Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá omáčka ze žampionů a tuňáka

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Megina

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 050 kJ /
729 kcal
Bílkoviny6,00 g
Tuky75,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 75 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy7,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle podusíme žampiony, když jsou měkké, přidáme tuňáka a krátce společně povaříme, zalijeme smetanou a znovu povaříme, přidáme sůl, pepř podle chuti (výborná je i bazalka) a zamícháme do těstovin či rýže

Zveřejněno 5. 5. 2011

Poznámka autora Megina

Výborná je i obměna s kuřecím masem, to ale nedávám tuňáka:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá omáčka ze žampionů a tuňáka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwYr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá omáčka ze žampionů a tuňáka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kwYr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Klariska: já ho neslévám, dávám tuňáka s olivovým olejem, takže to nevadí:-) a na ozdobení ta bazalka je výborná:-);-)

Přímo minimalistický recept, ale proč ne, jen bych přidala čerstvé / sušené bylinky. Tuňáka tuším taky nejdříve slít?

Ja mam taky rada rychla jidla a navic pritel zboznuje testoviny,takze urcite vyzkousim:-))A Janicko,kdyby se pridala treba pazitka,barevna paprika,apod...tak to urcite bude pestrejsi:yes:Ale asi lepsi stim kurecim:-K

No, tak je to asi receptik pro začátečníky,;-) barva fota je nějak mdlá, asi ale je to tím, že je vše stejně barevné, a chce to nějak barevně při:-Kzdobit něcím ...a pak to muze byt prima:-K:-K:-p:-p;-)

maris: na tenhle recept z konzervy stačí:-D

smetana má podobnou barvu jako těstoviny, takže to není vidět,ale je to jen opravdu na rychlovku, když už je nouze:-)) můj přítel to rád,často si o to říká:-p

Myslíš, že žampiony z konzervy dušením změknou ? Přimlouvala bych se za čerstvé, z konzervy jsou takové " bez chuti a bez zápachu ";-):-))

Já se omlouvám, ale fakt žádnou omáčku nevidím. Jen těstoviny a pár - snad žampionů na nich:-(

no...celkem zajímavá fofrovka;-):yes:

Tématické fráze:
tuňák recepty, zampiony recepty, rychlá žampionová omáčka, tuňák, pomazánka z tuňáka, žampiony z plechovky, omacka ze zampionu, omáčka z čerstvých žampionů, omacka z tunaka, omáčka se žampiony, tunak se žampiony, recepty ze žampionů, recept žampiony, recepty tuňák se smetanou a žampióny, žampiony tuňák, tunak s ryží recept, rýže tuňák, tunák recept, recept tuňák, žampiony v konzervě recept

Suroviny:
žampióny, tuňák v oleji, smetana ke šlehání, sůl, pepř, máslo, těstoviny

Přidat fotografie receptu