Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky

Trošku pracnější pokrm, zato luxusní pochutnání vás očekávají na konci tohoto receptu. Doměkka připravené vepřové maso skvěle doplní kedlubnové zelí a dobré bramborové knedlíky. Věřte, že se budete olizovat!

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 822 kJ /
1 392 kcal
Bílkoviny38,48 g
Tuky51,75 g
Vláknina22,90 g
Cholesterol 294 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,57 g
Sacharidy182,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme a orestujeme spolu s nakrájenou slaninou. Krok 2: Plátky kýty mírně naklepeme, nařízneme kraje, aby se nám nekroutily. Osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a dáme zprudka opéct na slaninovo-cibulový základ. Krok 3: Podlejeme trochou vody a dusíme doměkka. Kdo může použít tlakový hrnec, je hotovo za cca 12 minut. Štávu netřeba zahušťovat. Krok 4: Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubší nudličky a přidáme několik nadrobno nakrájených kedlubnových listů. Krok 5: Osolíme, okmínujeme, zalejeme malým množstvím vody a vaříme cca 20 min. Krok 6: Po 20 minutách zahustíme zelí jemně nastrouhaným syrovým bramborem, ochutíme octem a cukrem podle chuti a provaříme ještě asi 5 minut. Krok 7: Bramborové knedlíky: Uvařené a vychlazené brambory rozmělníme, přidáme vajíčko, krupičku a sůl. (Můžeme použít i hrubou mouku, nebo i polohrubou.) Z této směsi vypracujeme tužší těsto, ze kterého tvarujeme kuličky cca jako pinpongové míčky a vaříme v osolené vodě cca 10 minut. Krok 8: Zkompletujeme maso, kedlubnové zelí a knedlíky na talíř a podáváme.

TIP: Zkuste podávat s rolovaným bramborovým knedlíkem

Zveřejněno 15. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zBOY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zBOY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (24)

:-)<3:yes::yes::-K

Jani, výborná obdoba tradičního vepřo-knedlo-zela, kedlubnové zelí v této úpravě je mňamka

babijaru: Že jo, já mám ráda kedlubnové i cuketové zelí :-)

To je dobrota...vyzkoušejte:-p:-p;-):-K:yes::yes::yes:

francoise: díky:-8

Duseny kalerab ci kedlubny som doteraz vzdy zahustovala maslovou zaprazkou. Dakujem za typ zahustit so struhanym
zemiakom.Prima recept! :yes::yes::yes:

Colombo65: ale já se nezlobím, jen říkám, že i tady se snažím dávat fotopostup;-)

Jana Remkova: colombo mal asi na mysli tvoje recepty na www.varecha.sk;-)

Já to nemyslím špatně nebo ve zlém - tady se fakt nesmí nic říct. Hezký slunečný den ;-)

Colombo65: Varecha? Ale to snad ne, Otto. Já jsem v rámci možností fotopostup fotila vždy i tady. Kde tys přišel k Vareše?;-)

Pěkné a jistě dobré - děkuji webu varecha.sk, že tě tak hezky naučil fotit celý postup - jistě to mnozí ocení i zde a je to obohacení oproti jiným co postup nefotí. ;-);-);-)

Mňam, moc jedlá fotečka:-p

Kedlubnové zelí jsem ještě nejedla, určitě ho vyzkouším. Vypadá to krásně:-))

:-OMňam:-*a s kedlubnovým zelím:-*to bude dobrota:-p+:yes::yes:To my rááádi:yes:Príma nafocený postup:yes:

Díky moc;-)

Tuto dobrůtku bych si dala hned :-p, kedlubnové zelí máme moc rádi ;-) +1 :yes:

Tématické fráze:
vepřová kýta s knedlíkem, vepřové s bramborovým knedlíkem, vepřové plátky s bramborovým knedlíkem, švejžužu z vepřové kýty, veprove platky s knedlikem, vepřová kýta na zelí, kýta s bramborovým knedlíkem, vepřové maso s bramborovym knedlikem, uzená kýta se zelím, vepřové maso s kedlubnovým zelím, veprova kyta prirodni, přírodní vepřová kýta, vepřová kýta zelí, s bramborovými knedlíky, recepty s bramborovými knedlíky, vepřová kýta, vepřová kýta z knedlíkem, kýta s knedlíkem, vepřová kýta recept, vepřové švejžužu

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, slanina uzená, sůl, pepř mletý, kedlubna, brambory, sůl, ocet, cukr, brambory, vejce, krupice dětská, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu