Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladko-pálivá "čína" z hovězího masa

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gurmanka

Snadný

Suroviny

Porce: 2-3 porcie

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 378 kJ /
568 kcal
Bílkoviny95,99 g
Tuky5,66 g
Vláknina7,15 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 4,62 g
Sůl10,97 g
Sacharidy32,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso si nakrájame na veľmi úzke pásiky, pridáme 2PL sójovej omáčky a škrob a všetko spolu premiešame. Krok 2: Vo woku (alebo vo veľkej panvici) si zohrejeme 2PL olivového oleja a keď je olej horúci pridáme mäso. Za stáleho miešania opekáme sprudka asi 5-7 minút, pokiaľ nie je mäso hotové. Dáme dole z panvice a udržujeme v teple. Krok 3: Na tú istú panvicu (ktorú som ale musela trochu opláchnuť) dáme opäť trochu oleja, pridáme cesnak, zázvor a chilli papričku (tú sme si vopred rozkrojili napoly, vybrali z nej jadierka a nakrájali na tenké prúžky). Tiež sprudka opekáme asi minútu a potom pridáme nakrájanú cibuľu a papriku. Krok 4: Opekáme ďalších pár minút a následne pridáme opečené mäso, zeleninový bujón, 3 PL sójovej omáčky a dochutíme soľou, cukrom a korením. Omáčka má mať sladko-štipľavú chuť. Krok 5: Privedieme do varu, jemne povaríme, ak je to priveľmi riedke ešte zahustíme škrobom. Ak sa vám zdá, že je málo šťavy, prilejte rozvarenú vodu a pridajte viac ochucovadiel Dôležité je, aby zelenina zostalá chrumkavá, ale aby nebola surová.

Zveřejněno 22. 4. 2011

Poznámka autorky gurmanka

My sme to tentokrát podávali s vaječnými čínskymi rezancami, ktoré som uvarila podľa návodu a po uvarení som ich ešte trochu opiekla na sezamovom oleji a pokvapkala sójovou omáčkou.

http://www.gurman.estranky.sk

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladko-pálivá "čína" z hovězího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vYAV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladko-pálivá "čína" z hovězího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vYAV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Dakujem vam vsetkym!!:-K:yes:

Jeje, to se mi líbí! Hovězí, moje nejoblíbenější a do páliva, hmm, tak tomu neodolám. Pěkné :yes:;-)+

Znám a dělávám podobně (roštěnec místo svíčkové), občas přidávám i střik ústřicové omáčky.+4
Recept je moc hezký a chuťové pohárky mi bere útokem:-p.

gurmanka:Sice ne vždy komentuji, ale máš opravdu moc hezké a inspirativní recepty:-K.Těším se na další!

Niečo takéto robievam a je to výborné:-p:-pteda aspoň podľa našich chutí:-8;-)

Tématické fráze:
hovezi cina, čína z hovězího nejlepší recept, hovězí čína recept, hovězí na čínu, nej recepty z hovězího masa, čína na sladko, čína hovězí, recept hovězí čína, recepty na čínu hovězí, sladko pálivá omáčka, maso na sladko, čína s hovězím masem, hovězí maso jako čína, hovězí maso recepty, hovězí jako čína, vyborne maso na sladko, čína recept hovězí, čína hovězí recept, sladko pálivá omáčka recept, čína na sladko recepty

Suroviny:
maso hovězí, škrob kukuřičný, omáčka sojová, česnek, zázvor čerstvý, chilli paprika čerstvá, cibule, paprika sušená sladká, bujón zeleninový, cukr hnědý, olej olivový, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu