Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky staročeské

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana41

Snadný

Suroviny

Porce: 4 šišky

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 411 kJ /
1 771 kcal
Bílkoviny54,68 g
Tuky11,36 g
Vláknina26,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 153 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy349,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, studené oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme vše kromě solamylu. Krok 2: Těsto na vále zpracujeme, uděláme 4 šišky knedlíků a obalíme v solamylu. Krok 3: Vaříme zabalené v mokrém ubrousku (látkovém nebo utěrce) na pařáku asi 25 minut.

TIP: Jak poznat hotový knedlík?

Zveřejněno 19. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky staročeské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PMxn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky staročeské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PMxn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Pajato: Jedině udělat kulaté, ne moc velké, těm by mělo stačit těch 10 minut (záleží na velikosti, takže nemohu říct přesnou dobu). Ale uvařením ve vodě nic nezkazíš a budeš mít po problému. :-8;-):-K

MamlajdaD: no ja mam z Ceska takovy "vejir" co se dava do hrnce a pod to voda. To staci tak na kupovane platky (asi 8 max 10 platku) houskovych knedliku. Ta voda vydrzi tak max 11-12 min pod tim, jinak se to pali. A prumer hrnce je tak 20 cm...
to by to jako v tom slo taky? Asi po jednom joooo....:-) ja jen myslela, ze treba existuje jeste neco "vetsiho" :-Q

Pajato: ;-) a jak ohříváš knedlíky, když nemáš pařák? No tyto knedlíky lze také vařit přímo ve vodě (bez ubrousku). A budou taky dobré. :-8;-)

prominte mi mozna hloupou otazku... kdyz nemam parak, jak to udelat?

:-K:-K:-K:-K už se těším až vyzkouším

Veľmi dobré knedlíky. Chutili, pretože nie sú slizké, ako knedlíky varené vo vode, a skutočne boli chutné. Pridávam fotky. Ďakujem za recept. ;-)

Celou mouku nahrazuji hrubou krupicí a jsou skvělé, žádné betoňáky. Solamyl (lžičku, dávám dovnitř do těsta. Ještě se nestalo, že by se nepovedly.:-))

Já do nich dávám i solamyl 50g a mouky jen 150g.Je to mňamka a chválí to celá rodina :-)

Máte to super:yes::yes:

rebeka: díky, fakt vypadají skvěle;-)

Ivana41::-K:yes::yes: ale to byla zvědavá Remková:-D:-D:-Djá ho taky tak někdy vařím;-):yes:

Vypadají dobře!:yes:

rebeka:opravuji látkový

Jana Remkova:Jani,ubrousek látkový;-):yes:třeba utěrku..aspoň myslím;-):-)

Vypadají fajn načechraně. Jak se pak ale z toho sundává ten ubrousek?:-O

Tématické fráze:
bramborove knedle, bramborové knedlíky ze solamylu, knedlíky ze solamylu, bramborové knedlíky ze studených brambor, betonaky, bramborové knedlíky, bramborové knedlíky solamyl, bramborové knedlíky v utěrce, bramborový knedlík v ubrousku, staročeský knedlík, staročeské knedlíky, bramorove knedliky, bramborové knedlíky v ubrousku, betoňáky recept, knedlíky ze solamilu, bramborový knedlík ze solamylu, bramborový knedlík solamyl, bramborový knedlík v utěrce, knedlíky betoňáky, bramborový knedlík

Suroviny:
brambory, krupice, mouka hrubá, vejce, sůl, solamyl

Přidat fotografie receptu