Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakladáná směs pěti sýrů, česneku a sušených rajčat s bylinkami

Nakládané sýry patří mezi oblíbené jedlé dárky, které potěší každého. Tentokrát jsme v receptu použili hned několik druhů a nezapomněli jsme ani na bylinky. Při servírování si můžete vychutnat také naložená rajčata a česnekové stroužky.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + týdenní odležení

30 min (30 min příprava, + týdenní odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie48 660 kJ /
11 630 kcal
Bílkoviny170,05 g
Tuky1 160,39 g
Vláknina41,13 g
Cholesterol 517 mg
Sodík 17,25 g
Sůl42,25 g
Sacharidy115,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sýry nakrájíme na kostičky 2x2 cm, sušená rajčata na menší kousky, cibuli na měsíčky, česnek oloupeme, větší stroužky překrojíme na polovinu. Krok 2: Olej z rajčat dolijeme olivovým a slunečnicovým olejem, vmícháme grilovací koření, pepř, hořčici, důkladně promícháme, aby se koření rozpustilo. Krok 3: Do velké mísy dáme kousky sýrů, cibuli, česnek, kapary a rajčata, přilijeme ochucenou olejovou zálivku, přidáme natrhané bylinky a důkladně promícháme. Dosolíme podle chuti. Krok 4: Poté naběračkou přendáme do sklenic (záleží na jejich velikosti, mně stačila jedna 2 litrová), dolijeme olejem, který v míse zbyl, uzavřeme a dáme do lednice odležet cca týden.

TIP: Jak naložit sýr - oblíbené recepty

Zveřejněno 10. 4. 2011

Poznámka autorky isindy

Směs promíchám v míse, protože nálev není jen čirý olej, který zateče všude a pokud byste nejprve vrstvili a pak zalili, koření a zrníčka hořčice se nedostanou rovnoměrně po celém obsahu.

Vím, že je zde více receptů na nakládané sýry, tento se mi zdál po jeho realizaci a hledání, kam přidat fotku, zase trochu jiný, přidávám tedy samostatně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakladáná směs pěti sýrů, česneku a sušených rajčat s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vYBX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakladáná směs pěti sýrů, česneku a sušených rajčat s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vYBX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (71)

Výborné :-) děkuji za inspiraci :-K

vyzkoušeno....prostě něco úžasného ;-)

mám dotaz....jak dlouho to může být naložené v lednici? sýry na to mám doma,ale přítel dojede až za měsíc,nezkazí se to? počítám,že když to je v oleji,nemělo by.....

ella1: myslím, že by to nemělo vadit, jen bude prostě hodně rozležené :-)

pro velký úspěch opět naloženo, místo Romaduru jsem dala 2 druhy Hermelínu, už se nemůžeme dočkat až sklenice otevřeme. Kdo jste tyto sýry nedělal, nevíte o co přicházíte :-p :yes: :-p

Ivanko,ty sýry nemají chybu.Na líbačku to pak není ale až se dojí,určitě naložím další várku.:-K:-D:-D:-p

helwe59: určitě nepokazíte :yes::yes: díky, vydržte, stojí to za to :-p

A už je uděláno a už je hotovo,ten týden bude krutý:-p:-)) snad to vydržíme,přidala jsem černé olivy a tak doufám,že se tím nic nepokazí.Dovolila jsem si přidat foto.

Inspirovala jsem se Vaším receptem...použila jsem 3 druhy hermelínu, třešničky mozzarely (i uzené), eidam a alpener....rajčata jsem použila zavařené z léta (pečená rajčata ve vlastní šťávě)...i bez hořčice a kapar je to super! Určitě jsem nedělala naposledy! :-p:-):yes:

I bez Romaduru a kaparů, tymián jsem měla jen sušený, jsou sýry naprosto vynikající :yes: :yes: :yes: 14 dní zrály v lednici a už bohužel docházejí ;-( určitě ještě udělám :-p :-p :-p

isindy:Díky moc;-):yes:Špagi tobě taky díky;-):yes:

Simčo, souhlas se spagetkou, dělala bych je tak 14 předem a dej je na terasu, pokud nebude mrznout...v lednici zrají pomaleji, vydrží déle...2 denní pobyt venku je pak bez problémů "dojede"...:-K

Simona Kucerova: moje zkušenost - nejpozději 3 týdny před termínem, uchovej je v chladu, ne vyloženě v ledničce ;-);-):-p:-p

Chtěla bych udělat nakládané sýry,aby byly tak na vánoce,můžeš mi říci Ivo,kdy bych to mohla udělat???A nebo když už bych si je udělala teď ,nestane se jim do vánoc nic???:-KJá vím,mohla jsi říci pokud je nesníš!!:-D:-DJá bych je chtěla dát jako dárek;-):yes:

marciku, super zpráva, děkuji :-):-) ono je to tak variabilní, že sýry jde opravdu libovolně kombinovat, s tím kozím sýrem a herelínem to musela být také dobrota :yes:

Tak Ivanko zkusila jsem udělat tvé naložené sýry;-). Měla jsem strach, že manželovi nebude chutnat, ale...Ale chutnalo mu a v sobotu budu dělat zase:-8. Tvarůžky a romadur jsem neměla,takže jsem nedala. Ale dala jsem tam místo toho kozí sýr a hermelín. Manžel se ještě olizuje:-D:-D+21:yes:

rebeko, já mám táááákovouhle radost :-):yes: míchala jsem to od oka "přiměřeně, přiměřeně"...a jsem moc ráda, že vám chutná....v té lednici to zraje déle, ale pokud by se to dalo třeba jen do chladné komory (což je v paneláku trochu utopie:-8), tak věřím, že po 3 dnech je to už konzumovatelné (krásné slovo :-8:-D)
děkuji moc za fotky, máš hezkou vidličku ;-):-8:-D:-D:-D

Rebi - no právě - děsně se mi líbí rady typu - po týdnu až 10 dnech to je skvělé....:-//jenže to bych musela ty sýry někam zahodit a zapomenout, kam :-D:-D:-D

nevydržela jsem to:-O:-D:-Dochutnala jsem už ve čtvrtek:-8naprosto fantastická,pikantní a vyvážená chut:yes::yes: chválím a doporučuji,je to lahoda:-p;-):yes::yes:

:-p:yes::yes::-K

maris: tak jsem koukala doma a mám přesně tu v odkazu od chocolade...Kand francouzská premium...kupuji ji "podle oka", ani jsem nevěděla název :-):-)

spagetka::-D:-D:-Dno prááávě:-8:-D týden se mi zdá až dost:-//:-D
jo a koření jsem nenašla,tedy grilovací,tak jsem dala koření na grilovaný sýr,uf..jsem si ale pokecala,cooo:-?:-D:-D

Rebi - já záasadně nakládám sýry v nepřítomnosti kohokoli a schovávám - obvykle schovám i 4 dny a týden? noooo toť úspěch :-D:-D:-D:-D

s malými úpravami(hrubozrnné hořčice bylo málo,dala jsem i dijonskou,přidala olivy a trikoloru papriky,olej namíchala olivový,olivový s chilli,slunečnicový a sezamový)hotovo,naloženo
teď vydržet ten týden..no,nevím...:-//:-D:-D:yes:

Tak jsem se probrala komentáři...:yes::-) Špagi, hroznové víno? To by mě nenapadlo...Ale proč ne... Podobné sýrové směsi jsem také dělala, tady mi spíš přišlo trošku moc právě těch věcí okolo, grilovací koření a hořčice. Ale jak jsem psala, třeba by mě to mile překvapilo...:-)

Poslední dobou mám ráda jednoduché chutě - hermelín jen s česnekem a bazalkou, dobře uleželý a ani cibuli tam nemusím.
Ale nejvíc mě naštvou v restauracích, když rozkrojený hermelín potřou přesolenou chilli pastou i se semínky a nazdar...:-S

Ještě k tomu oleji - mně naopak na hermelínu slunečnicový chutná víc.

Už ji mám opět, rodinná pohoda zachráněná - ještě že ty krámy mám doslova za zadním vchodem paneláku ufff :-D:-D:-D, maris - ano, v Albertu taky, jenže tam je hned pryč, takže zachraňuje konkurence :-O:-D:-D

chocolate: čoki - Tobě taky děkuju :-), no já se mám, takový výběr;-):yes:

spagetka: spagi děkuju,:-K podívám se v Albertu, tam Bornier mají a tak by měli mít i tu hrubozrnnou:-)

spagetka: věř mi, že mi to opravdu, ale opravdu nevadí ;-):-D naopak jsem ráda, že se tu rozvinula smysluplná diskuze o jídle ;-)

maris, přidám tu fotku, snad to Isi vadit nebude....když tak smáznu, mmt - fakt si nestěžuje nikdo ( a že maj chlupatý ne jazýčk ale jazyky :-//:-D:-D:-D), no a díky tobě vidím, že dochází a musím koupit, už si píšu...:-D:-D

spagetka: Bornier je hodně známá " hořčicová" značka, nevím, jestli dělají ještě něco jiného, já jsem měla od nich dijonskou:-p:-)

chocolate: děkuju za tip:-), vyzkouším, těch 15,- Kč mě nezabije:-))

Já zas mám hrubozrnnou hořčici zn. Bornier z Kaufu a je vynikající:yes::yes:

maris: oki, napíšu :)

jehlanka73: fakt je, že k alkoholovým dýchánkům je to bezva doplněk :yes:...však na Moravě ve sklípku máš vždy špek...promastit žaludek, ja se říká ;-)...alkohol se pak prý tak rychle nevstřebává do krve...nevím, jesli mě nakládané sýry někdy zachránily před opičkou, ale rozhodně neuškodily :-8...a fakt je, že najedené tělo se s alkoholem vyrovná lépe než hladové...;-)

maris:Jestli můžu Maris, mám podobný problém s hrubozrnnou a zatím mi nejméně kyselá přišla zn. Kand z Lidlu.Stojí cca 15 Kč, takže to eventuálně nebude až taková škoda, kdyby Ti neseděla.

isindy: Ivo, to ji neber - máš mou důvěru:-)) stačí mi jen napsat, jaká je to značka:-)

Nakládané sýry mám takto moc ráda...a když jsem se někdy pískla ;-) a bylo to na stole, tak jsem s kámoškou alkohol prolívala tím olejem...:-D:-D ale to je už hodně dááávno...:yes:

maris: já ti večer doma juknu a vezmu ji s sebou, zítra si ji můžeš ochutnat :-D

isindy: :-)) že jsem vymyslela vymyšlené, už se mi stalo mockrát ;-(:-D:-D
Přesvědčila jsi mě, hrubozrnné dám ještě šanci, ono taky záleží na výrobci. Já už nevím, jakou jsem měla, ale zdále se mi hrozně kyselá.

maris: ta hořčice je u nás naopak moc oblíbená, používám ji snad víc než obyč nebo kremžskou - ty tak k párku ;-)...ale na marinády jen tu hrubozrnnou...alr to je o chuti každého :-)
tak vida, vymyslela jsem vymyšlené :-D už u tohoto ale zůstanu - i chuťově i finančně je mi toto "ředění" rozhodně sympatičtější :-)

isindy: směs vypadá výborně,:yes:+ - já osobně bych nedala tu hrubozrnnou hořčici, nějak jí nemůžu přijít na chuť, ale je fakt, že sem se asi hodí:-p. Oleje dávám vždycky na půl - půl olivového a půl slunečnicového, začala jsem to tak dávat vlastně z finančních důvodů, protože mně bylo líto používat jen drahý olivový a už jsem u toho zůstala.:-)

chocolate: ona to byla z nouze cnost, měla jsem olivového málo...tak jsem to nastavila slunečnicovým a musím říct, že mi to nakonec i víc chutnalo, on ten olivák je opravdu takový těžší a ne každý ho musí...

isindy:Také si říkám, zrovna se mi ten nápad líbí.navíc je fakt, že muži mají rádi ostřejší věci.Moc se mi líbí, že máš i olej namíchaný, hodně lidí samotný oliváč moc nemusí, tohle mi přijde jako fajn kompromis:yes:.+15

chocolate: tak tohle by mu asi mohlo přijít k chuti, chlapi většinou takovéhle nakládačky milují...a v hezké sklenici...paráda...;-)

isindy:tsssss:-//:-!:-D:-D:-D:-D:-D:yes:

Moc hezké Ivčo:-K, kamarád má narozeniny, takže přemýšlím nad nějakým pěkným jedlým dárkem.

rebeka: no vidíš, a já si ho zítra u maris vyzvednu, heč ;-):-p:-D

isindy:díky:-K medvědí česnek:-O:-O:-?:-?:-? a kde bych ho vzala asi tak,nevíš:-?:-?:-?:-//:-// všechem natrhaly Magduška s maris:-(:-D:-D:-D:-D:yes:

rebeka: bazalka určitě, koriandr bych zkusila :yes:...já estragon moc nemusím...já bych tam nasekala i medvědí česnek :-p, ale nebyl doma, budu ho mít od maris až zítra....:-8

spagetka: tak to hrozno mě nenapadlo :-O, to zkusím přístě :yes:

Eliza: určitě řeknu, ale tím, že mám ráda jak nakládaný česnek, tak rajčata a i sýry...a všechny chutě se doplňují a navzájem při nakládání používají, tak mi tento mišmaš vůbec nepřijde "mimo mísu" ;-)

jj taky dělám ale romadur teda nedávám, ten by byl na nás mooooc :-D :yes::yes:

spagetka::-O:-O:-O no to pozoor:-!:-!:-!tak je zase rozmazlovat nebudu:-//:-D:-D:-D ale myslím si,že ten koriandr(čerstvý mám)by tam šel;-):yes:
jo,a co bazalka;-):-?ta by tam taky šla;-):-?

Rebí - jestli milujete koriandr jako já v sýrech, tak stoprocentně hlasuju pro!!!!!!! Muž tymián zrovna nemusí, takže pro něj vynechávám, zbytek rodimny ale chce jak koriandr tak tymián, no a estragoin jsem zkoušela jen samotný - moc mě neoslovil, hele tady bude záležet na vašem jazýčku - udělej malé vzorky od každého ;-);-)

isindy:tak,suroviny nakoupeny;-)stane se něco,když místo tymiánu dám koriandr nebo estragon:-?

Eli - tak to bys asi koukala, kolik druhů sýra a surovin dávám já. Přidávám i kuličky hroznového vína, česnek taky, bylinky, koření - musím schovat aspoň na 4 dny, nikdy nezbyl ;-), na Silvestra je 1.otázka mých synovců -a hrozno tam je taky? :-O:-D

Krásné a chutné:yes::yes::yes: také si sýry nakládám a dávám všechny co mám po ruce hermelín,romadůr,nivu a jiné podobné a je to velká mňamka:-pa ten olej nevylévám a jak říkáš Ivo lze ho použít na různé marinády a já ,když se sýry sní,tak zpětně naložím do toho samého a jede se dál:-Dněkdy je třeba doplnit a dochutit,ale většinou to stačí,takže je to na několikeré použití:-))a sýry mám ráda též míchané :-Da posílám za mňamku bodík:yes:

Na můj vkus je tam trochu moc surovin, ale ochutnat bych chtěla, na fotce to vypadá úúžasně. Dej vědět, jak chutnalo, ju? :-)

Moc zajímavý recept a láká mne vyzkoušet. Nakládané sýry jsem už dělala, jen trochu jinak a toto mne fakt láká:yes::yes:+12

děkuji všem :-K, včera v noci mě napadlo, že na víkendovou oslavu narozenin přinesu krom dortu i nějaké sýry, máme je všichni moc rádi...byla to velmi neplánovaná kulinářská akce podle satvu lednice a potravinové skříně, ale výsledek bude, myslím, dobrý...:-)

Isu nemá to chybu:yes:

Tématické fráze:
nakládání sýrú, nakládání sýrů recept, nakládání rajčat, nakládání česneku, nakládání sýra, recepty na nakládání sýra, sušení rajčat, jak nakladat susena rajcata, nakládaná směs sýrů, sušení česneku, nakládání sýrů recepty, nakládáme sýry, česnek nakládání, nakládání sýrů a jiných dobrot, směs naložených syru, zavařená sušená rajčata, nakládání romaduru, sušený sýr, nakládání syry, recepty na nakládání sýrů

Suroviny:
sýr niva, sýr balkánský, sýr tvarůžky kulaté, sýr romadur, sýr eidam, cibule, rajče sušené v oleji, kapary, česnek, hořčice hrubozrnná, koření grilovací, olej olivový, olej slunečnicový, sůl, pepř čtyř barev, rozmarýn, tymián

Přidat fotografie receptu