Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravé italské špagety - Spaghetti

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

TOMASDUDA

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie327 kJ /
78 kcal
Bílkoviny2,16 g
Tuky0,48 g
Vláknina3,84 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: ŠPAGETY - Přivedeme vodu k varu ve větším hrnci. Do vroucí vody dáme lžíci olivového oleje a osolíme. Ve vroucí vodě pak povaříme špagety al dente. Krok 2: TOMAT - Rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme dužinu. Upravená rajčata zalijeme vroucí vodou a necháme asi 1 až 2 minuty stát. Odstraníme slupku a dáme do nádobky. Přidáme přiměřeně bazalku a pomixujeme (nemixujeme úplně na jemno! malé množství malých hrudek nevadí). Krok 3: Špagety slijeme, lehce propláchneme vodou, aby se neslepily a necháme chvilku okapat. Na talíře dáme špagety a přelijeme tomatem. Můžeme posypat i kvalitnějším tvrdším sýrem.

Zveřejněno 19. 4. 2011

Poznámka autora TOMASDUDA

- Aby vydržely špagety déle teplé, předem připravený tomat, než se uvaří špagety, necháme ohřívat ve vodní lázni a talíř můžeme před podáváním nahřát.

- Spousty lidí mají tendenci používat kečup nebo horší svinstva z konzervy. Takové věci na špagety nepatří!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravé italské špagety - Spaghetti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GYl0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pravé italské špagety - Spaghetti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GYl0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Panzani nejsou testoviny, uz vubec ne ty triminutovi. A jsou strasne predrazeny. Za tu cenu koupite lepsi testoviny, treba znacky Barilla- jsou v krabicce.:-/

...plus,samozřejmě,začátek patří trošce olivovéjo oleje a česneku napůl,který se před koncem vaření vyndává...ašpagety neproplachovat!ztratily by tu chuť...a ke konci je jemně promíchat s omáčkou a pak až podávat :):-!

pravé italské?
jednoduchost u těchto jídel!to je itálie;)
chybí sůl pepř,trocha citronove šťávy a parmezán se dává téměř vždy,do ´´omáčky´´ z rajčat a bazalka až těsně na konec:no:

Na tomto receptu není nic, proč by měl být formulovaný tak povýšeným způsobem. Můj názor je, že pokud použijeme dostatečné množství kvalitního sýru a těstoviny upravíme al dente, tak si pochutnáme...vždy.;-):-)

Rychlý, chutný recept:-8 připomělo mi to Itálii

tak dej více kapek a občas promíchej špagety a těsoviny se neslepí, vyzkoušeno a ověřeno ;-) (opravdu pokud ty těstoviny propláchnete vodou, tak ztratí chuť)

Libuše: Nevím, ale mě se to nikdy nepovedlo, bez vody s kapkou oleje to nejde, to je jediné co dává tomuto receptu smysl, jinak je to na nic:-S

Autor se zaregistroval dnes, a asi neměl honem co by sem vložil, tak sem dal špagety, které jsou nepoživatelné, ale možná, že někdo když by měl velký hlad by je i snědl, já teda ne:-!.Příště prosím něco poživatelného:-//

Jak jste přišel na to, že jsou to pravé italské špagety, Italové by se asi divili:no::-((

od sporáku k italům 19. 4. 2011 17:39
Ital od sporáku: Panzani jsou Francouzské pravda.. ale co se chuti a přípravy týká, bezkonkurenční

nejsem registrovaný uživatel tohoto webu a normálně recepty nekomentuji, dávám pouze své názory k receptům, které jsem vyzkoušela nebo k receptům, o kterých si myslím, že si nezaslouží zde být

Klariska: aglio olio nejsou s bazalkou ale nevadí...aglio´česnek,olio=olej,peperoncinno=pepř :-*

S kvalitnim parmazanem posypane jsou vyborne

marti...přijde mi, že tu oficiálně asi nemají odvahu říci svůj negativní názor.většinou ty negativní komenty přicházejí od hostů-neregů;-)

Koukám, koukám, krom dvou, samý neregi, není to snad zase vtip a nepíše si autor/ka sám/a:-?:-O

Tématické fráze:
italske špagety, italska omacka na spagety, italské omáčky na špagety, italské špagety s parmazánem, pravé italské recepty, italské recepty, špagety panzani, proplachovat špagety, špagety, italské špagety recept, italské špagety s bazalkou, aby se špagety neslepily, druhy spaget, italské spagetti, italské špagety carbonara, příprava italských špaget, pravá italská omáčka, pravá italská omáčka, pravé italské omáčky, špagety recepty

Suroviny:
těstoviny špagety, rajče, bazalka čerstvá, olej olivový, sůl, těstoviny špagety

Přidat fotografie receptu