Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr na grilu s křenem

Kapr je v našich končinách tradiční rybou zejména v období Vánoc. Zkoušeli jste jej i grilovat? Neváhejte a připravte pro rodinu osvěžující oběd v podobě grilovaného kapra na citronu. Výraznou a pikantní chuť mu pak dodá strouhaný křen.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 245 kJ /
298 kcal
Bílkoviny0,28 g
Tuky32,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Krok 2: Potom osušíme ubrouskem, potřeme olejem a na roštu nebo na pánvi opečeme po každé straně asi 7 minut. Krok 3: Na talíři rybu posypeme drobně nakrájenou petrželkou a strouhaným křenem a zakapeme rozpuštěným máslem. Krok 4: Podáváme s bramborem.

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na grilu s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0YX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na grilu s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0YX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Cathleen, s tim nariznutim je to super napad:yes::yes::yes: to musim priste vyzkouset:yes;-)

Tak to je jiná!;-):yes::yes::yes:

Postup opraven :-)

Jani, tady se, omylem, ocitl jiný postup....ale už se pracuje na opravě:yes:

Takhle manžel nařezává každou porci syrového kapra....každá Y kostička se prý přeruší 3x a pak, při smažení, se ty drobné kousky kostiček "vysmaží" a ztratí. Už hodně let míváme kapra, který má jen ty dlouhé, šavlovité kosti....:yes:

Zcela vyjímečně bych souhlasila. V postupu se již křen nevyskytuje a pečení na rajčatech a v troubě mi příjde spíš dušení;-), když k tomu ještě kapra povaříme, no, tak to opravdu nevím, jaký by byl výsledek:-O Nicméně, Cathleen se asi povede všechno.;-)

Recept vypadá zajímavě, ale s křenem ani s grilem nemá nic společného.

Tématické fráze:
kapr na grilu, kapr recepty pečený v troubě s křenem, kapr recepty, kapr na grilu recept, recepry ryby, kapr recept, pangas na grilu, kapr na roštu, krenkapr, ryba s křenem, "@na-pj.com" loc:cz, priprava kapra na gril, recept kapr na grilu, kapr na pánvi, jablečný křen, jablečný křen recept, grilování pangas, kapr na gril, recept na kapra na grilu, recepty kapr na grilu

Suroviny:
kapr, šťáva citronová, olej, sůl, petrželka, křen, máslo

Přidat fotografie receptu