Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ražniči s játry a pečeným bramborem

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KEliska KEliska

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 042 kJ /
1 444 kcal
Bílkoviny160,86 g
Tuky36,54 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 2,61 g
Sodík 561 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy109,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso, játra a papriku si nakrájíme na přibližně stejné kousky a cibuli se špekem na plátky. Vymažeme si pekáč olejem a promíchané suroviny do něj vložíme. Důkladně osolíme, opepříme. Můžeme přidat i své vlastní koření, třeba na steaky nebo chilli. Krok 2: Pokud máme rádi sosík, podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě, dokud není maso měkké, občas opatrně promícháme, abychom se nám játra nerozpadla. Krok 3: Brambory důkladně omyjeme, neškrabeme. Nakrájíme na osminky a napříč zhora nařežeme. Smícháme olej, sůl a trošku grilovacího koření a brambory potřeme. Můžeme přidat k masu a péct dohromady nebo každé zvlášť.

Zveřejněno 13. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ražniči s játry a pečeným bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PMDw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ražniči s játry a pečeným bramborem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PMDw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Kelisko,promin,že to píšu pod recept,ale ta fotka od Kadlika:-DKadliku,neuraž se prosím na mě,ale ty si fakt dobrej cvok:-D:-D

Také dělám a ještě do toho zamíchám i brambory. Nasáknou chuť masa, cibule a koření. Pravé ražniči na špejli už jen v létě grilujeme na grilu venku.:yes:

tak přidávám foto mé varianty ražniči, jak jsem nestíhal a těma špejlama to "okořenil"....;-)

Spejle nespejle, mame radi, +9 :yes:. :-K

:-p:yes:

Kadlik::-D:-D:-D:-D ty jsi zkrátka originál ve všech směrech:-D:yes::yes:

rebeka: já byl naštvaný na mladou, že mi nechce pomoct a jenom blbě kendá... Ale pak jsme se tomu smáli oba!:-D

Kadlik::-D:-D:-D:-D to jako fakt:-?:-D:-Dnahoru špejle:-?:-?:-D:-D:-D a jak chutnaly:-?:-?:-D:-D:-D:yes:

Také mám ráda verzi bez špejličky;-)v jednom pekáčku:-)Příjde mi,že se ty všechny chutě:-) líp propojí,když je to tak hezky promíchané:-*Za príma receptík další+:yes::yes:

já nedávno dělal ražniči, začal to napichovat na špejle, měl jsem zpoždění, mladá měla někam jet, furt mě funěla na záda, ať pohnu... Tak jsem se naštval, nasypal všechny ingredience na plech, nahoru nasypal ty špejle a tak dal péct...:-) jestli si vzpomenu, zítra dám fotku.. Mladá z toho byla docela v šoku...:-))

Dělám už pár let takhle ražničí:-))Neměla jsem jednou špejle,tak jsem to zkusila tak,hlavně hodně cibule!:yes:Na špejle už nenavlékám,je to rychlejší.:-):yes:

Hezké brambory:-):yes:

Dělala jsem s vepřovými játry v neděli jako "Špízovou směs";-)

magdalenka::-):-)no a chýbá tam medveď...:-D:-D:-D:-D:yes:

Magdi, souhlasím - když vidím ražniči - očekávám špejle, jehly, klacek na kterém ty ingredience jsou ;-);-), tohle je pečená směs - není špatná to ne, jde jen o ten název a v tomhle případě je ten název opravdu jednoznačný ;-);-)

Tématické fráze:
ražniči na grilu, ražniči z vepřové kýty, prave raznici, ražniči, vepřové ražniči, ražničí na gril, ražničí z jater, bramborové ražničí, vepřove ražniči na grilu, ražniči pečené s bramborama, drůbeží ražniči, ražničí na špejli, koření na ražniči, ražničí v troubě, vepřová játra pečená v troubě, ražniči z vepřových jater, ražničí recept, raznici na plech, ražniči s jatrou recept, vepřové ražničí s játrou

Suroviny:
játra drůbeží, maso vepřové, špek, cibule, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá červená, sůl, pepř, olej, brambory, sůl, koření grilovací, olej

Přidat fotografie receptu