Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Blažená smrt sýrem aneb Zapékané canneloni se špenátem a sýrem

Hodnocení receptu je 3,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

teniska teniska

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 550 kJ /
2 522 kcal
Bílkoviny130,81 g
Tuky178,70 g
Vláknina7,30 g
Cholesterol 646 mg
Sodík 2,46 g
Sůl6,30 g
Sacharidy93,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme si nejprve omáčku. Na pánvi rozpusťte máslo, zaprašte moukou a nechte zpěnit. Poté přilijte smetanu a postupně přidávejte sýr, aby se rozpustil. Za stálého míchání prohřívejte, ale nesmí se směs vařit. Vymíchejte dohladka a odložte. Krok 2: Špenát dejte do kastrůlku, trochu podlijte a nechte chvíli dusit, poté vmíchejte nastrouhaný sýr Raclete, mozarellu a Leerdamer, přidejte 4 lžíce připravené omáčky a důkladně promíchejte. Krok 3: Vezměte si Canneloni a do každé té trubičky dejte směs špenátu a sýra. Krok 4: Dno zapékací misky důkladně vymažte máslem a dejte na něj zhruba polovinu omáčky, poté naskládejte naplněné canneloni. Krok 5: Ve zbytku omáčku rozpusťě mozarelu a poté nalijte na canneloni. Přikryjte a dejte do trouby na 200°C na 20 minut. Poté odkryjte a zapékejte ještě dalších 15-20 minut.

Zveřejněno 22. 4. 2011

Poznámka autorky teniska

Výborné, výborné! Opravdu sýrová smrt. Snědla bych toho spousty i když je to díky sýrům hodně syté. Mňam!

Příště vyfotím hned a klidně i postup, teď jsem dělala několik věcí naráz a nestíhala jsem brát ještě do ruky foťák :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Blažená smrt sýrem aneb Zapékané canneloni se špenátem a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xVDJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Blažená smrt sýrem aneb Zapékané canneloni se špenátem a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xVDJ

Marie

Komentáře (2)

Mám ráda sýrové recepty, takže mi moc chutnalo, ale je opravdu třeba řídit se doporučením Jany a dát jen poloviční množství mouky (50g), i tak jsem do omáčky nalila skoro 3/4 l plnotučného mléka (neměla jsem smetanu), aby to bylo použitelné, že je omáčky v pekáčku pak hodně mi nevadilo. A špenát jsem nechala vystydnout a pak ho smíchala se sýry, takže směs na plnění zůstala pevná. Děkuji za inspiraci a Janě za dobré rady :-) :-K

Zkusila jsem uvařit, právě je v troubě, tak uvidíme.
Jenom jedna věc: Jste se jistá tou moukou? Nepatří tam něco jako třeba dvě lžíce? Já jsem nasypala sotva půlku, než jsem si stihla uvědomit svou chybu a pak jsem tam musela dát dvě šlehačky, aby se omáčka vůbec pohnula, aby to nebyla jenom koule (takže mi jí přirozeně hafo zbylo.)
Taky když jsem hodila ty sýry ke špenátu, tak hrozně zřídly až na vysloveně vodovou hustotu (možná to bylo nekvalitní nivou, nevím,) ale asi je lepší je přidat k trochu vychladlému špenátu a dál neohřívat...

Tématické fráze:
canelloni, canelloni se špenátem, canelloni recepty, canneloni, zapečené cannelloni se špenátem, canneloni recept, caneloni se spenatem, raclete recepty, zapečené canelloni, canelloni recept, leerdamer, recept na canelloni, špenátové canneloni, canneloni plněné špenátem, raclete, recepty na raclete, canneloni recepty, cannelloni se sýrem, recepty canelloni, recepty canneloni

Suroviny:
špenát mražený, sýr mozzarella, sýr raclette, sýr leerdamer, cannelloni, máslo, máslo, mouka celozrnná, smetana, sýr chedar, sýr mozzarella

Přidat fotografie receptu