Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koložvárské zelí

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 996 kJ /
1 672 kcal
Bílkoviny126,28 g
Tuky36,37 g
Vláknina23,60 g
Cholesterol 405 mg
Sodík 7,55 g
Sůl18,36 g
Sacharidy199,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na troške oleje opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme lyžicu papriky, na kocky nakrájané mäso, okoreníme, osolíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Vodou podlejeme tak, aby nám zostalo viac šťavy. Krok 2: Ryžu podusíme asi na 50%. Krok 3: Do vymazaného pekáča vrstvíme: kyslá kapusta (asi 2 cm), polovica ryže, polovica mäsa so šťavou, kyslá kapusta, polovica klobásy nakrájanej na kolieska, druhá polovica ryže, druhá polovica mäsa so zvyšnou šťavou, kyslá kapusta, druhá polovica klobásy, kyslá kapusta. Kapustu príliš nevymačkáme a šťavu z mäsa vylejeme všetku. Krok 4: Prikryjeme a v rúre zapekáme asi 40 minút, kým ryža nezmäkne úplne (preto je tam potrebná šťava z mäsa). Krok 5: Potom zalejeme kyslou smotanou a dopečieme odkryté.

TIP: Desatero: Kysané zelí

Zveřejněno 10. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koložvárské zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kJJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koložvárské zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kJJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Lucia741: jedlo sa trávi. Trávy rastu na trávniku.;-) no a bacily, len tak na okraj :-K

Uvarené už viackrát podľa tvojho receptu.
Inšpirovala som sa aj týmto: chutnavareska.sk/recipe/najlepsia-kolozvarska-kapusta/
"Proti gustu, proste žiaden dišputát."

Trocha viac smotany na varenie a niekedy aj vajíčko so štipľavou paprikou vôbec nezaškodí. Chutné a zdravé na bacili.
Lepšie sa potom jedlo trávy.
Dobrú chuť.

Eja57 (moderátorka): určite bude dobré, robila som niekoľkokrát z granulatu. Kocky sú, podľa mňa, tuhé, nemám ich veľmi rada. Granulat povarím v osolenej vode, potom scedím, poriadne vyžmýkam. No a potom dám variť ako perkelt, ku koncu dávam aj čerstvú červenú papriku na malé kocky, dá tomu dobrú chut. Nech sa podarí a chuti :-K

tejaja: magdalenka
Děvčata, děkuji:-*
V plánu tento pátek, dám vědět výsledek. A pokud se podaří vložim i jako recept.l

Synovi som zvykla robiť segedín so sójovými kockami a s rastlinnou smotanou. Koložvárska kapusta je dosť špecifická aj vďaka dobrej údenej klobáse.

Eja57 (moderátorka): Evička, ja by som nedávala granulát, ale skôr sójové kocky. Alebo by som radšej použila kocky + tofu s chilli namiesto tej pikantnej klobásy. To by som tiež nakrájala na kocky. Keď by si robila, daj vedieť ako to dopadlo, ale ja si myslím, že by to bolo dobré.;-)

Terezko, já věděla, že tu recept na tuhle dobrotu od Tebe bude. Už jsem dlouho nedělala, tak jsem si to chtěla oživit. Ale - potřebuji udělat veg verzi. Když udělám "perkelt" ze sojoveho granulatu, bude to podle Tebe fungovat? :-K

chocolate: Nesmie to plávať. Tej šťavy mám toľko, koľko ostane po dusení mäsa, teda tak, ako podleješ mäso pred dusením. Mäso vždy robím v kuchte ( papiňáku ) a vody podlejem toľko, aby mäso bolo zakryté. ;-)

Mam ho prave v priprave, jen trochu vaham, kolik stavy je ok, protoze vetsinou vidim pomerne kompaktni;-) hmotu a tady to na nekterych pridanych fotkach trochu plave.Bude to premiera, takze nemam predstavu, jaky ma byt vysledek.Temer totozny recept jsem si nasla na strankach nasi Jarusky-zizaly.

Přidávám fotky, nezbylo :-p:-p:-D:-D

Máme dnes héééč:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Simi, tak to udělej, je to lahůdka :-p:-p:yes: Hele a já to nehodnotila :-O:-O:-O, napravuju, znám, dělám, mňam :-D:-p:yes:

NIkdy jsem to nedělala,ale slyšela o tom,že je koložvarské zelí výborné.Tak dávám do oblíbených a jistě vyzkouším.;-)dávám bod:yes:

Ja ho delavam take a je vynikajici.Na dno pekacku pridavam anglickou slaninku.Delavam ve velkym pekacku a myslim jsi,ze zbyde i na druhy den,ale malokdy se to povede:-D:-D:-p,pridavam bodik,super papani

Koložvárska kapusta je VYNIKAJÍCÍ. I když se zdá kombinace rýže-zelí, šílená je to výborné. A opravdu stojí za vyzkoušení.

Tématické fráze:
kolozvarska kapusta, koložvárské zelí, kolozvarska kapusta recept, kolosvarska kapusta, koložvarská, koložvárské zelí recept, recepty ze zelí, kolovařské zelí, kapustové zelí, kološvarská, kolozvarska zeli, recept koložvárska kapusta, recepty koložvarské zelí, maso na kyslo, kysla kapusta, recept koložvárská, kološvárské zelí, koložvarská kapusta video, kapustové zelí recept, kolozvarska kapusta.sk

Suroviny:
plecko vepřové, klobása pikantní, cibule, zelí kysané, rýže, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, olej, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu