Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní cibulačka

Hodnocení receptu je 4,5 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 255 kJ /
1 017 kcal
Bílkoviny10,49 g
Tuky67,20 g
Vláknina31,27 g
Cholesterol 204 mg
Sodík 64 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy74,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve větším hrnci rozehřejeme máslo, pak přidáme na půl kolečka pokrájenou cibuli a osmahneme. Čím víc bude cibule osmahnutá, tím tmavší bude mít polévku barvu. Krok 2: Jakmile cibule zesklovatí zasypeme jí moukou, promícháme a zalijeme vývarem a pivem. Krok 3: Promícháme a přivedeme k varu. Krok 4: Vaříme asi 10 minut, poté dochutíme solí (je-li potřeba) a podáváme s chlebovými krutony a sýrem.

Zveřejněno 18. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9pK3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9pK3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Dělala jsem stejnou polévku podle televizního pořadu. Na talíř se navíc dá rozlámaný plísňový sýr, který se po zalití horkou polévkou začne tavit. Je výborná, posílám obrázek a bod.:-p:yes:

Výborná polévka. Akorát místo klasického světlého piva doporučuji použít pšeničné pivo. Polévka pak není tak hořká a má vynikající chuť. Pšeničné pivo je již dnes běžně k dostání i v hypermarketech.

No ja nechavam cibulku jen zesklovatet, ale pokud nekdo chce polivku tmavsi, nemusi se bat a muze osmahnout vic :-D

Krásná polívčička! Akorát, Lucinko, moc nerozumím tomuhle: Čím víc bude cibule osmahnutá, tím bude polévka tmavší. Ale vzápětí píšeš: Jakmile cibule zesklovatí, zasypeme ji moukou. Zesklovatělá cibule ale není osmahnutá cibule. Tak jenom tomuhle jsem nerozumněla. :yes::-p;-)

Moc pěkný recept, v cibulačce je opravdu jen to, co tam patří a žádný masox, vegeta apod. :yes::-K. Jen místo másla dám oliváč, máslo si "šetřím" na chleba ;-).

:-K:-K:-p:-p

:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
cibulačka, cibulacka s pivem, cibulačka recept, vynikající cibulačka, cibulačka s chlebovými krutony, cibulačka s moukou, osmahnutá cibule, recept cibulacka, cibulačka top, hořká chuť cibulačka, cibulačka s s pivem, cibulačka s pivem recept, francouzska cibulačka s pivem, rychlá cibulačka, pivní cibulačka-recept, tvaruzkova cibulacka, cibulačka s hřibama, cibulacka raw recept, pivo k cibulačce, cjbulacka s pivem

Suroviny:
cibule, máslo, mouka hladká, vývar zeleninový, pivo světlé, sůl

Přidat fotografie receptu