Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srdíčková smetanová omáčka

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

L.e.n.k.a

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 809 kJ /
671 kcal
Bílkoviny85,41 g
Tuky28,68 g
Vláknina6,54 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 637 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy14,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí srdíčka omyjeme, dáme je do hrnce s vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř a vaříme doměkka. Já je vařila asi 25 minut v papiňáku. Krok 2: Cibuli si nakrájíme nadrobno, ostatní zeleninu na proužky, vše orestujeme a zalijeme vývarem ze srdíček. Do omáčky přilijeme 1/2 skleničky halali, dochutíme cukrem dle chuti a lžící na jemno nasekané petrželky. Krok 3: Srdíčka pokrájíme na menší kousky a vrátíme je do omáčky. Omáčku přivedeme k varu, zahustíme, přilijeme smetanu a stáhneme z ohně. Nejlepší přílohou je knedlík.

Zveřejněno 13. 4. 2011

Poznámka autorky L.e.n.k.a

Omáčka může připomínat svíčkovou, ale není to svíčková.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdíčková smetanová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNEl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdíčková smetanová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNEl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

neregistrovaný: Nechápu, proč jste se do toho coby zkušená kuchařka tedy pouštěla, když se Vám zdá recept špatný od začátku. Zkušená kuchařka si jej přizpůsobí. ;-)
Restovaná zelenina má v omáčce úplně jinou a lepší chuť, než jen uvařená. :-p

neregistrovaný:já bych to tak přísně nehodnotila,každý si může recept trošku upravit podle svého;-)

neregistrovaný 19. 5. 2013 16:50
tak tenhle recept je špatný od začátku do konce!!! Už ho nikdy dělat nebudu. Není tu napsané kolik vody, takže ve výsledku to byla spíš polívka než omáčka (souhlasím s jehlankou 73) a to jsem malý hrnec. Cukr to úplně chuťově zničil, i když jsem dala malou lžičku. A ten kdo to dělal, tak není moc zkušený kuchař, protože je naprosto zbytečné srdce vytahovat a znovu dávat do "omáčky", když si je hned v syrovém stavu nakrájím. Stejně tak nevidím důvod proč restovat mrkev, petržel a celer. Kdyby se zelenina dala rovnou k nakrájeným srdcím, tak recept netrvá hodinu a půl...snaha dobrá, ale už radši nevařte veřejně!

janouskovi703@seznam.cz 18. 10. 2011 14:05
Ahoj, konečně něco dobrého tak jdu nato:-K

Leni, tak tohle také můžeme :-D:yes:

Simona Kucerova: Simi, já na omáčky také dělám klasickou jíšku. Jen když chci zahustit nějaký sos, tak tam použiji tu instantní. I na polévku dělám raději klasickou. ;-)

:-O:-p:yes: Pěkný recept +

My sice vnitřnosti nejíme, ale ta omáčka vypadá skvěle. Halali jsem objevila poměrně nedávno, ale moc jsem si ho oblíbila...:yes: +

Simona Kucerova: :-)Jasan, Simčo, mně taky ne. Ale Lenka není jediná, kdo tady používá instantní jíšku;-)Pokud si tím usnadňuje vaření, proč ne? Ten, kdo ji použít nechce, udělá si svoji:-))

To nemusí být špatné,asi bych taky dala do základu též Halali a já dělám jíšku klasicky,mne ta instantní nechutná,nevím proč tak to mám já.;-);-)

jehlanka73: :-O Pročpak by to neměla být omáčka?
Maso z jakýchkoliv srdíček je pěkně pevné, máme ho moc rádi:yes:

:-pDělávám podobně,ale z vepřových srdíček:-)Už jsem vařila z drůbežích,ale je to hrozná"piplačka"je pak nakrájet:-8Dávám si trošku zeleniny bokem a zbytek ponorným mixerem rozmixuju.Halali přidávám hned,jak píše Jana Remková:-*
Za príma chuť,kterou znám posílám další+bodík:yes:

Tohle, že je omáčka?????:-//

L.e.n.k.a 13. 4. 2011 16:08
Taky by to šlo

Já bych to Halali dala už do základu a dusila bych srdíčka s cubulkou a Halali.

Tématické fráze:
omáčka ze srdíček, omáčka z vnitřností, omáčka z kuřecích srdíček, smetanová omáčka, kurecí srdicka ve smetanové omacce, kuřecí srdíčka omáčka, smetanová omáčka se srdíčky, omáčky z vnitrnosti, smetanové omáčky vaření, smetanová omáčka z kuřecích srdíček, smetanová omáčka recept, omačka se srdiček, omáčka s vnitřností, smetanová omáčka ze srdíček, srdíčka ve smetanové omáčce, kuřecí srdíčka na smetaně, smetanová omáčka z vnitřností, vepřová srdíčková omáčka, omacka ze srdicka, omáčka se srdíčky

Suroviny:
srdce kuřecí, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, cibulka lahůdková, celer, petržel, mrkev, olej, halali, petrželka, smetana 12%, cukr, jíška světlá instantní

Přidat fotografie receptu