Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová roládka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Margot Margot

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 241 kJ /
1 970 kcal
Bílkoviny44,66 g
Tuky75,03 g
Vláknina4,10 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 392 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy276,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky rozšleháte s horkou vodou, přidáte moučkový cukr a ušleháte do pěny. Po částech vmícháte mouku a kypřící prášek. Z bílků ušleháte tuhý sníh, všleháte vanilkový cukr a sníh opatrně vmícháte do žloutkové hmoty. Krok 2: Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na zhruba 200°C upečete. Ještě horký plát svinete pomocí navlhčené utěrky do rolády a necháte zchladnout. Krok 3: Mezitím si připravíte náplň: jahodovou šťávu smícháte s moučkovým a vanilkovým cukrem a směs zahřejete. Želatinu namočíte do studené vody, po chvilku vymačkáte a rozmícháte v horké šťávě (želatina musí být zcela rozpuštěná). Smetanu ušleháte a promícháte s chladnoucí želatinou. Krok 4: Roládu rozbalíte, naplníte jahodovou hmotou, rychle stočíte a dáte na chvíli do ledničky. Potom rozkrájíte a zdobíte šlehačkou, čerstvými jahodami a meduňkou.

Zveřejněno 8. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová roládka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z2q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová roládka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z2q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jahodová roláda, jahodová roláda recept, jahodová náplň, jahodová náplň do rolády, jahodové rolády, recept jahodová roláda, nejlepší jahodová roláda, recepty jahodová roláda, roláda s jahodovou šlehačkou, jahodová slehačka, jahodová slehačka, dobrá jahodová roláda, recept na roladu s cerstvych jahod, rulada se šlehačkou, dobrá a rychlá jahodová roláda, jahdová roláda, rulada s malinami, jahodová roáda, jahodová ruláda, receprt jahodová roláda

Suroviny:
žloutek, voda, cukr moučkový, mouka hrubá, kypřící prášek do pečiva, bílek, cukr vanilkový, cukr moučkový, šťáva jahodová, cukr vanilkový, želatina, smetana ke šlehání, šlehačka, jahody, meduňka

Přidat fotografie receptu