Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí plíčky v hořčicové omáčce

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 833 kJ /
438 kcal
Bílkoviny16,62 g
Tuky14,82 g
Vláknina9,41 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 529 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy56,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pľúcka uvaríme spolu s cibuľou, cesnakom, soľou a koreninami domäkka. Krok 2: Potom ich vyberieme, vývar zachytíme. Pľúcka narežeme na menšie kúsky. Krok 3: Na troche oleja opražíme múku, zalejeme mliekom a vývarom z pľúcok a dobre rozmiešame. Krok 4: Pridáme na hranolčeky narezanú mrkvu, omáčku nariedime do potrebnej hustoty a povaríme, kým je mrkva mäkká. Krok 5: Osolíme, pridáme horčicu, vsypeme pľúcka a necháme prejsť varom. Krok 6: Nakoniec dochutíme cukrom a octom.

Zveřejněno 11. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí plíčky v hořčicové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vY4m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí plíčky v hořčicové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vY4m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Zítra budu zkoušet tento recept tak jsme zvědaví co se z toho vyklube

:-O:-O:-OPlíčky:-pmňam,ty zbožňuju:-8ale jehněčí jsem nikde neviděla:-/S takovouhle omáčkou to bude zajisté velká dobrota:-p+:yes::yes:Jen bych také nakrájela na drobnější kousky:-/

Jaruška, petržlen sme dávali aj my doma, ale nakoľko ja varenú koreňovú zeleninu nejem a už nemusím bojovať s oteckom, tak ten petržlen musel von ;-) A trocha sa zahrám na Popolušku a nrkvu vylovím :-D

Když jsem byla malá, mívali jsme na jaře pečené kůzle a z něj i plíčky - výborná záležitost. My jsme dávali i kořenovou petržel do omáčky a smetanu :-p:yes:

Taky si pamatuji;-) dobrý kuchař a příloha knedlík:yes:

Simonka, ale tieto sú jahňacie, a preto jemné, nedajú sa porovnať s bravčovými ;-)

jéé plíčky jak já to neměla nikdy ráda,ale v rodině se to dělalo.;-):yes:

Colombo65: já taky, jéé, mńam!!:yes:

Tak to bych si dal a dvakrát, jen bych to mohl nakrájené více na jemno ;-);-);-)

Terezko, tohle jsem jedla před 30 lety - sakra to jsem teda už pamětník....:-8:-8:-8 ale sehnat jehněčí plíce dnes... noo... rozhodně mi to za to stojí!!!!

Tématické fráze:
skopové plíčky, skopove plice, plíce recept, jehněčí omáčka, plíce recepty, skopove plice recept, jak uvařit plíce, skopova plicka, skopove plicka, recepty plíce, omáčka z plic, jehněší plíce, recept plíce, jehněčí plíčka na smetaně, recepty z jehněčího plice, plíce skopové, omáčka z jehněčího, skopové plíce recepty, co uvarit z plic, plicky skopove

Suroviny:
cibule, česnek, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, olej, mouka hladká, mléko, plíčka jehněčí, mrkev, hořčice, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu