Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák plněný masem a sýrem

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 344 kJ /
1 994 kcal
Bílkoviny155,58 g
Tuky114,44 g
Vláknina3,35 g
Cholesterol 643 mg
Sodík 4,56 g
Sůl11,26 g
Sacharidy83,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celý karfiol uvaríme v slanej vode do polomäkka. Necháme odkvapkať. Mäso zmiešame s vajcom, namočenou a vyžmýkaným rožkom, osolíme, okoreníme. Krok 2: Karfiol otočíme spodkom nahor a do medzier natlačíme mäso. Tvrdý syr nakrájame na hranolčeky a z vrchnej strany karfiol prešpikujeme hranolčekmi syra. Karfiol vložíme do vymazaného pekáča. Krok 3: Z oleja, múky a mlieka uvaríme bešamel, osolíme, okoreníme bielym korením a vmiešame strúhaný syr. Omáčkou prelejeme karfiol a dáme do rúry pomaly piecť, aby sa mäso prepieklo. Podávame teplý karfiol, ktorý krájame ako tortu, so zemiakmi.

Zveřejněno 25. 4. 2011

Poznámka autorky tejaja

Ďakujem výbušnej za pripomenutie receptu, úplne som naň zabudla...len fotka je dosť nekvalitná, bolo to fotené ešte starým foťákom, keď budem karfiol robiť, fotku vymením.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák plněný masem a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lvGl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák plněný masem a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lvGl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Vymenila som foto pri tomto recepte, to staré je nie veľmi vydarené.
Ku komentárom : tento recept nemám ani od Babici, ani od nejakej panej ;-) Recept s touto fotkou ( pôvodnou ) som kedysi dávno vložila na recepty.cz, kde je dodnes. Prvý komentár je tam z r. 2005, takže určite bol skôr uverejnený ako odkaz tu v komentároch. http://www.recepty.cz/recept/plneny-zapekany-kveta...:-8:-8:-8
Kedy som recept vložila na topky, nie je podstatné. ;-)

Ukládám a co nejdříve vyzkouším.Tobě posílám bod.:yes:

Špagetko, prohlížím si (od stránky č.1) nové fotografie receptů a narazila na tento recept. Podívala se na datum vložení a zjistila, že bylvložený dnes. Proto jsem přidala internetové stránky, kde je video. Myslela jsem, že kdo bych chtěl květák vyzkoušet, tak se na video může podívat = třeba jak květák plnit.;-) A pak záleží na každým, jestli květák obalí v trojobalu, nebo zapeče podle tejaji.:-) Přidala jsem jenom odkaz na video - pracovní postup. :-)

sodovko -ten přidaný podobný recept je právě podle babici ;-)

Podobný recept vařila paní Miloslava Radová z Liberce v Babicových dobrotách. Naplněný květák mletým masem ale obalila v trojobalu a pak pekla v troubě.
Recept - video s pracovním postupem si můžete prohlédnout zde:http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/plneny-kveta...

:-p:-p:-):yes:

Jj, tohle jsem už dělala, je to výborné a ne tak mastné ;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
květák plněný mletým masem, květák recepty, květák s mletým masem a slaninou, celý květák, plněný květák zapečený celý, zapečený květák s mletým masem a sýrem, recepty plněný květák, květák obalený mletým masem, květák plněný masem, naplněný květák, květák v sekané, květák s masem, rybí salát recepty podle babici, top recept květák s masem, video zapeceny kvetak se syrem a mletym masem, karfiol, celý plněný květák, květak s mletým se sýrem a slaninou, květák obaleny v mletým masem, recepty plněný květák sekanou

Suroviny:
květák, maso mleté, vejce, sůl, pepř mletý, rohlík, sýr tvrdý, mouka hladká, olej, mléko, sýr nastrouhaný, sůl, pepř bílý mletý

Přidat fotografie receptu