Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo-rebarborovy dzem

Kyselkavá rebarbora a sladké jahody jdou výborně k sobě. Vyzkoušejte tuto kombinaci v džemu, díky kterému si obě chutě užijete i mimo sezónu. Džem je skvělý do moučníků, palačinek nebo i jen tak na chleba s máslem.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odpočinutí rebarbory

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí rebarbory)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 190 kJ /
6 499 kcal
Bílkoviny17,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina50,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 50 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 576,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahody umyjeme, osušíme, podle potřeby nakrájíme, dáme do mísy a zasypeme 750 g cukru. Promícháme. Krok 2: Rebarboru oloupeme, nejlépe škrabkou na brambory, nakrájíme na menší kostky, dáme do další mísy a posypeme druhou polovinou (750 g) cukru. Promícháme. Necháme odpočinout do druhého dne. Krok 3: Do velkého hrnce dáme odleželou rebarboru a od bodu varu vaříme 10 minut. Přidáme k ní jahody, znovu necháme přijít k varu a společně za stálého míchání vaříme 20 minut. Krok 4: Hustotu marmelády zkontrolujeme na talířku, pokud stále teče, ještě dál vaříme. Jakmile je hustota akorát, naplníme marmeládou čisté sklenice, utřeme dočista a uzavřeme čistými víčky.

TIP: Jak na to, aby se džem nezkazil

Zveřejněno 8. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-rebarborovy dzem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xZl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-rebarborovy dzem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xZl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Letos jsem udělala tenhle džem a ještě jsem do něj přidala asi polovinu množstí brusinek. Je vynikající.:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes::-K

vyzkoušela jsem menší množství ze zmrazených zásob:-) a musím říct, že jsem z té kombinace čekala nějakou bláznivější barvičku, ale nakonec jahoda převládla, džem je červený a jen prosvítají vlákna rebarbory. Ještě jsem přidala šťávu z citrónu, tak má opravdu "říz", je velice chutný. Příště bych klidně dala více rebarbory než jahod. Bodík:yes:

Tak až teď jsem si všimla tady toho džemu a doufám, že bude dost rebarbory, i jahod, protože tohle bych určitě vyzkoušela. Rebarbora je super kyselkavá a já ji zbožňuji a díky Helle ji už konečně mám zasazenou, za co jí moc a moc děkuji. Takže, vybusna, díky za recept, ukládám si ho. Ještě bych se chtěla zeptat, vím, že džem s rebarbory nemá nic moc barvu, což nic nemění v mém názoru na ni. Jakou má barvu v kombinaci s jahodami?:-):yes:

Tématické fráze:
rebarborová marmeláda s jahodami, jahodovorebarborová marmeláda, marmeláda z rebarbory a jahodami, rebarborová marmeláda, rebarborovojahodový džem, rebarborovojahodová marmeláda, jahodorebarborová marmeláda, jahodovorebarborovy dzem, marmeláda z rebarbory, třešně s rebarborou, jahodovy dzem, jahodová-rebarborová marmeláda, rebarborovo-jahodová marmeláda, rebarborová marmeláda s jahodama, rebarboro-jahodový džem, jahodovo-rebarborová marmeláda, marmeláda z jahod a rebarborou, jahodo-rebarborová marmeláda, rebarborová zavařenina, jahodovorebarborová

Suroviny:
jahody, rebarbora, cukr krystal

Přidat fotografie receptu