Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový dort se slaďoučkým krémem

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Margot Margot

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 173 kJ /
4 822 kcal
Bílkoviny86,50 g
Tuky301,80 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 2,09 g
Sodík 713 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy432,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky třete s polovinou dávky cukru a asi třemi lžícemi horké vody do pěny. Krok 2: Bílky šleháme do tuha se lžící studené vody a zašleháme zbylý cukr. Krok 3: Utřené žloutky a sníh lehce promícháme s moukou a polovinu těsta obarvíme kakaem. Krok 4: Upečeme dva korpusy v předehřáté troubě a necháme vychladnout. Krok 5: Na přípravu krému rozšleháme mléko s vejci, rumem, škrobem, cukrem a uvaříme. Krok 6: Vychladlý krém vyšleháme se změklým máslem. Krok 7: Korpusy rozkrojíme, potřeme jahodovým džemem, ozdobíme krémem, jahodami a čokoládovými hoblinkami.

Zveřejněno 8. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový dort se slaďoučkým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AJ9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový dort se slaďoučkým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AJ9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

vaaz: Taky jsem měla problémy se srážením pudinkového krému, byla to jako sázka v loterii. Ale teď, co připravuju opačným postupem, tak se nesráží. Uvařím pudink s cukrem a po vychlazení do pudinku zašlehávám po částech máslo. Obojí o zhruba stejné teplotě. Recept na krém je u tohoto dortu;-)http://www.toprecepty.cz/recept/24857-kytickovy-do...

vaaz: Vyskúšajte tento krém : http://www.toprecepty.cz/recept/10960-krem-na-dort...
A ak sa predsa len krém zrazí, potom to napravte podľa tohto postupu : http://www.toprecepty.cz/recept/10958-oprava-sraze... Funguje to. ;-)

Moje matka byla před a za války kuchařkou u grófů na Slovensku. Její starý válečný recept na krém byl uvařit z hladké mouky, mléka a žloutků krém, nechat zchladnout, mezitím utřít máslo s cukrem 1:1 do pěny a krém vmíchat do másla. Po novu dělala krém už jen z vanilkového pudingu, já to dělal léta podle jejíhio vzoru a všechno dobré, ale poslední léta se nedaří a krém se po vmíchání pudinku, i když přidávám po trochách, sráží. Jestli je to vlivem přídavků v mléku, pudinku či čím, nevím. Krém v dortu vydržel v chladničce i pět dní a neroztekl se, dokud se dort nesnědl. Teď se snažím sehnat něco podobného a lehčího, ale ty patlaniny s chemickou šlehačkou a ztužovadly se roztečou do 12 hoddin, v krajním případě do druhého dne, a to se dort ani nerozleží.

Dortík je krásný, jen bych asi nevařila mléko s rumem, to pak hořkne, přidala bych až nakonec:yes:

zkoušeč 1. 7. 2010 11:48
Chybí mi tady pár informací. Například na kolik stupňů a jak douho, to by měl každý recept obsahovat, ne??

Krásný dortík - za ozdobu :yes: +

Můj vůbec první dortík. Dělala jsem z dvojité dávky, protože se mi zdálo, že bude nízký. Proložila jsem ho jahodami a banány a marmeládou. Všichni se moc olizovali.:yes:

margot foti ti to asi tak ako mne:-D....musim napisat mojmu jeziskovi aby si zacal setrit na nejaky novy fotak

Tématické fráze:
dort s jahodami, recepty s jahodami, bešamelový krém, nejlepší dort florida recept, krtkův dort nejlepší recept, krtkův dort s jahodami, jahodovy korpus, máslový krém s jahodami, jahodovej dort, nejlepsi recepty s jahodami, jak ozdobit dort jahodami, dort s kremem a jahodami, lehký jahodový dort, recepty krémy, dorty recept, jahody recept, recepty na krémy, recept s jahodami, maminčiny recepty dort florida, šlehačkový odlehčený krém na dort

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hrubá, kakao, jahodová marmeláda, čokoláda na vaření, jahody, mléko, solamyl, vejce, cukr, máslo, rum

Přidat fotografie receptu