Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: záleží na množství masa

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 431 kJ /
2 493 kcal
Bílkoviny115,45 g
Tuky199,55 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 366 mg
Sodík 4,12 g
Sůl10,61 g
Sacharidy53,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, odstraníme lůj a jiné nečistoty, celý špalík masa okořeníme Divočinou, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky uležet (já mněla 2 dny). Krok 2: Slaninu si nakrájíme na drobnější kostky, dáme do hrnce do zlatova osmažit a vyndáme bokem. Krok 3: Odpočaté maso vyndáme z alobalu, rozřízneme do tvaru placky):-) měli jste vidět ty nervy, jak jsem se třepala, aby se mi to povedlo-jsem hrozné kopyto, osolíme, opepříme, mírně potřeme marmeládou, hořčicí, posypeme částí osmažené slaniny, brusinkami a poklademe plátky šunky. Krok 4: Potom plát masa zavineme, dobře utáhneme motouzem a necháme na tuku z osmažené slaniny ze všech stran zatáhnout. Krok 5: Podlijeme 2 dl horké vody, rozdrobíme masox, přidáme worcestr, pokrájené jablko, zbytek marmelády a hořčice, citronovou kůru, malou trošku osmažené slaniny (tolik, aby ještě zbylo na ozdobu), hrnec uzavřeme a pod tlakem na mírném plameni děláme 20 minut. Krok 6: Hrnec odstavíme, ochladíme, maso vyjmeme a šťávu ponorným mixerem rozmixujeme. Krok 7: Podle své chuti dochutíme, prohřejeme a na zjemnění přidáme PL másla. Krok 8: Z masa odstraníme moutouz, nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Jako přílohu jsem zvolila ve slupce uvařené, oloupané, osmažené brambory :-).

Zveřejněno 17. 4. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Nevím přesně z jaké části srnečka tenhle nádherný špalíček masa byl - pokud mohu přirovnat k vepřovému, vypadalo to jako panenka. Na medailonky jsem si netroufla, tak alespoň pokus ze surovin, co mě napadly a byly po ruce:-) Maso jsem připravovala opět v papiňáku, šťávu jsem nezahušťovala, jen rozmixovala a opravdu v závěru bylo chutné jídlo!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYvn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYvn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (27)

Zuvama: Děkuji za vyzkoušení a moc milý komentář po 9 letech:-),potěšilo mě to:-8:-K

Vyzkoušela jsem a můžu říct..... úžasný.... mňamka :yes::yes::yes:

Všem moc děkuji za velice milé komentáře pod tímto rcp:-*které mi udělaly radost:-K:-KZa body také děkuji:-*
:-))Z hájovny nejsem:-Dale takové maličké"zvěřinové hody"jsme opavdu měli:-*Dostali jsme poměrně velkou všehochuť ve zvěřinovém balíčku;-)Manžel přes zimu obkládal známému koupelnu,prádelnu a další plochy v baráku,nic si za to nevzal a teď ten dotyčný dělal v mrazáku čistku,tak si na mojeho ve čtvrtek vzpomněl:-8a my měli mrazák plný:-)Nezbylo nic jiného,než se prokousat různými recepty,které se mi stejně nelíbily:-Oa pustit se do experimentů:-)Z každého připraveného jídla mám ještě po 2 porcích na mrazu,byl by hřích takovéto"jiné maso" dlabat 3 dny po sobě-to si musíme ještě jindy vychutnat;-):-))Ale na výborné šťavnaté krkovičce si pochutnáme taky:-p;-):yes:

Aničko, to je zase fajnová mňamka :yes::-D

Aničko :-p:yes::yes:

Aničko úžasné fotky i recept.:-p:-*:yes: +20

Aničko, jedním slovem nádhera výborná:yes: Jsi šikovnice šikovná, jistě jste si šmákli s Lubou, my bychom si taky šmákli;-) Máš 19.bod:yes:

Ani,nááádhera.:yes::yes::yes:Hned bych si dala.:-p

Dana Churáňová 17. 4. 2011 19:25
Aničko,neprobíhají u vás doma náhodou zvěřinové hody?:-DKančí,srnčí a jeden recept lepší než druhý.Jak se někdo jako Ty může nazvat kopytem?:-SJsi příliš skromná.:-)Podle masíčka na fotce bych řekla,že jsi dostala srnčí kýtu.Ale to je jedno.Prima recept,krásné fotky,prostě super!!!:-K:-K:-K

Ty jsi Aničko z hájovny??Užasně krásné, jejda:yes:

:-K:-p:-p:-O

:-p mňam:yes::-K

Aničko, to se ti zase něco povedlo!!:yes::yes:

Aničko, ty jsi hotová kouzelnice:yes:, takovou krásu se ti podařilo vytvořit:yes: a určitě to musí být:-p:-p:-p

Děláš mi chutě :-p:yes:

Krása nebeská ;-);-);-)Divočina to je lahoda :-D

No to vypadá nádherně :yes::yes::yes:

Moc pěkná roláda:-Ojistě dobrota:-p:yes:

:yes::yes::-K

:-D:-D:-D srnčí roláda made in Zlín:-D:-D:-D
paráááda Ann:-K;-):yes::yes:

jo tak to musela býti dobrota;-):yes:+1

To vypadá hodně lákavě :-p +5.bod :yes:

:-p:-pbez komentáře:-p:yes:+4

Aničko to musela být dobrota:yes::yes:

Děkuji za bodíky:-K
AniCiz:-))taky se mi zdá název tohoto rcp poněkud matoucí:-O;-)Když jsem to psala,napadlo mě,aby někdo nehledal pod tímto názvem něco sladkého:-8:-))
Pokud někoho napadne nějaký originální název,ráda přejmenuji;-)

:yes:to musí být lahůdka..já jsem nejdříve hledala,jaké že to maso jsi pekla v srnčím hřbetu..:-8:-D

:yes::yes:

Tématické fráze:
srnčí roláda, srnčí maso hřbet - recepty, roláda z divočiny, zvěřinové hody recepty, srnčí roláda recept, rolada ze srnčího masa, srnčí medailonky, srnčí medailonky pro začátečníky, roláda ze srnčí kýty, masová roláda ze zvěřiny, masová roláda v srnčím hřbetu, zvěřinové maso recepty, zverinova jidla, medailonky ze zvěřiny, zverinove medailonky, recepty zvěřina-srnčí, roláda z divočiny s brusinkami, recepty ze srnciho, pikantní srnčí řízky, srnčéí roláda

Suroviny:
maso, špek, marmeláda rybízová, hořčice plnotučná, brusinky sušené, omáčka worcesterová, máslo, jablko, šunka, kůra citronová, masox, olej, koření divočina, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu