Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová roládka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Margot Margot

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 241 kJ /
1 970 kcal
Bílkoviny44,66 g
Tuky75,03 g
Vláknina4,10 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 392 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy276,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky rozšleháte s horkou vodou, přidáte moučkový cukr a ušleháte do pěny. Po částech vmícháte mouku a kypřící prášek. Z bílků ušleháte tuhý sníh, všleháte vanilkový cukr a sníh opatrně vmícháte do žloutkové hmoty. Krok 2: Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a v troubě vyhřáté na zhruba 200°C upečete. Ještě horký plát svinete pomocí navlhčené utěrky do rolády a necháte zchladnout. Krok 3: Mezitím si připravíte náplň: jahodovou šťávu smícháte s moučkovým a vanilkovým cukrem a směs zahřejete. Želatinu namočíte do studené vody, po chvilku vymačkáte a rozmícháte v horké šťávě (želatina musí být zcela rozpuštěná). Smetanu ušleháte a promícháte s chladnoucí želatinou. Krok 4: Roládu rozbalíte, naplníte jahodovou hmotou, rychle stočíte a dáte na chvíli do ledničky. Potom rozkrájíte a zdobíte šlehačkou, čerstvými jahodami a meduňkou.

Zveřejněno 8. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová roládka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z2q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová roládka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z2q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jahodová roláda, jahodová roláda recept, jahodová náplň, jahodová náplň do rolády, jahodové rolády, recept jahodová roláda, nejlepší jahodová roláda, recepty jahodová roláda, roláda s jahodovou šlehačkou, jahodová slehačka, jahodová slehačka, dobrá jahodová roláda, recept na roladu s cerstvych jahod, rulada se šlehačkou, dobrá a rychlá jahodová roláda, jahdová roláda, rulada s malinami, jahodová roáda, jahodová ruláda, receprt jahodová roláda

Suroviny:
žloutek, voda, cukr moučkový, mouka hrubá, kypřící prášek do pečiva, bílek, cukr vanilkový, cukr moučkový, šťáva jahodová, cukr vanilkový, želatina, smetana ke šlehání, šlehačka, jahody, meduňka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu