Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení žebra na jalovci pečená

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 3720 min Doba přípravy: 3600 min Doba tepelné úpravy: 120 min

3720 min (3600 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie361 kJ /
86 kcal
Bílkoviny2,46 g
Tuky0,44 g
Vláknina9,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy15,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jelení žebra naporcujeme tak, aby nám vznikly přibližně stejné porce. Krok 2: V rozpuštěném másle rozmícháme koření a v hmoždíři rozdrcené kuličky jalovce se lžičkou hrubozrnné soli. Vzniklou kořenitou směsí bohatě potřeme naporcovaná jelení žebra a uložíme nejméně na jeden den, ale lépe na dva dny do lednice. Krok 3: Po uležení si nachystáme pekáč s poklopem (např. římský hrnec) do kterého poklademe porce jeleních žeber. Okolo naskládáme na hrubší kusy nakrájenou mrkev a cibule. Podlijeme vodou a přidáme bobkové listy. Krok 4: Dáme do trouby a pečeme na střední teplotu tak dlouho, dokud nebude maso odpadávat od kostí. V průběhu pečení alespoň jednou žebra obrátíme a případně lehce podlijeme troškou vody. Jakmile jsou žebra upečena tak slijeme výpek a zeleninu z části propasírujeme do výpeku. Krok 5: K zahuštění omáčky použijeme trošku hladké mouky rozmíchané v trošce vody a pomalu necháme provařit cca 20 minut za občasného míchání, aby se nám ta dobrota nepřipálila. Omáčka je chuťově velmi silná a opravdu delikátní. Krok 6: Výbornou přílohou jsou vařené a lehce dodatečně opečené brambory lehce ochucené sušeným tymiánem a mletou paprikou.

Zveřejněno 11. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení žebra na jalovci pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xV49

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení žebra na jalovci pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xV49

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

dnes jsem vařila a opravdu to nemá chybu :yes:

Colombo!Jo!Jo!:yes::yes::yes:Divočinu máme rádi a i máme.:-))Každý nový recept beru.:-p:-K+

Další parádní jídlo,které si zaslouží bodík:-p+:yes::yes:Moc príma dobrota,ale také asi budu praktikovat,co Kadlík;-)

S politováním musím prohlásit, že být muslim, tak na autora tohoto receptu a fotografií vyhlásím strašlivou fatwu....:-O:-O;-)
ale to by možná šlo i z hovězích žeber, že? jenom odstranit lůj... aspoň část..

Pomalu se mi rozbalovala fotěnka a už jsem věděla, kdo tuhle dobrotu spáchal;-):yes:
Vypadá to luxusně a skvěle nafoceno:yes:
p.s.Jelení maso jsem viděla i v Kauflandu, v mrazu:-)

rebeka: to asi neseženeme.;-) Kdysi mi kluci nosili z Makra jelení maso, ale na guláš, přímo nakrájené kostky. Otto, jako vždy a ne proto, že jsi chlap, ale proto, že tohle se mi fakt líbí;-):yes:

ty dnes (opět) perlíš:-!:yes::yes::yes:
skvostné:yes::-K:-K:-8
ale jelení asi neseženu:-(což je při pohledu na tuhle parádičku,škoda:-S

Tématické fráze:
pečená divočina, srnčí žebra, jelení žebírka, žebra z divočiny, pečená jehněčí žebra, pecene jehněčí zebra, pečená srnčí žebra, recept na pečená srnčí žebra, jelenni zebra, srnci zebra recept, pečená jehněčí žebra recepty, srnci zebra recepty, pečená žebra z divočiny, recept na srnčí žebra, divocina zebra, pečené jelení maso, srnci zebra pecena, pečene žebro, pečená srnčí žebírka, pečená žebra

Suroviny:
žebra jelení, cibule, mrkev, jalovec, bobkový list, koření na roštěnky, sůl hrubozrnná, mouka hladká, máslo

Přidat fotografie receptu