou. Ale jinak, Evičko, tohle je moc pěkný receptík, vyzkouším klasicky s těmi kuřecími. :-):yes:+5

Já můžu všechna, Evo;-):yes:

Játra mohu vždy - kromě kuřecích ;-);-);-)

Tématické fráze:
hovězí játra recept, hovězí játra, hovězí játra na grilu, kuřecí játra s houbami, hovězí játra na houbách, recept na hovězí játra, játra s houbami, recepty na hovězí játra, hovězí játra recepty, recepty hovezi jatra, játra do mléka, aby jatra nebyla tvrda, recepty z hovězích jater, játra na houbách, hovězí na houbách, játra na pórku, játra hovězí, játra se namáčí do mléka, játra s houbami recept, játra s pórkem

Suroviny:
játra hovězí, pórek, česnek, houby sušené, bujón drůbeží, kmín mletý, koření chilli, paprika sušená sladká, koření argentina, solamyl, mléko, olej

Přidat fotografie receptu