Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí nudličky po Sečuánsku

Provoňte vaši kuchyň Asií a připravte si rychlou a jednoduchou směs s kuřecím masem se zeleninou, bambusovými výhonky, štiplavě pikantní zásluhou chilli papričky. Pokud jako přílohu zvolíte rýži, určitě nešlápnete vedle.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 974 kJ /
711 kcal
Bílkoviny123,98 g
Tuky5,83 g
Vláknina12,45 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 2,99 g
Sůl7,10 g
Sacharidy37,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Příprava omáčky: Rajčata pokrájíme na malé kousky (při použití konzervy krájených rajčat neděláme), chilli papričku zbavíme semínek, mrkev, papriku, chilli papričku, cibuli a česnek pokrájíme na malé kousky. Krok 2: Vše vložíme do kastrolu, přidáme rajský protlak (kečup), sójovou omáčku, bylinky, 1 lžíci oleje, a přisypeme malou lžičku cukru. Krok 3: Směs promícháme a vaříme na malé teplotě za občasného promíchání. Krok 4: Nakrájená kuřecí prsa nasolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso orestujeme. Krok 5: Hotové maso přidáme do omáčky spolu s okapanými bambusovými výhonky a společně prohřejeme. Podáváme s rýží.

TIP: Jak správně uvařit rýži

Zveřejněno 6. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí nudličky po Sečuánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVgD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí nudličky po Sečuánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVgD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Nevšední chuťové zážitky, zvlášť když se to pořádně "opálí" :-K

Kečup??:-((

mata3636:

Zrejme moja informácia pochádza z iného zdroja. Kedze poznám celkom dobre (ako zákazník) dvoch majitelov cínskych restaurácií, predtým, nez som zacal hladat secuánske korenie, tak som sa radil s nimi. Obidvaja mi nezáväzne na seba povedali to, co som napísal. Kazdý z nich je z inej oblasti Cíny, ale informáciu mi podali rovnakú.
Uznávam, ze tá informácia je odlisná od Vasej, ale to je tak, ako jeden môj kolega tvrdí, ze ked navstívil Madarsko, vzdy jedol gulás a vzdy bol stiplavý. Ja som urcité obdobie chodieval do Madarska 2 a viackrát do mesiaca a kedze zboznujem gulás, tak som ho vzdy jedol. Nebol stiplavý ani raz.

Pepe:mýlite, s tým chilli. Pred pár dňami som na TV Paprika pozerala reláciu "Světové pochoutky". Kuchárka, ktorá v relácii účinkuje, cestuje po celom svete, ochutnáva všelijaké dobroty a špeciality a potom ich, trocha prispôsobené svojej kuchyni, varí doma. Tentoraz bola v provincii Sečuán, názov mesta si už nepamätám. Spolu s čínskou priateľkou bola v reštaurácii, ktorá je vyhlásená svojím "horúcim kotlíkom". Bolo v ňom kopec chilli a sečuánskeho korenia. Takže vaše tvrdenie, že sa chilli v tomto prípade nepoužíva, nie je pravdivé.

Pepe: Opak je pravdou, secuanska kuchyne je velice pikantni, protoze pouziva hodne palivou papricku, cesnek a secunsky pepr, ktery, tady mate pravdu, neni sam o sobe "palivy", ale ma zajimavou vlastnost, funguje v ustech a v hrdle jako narkotikum, tudiz v pokrmech palivost papricky (zdanlive) trochu zmirni. Ale o tom jiz pise Nonya, skoda, ze jste si neprecetl jeho recept na "Secuanske kure Kung Pao". V Cine pouzivaji smes koreni s nazvem Malà (tez pinyin), kt. prave obsahuje velke mnozstvi palive papricky a secuanskeho pepre.

Jedlá s názvom "secuánsky" sú v prvom rade preto, ze obsahujú secuánske korenie. Ja ho mám doma a rozhodne to nie je ziadna explózia. Rozdiel od korenia, ktoré sa bezne pouzíva v Európe je v tom, ze má úzasnú arómu, ktorú bezné korenie ani cerstvo zomleté nemá.
Chili v jedlách s názvom "secuánsky" (-a,-e) neexistuje.
Prerazilo by totizto chut tohoto typického korenia a potom by to bolo mozno mexické alebo thajské atd. V európskych cínskych restauráciách je velkou zriedkavostou stretnút sa s týmto korením v nejakom jedle.
Dôvody sú minimálne 2:
a) pôvod Cínanov a teda kuchyne, ktorú ponúkajú
b) cena korenia

Já teda musím souhlasit s tím, že by se to mělo jmenovat alespoň- sečuán po česku.. protože už jen to, že u číňanů dochudujou místo soli rybí omáčkou a určitě tam nedávají protlak (a to by samozřejmě nebylo všechno) je dosti matoucí při současném názvu. Nejsem nijak proti počešťování, když to někomu chutná, ale určitě by se věci měly pojmenovávat správnými jmény.

Nonya - převedla jsem do rozklikávací formy:
http://www.toprecepty.cz/recept/18867-secuanske-ku...

Nonya, asi ten recept je přizpůsobený Evropě, poněvadž ten originální by tu snědl málokdo, já nevím , ale chuť jídla asi není cítit, jen exploze. Já osobně dávám přednost jídlům jemně pálícím, neberu to jako kritiku, mám rád polemiku a debatu.

pbarva:
Ja nekritizujem tvoj recept ktory je velmi dobry ale secuanska kuchyna je najstiplavejsia z cinskej kuchyne , takze ked tam pojdes nabuduce do tej restauracie opytat sa toho cinana aby ti spravil naozajstne secuanske kura nie ceske - secuanske .A budes tam mat chilli 10 :-!aj s jadierkami.Plus secuansky peper.
Ja som pridal originalnu verziu neprisposobenu na europske 'jemne chute :yes:
www.toprecepty.cz/recept/18867-secuanske-kure-kung-pao/

Anno, malý protlak , kečup v přiměřené míře, dával jsem od oka, Nonya tento recept jsem vyzuzal od kuchaře Číňana, co vaří v čínské restauraci, obrať se na něho, že dělá něco, co nemá společného ( podle tebe) , mně osobně na názvu nezáleží, ale na chuti.

Kuřecí nudličky po Plzensky, Prazsky vyborne :yes: ale Secuansky to nevidelo ani z rychliku :no:

Recept se mi líbí:-*jen jak velké balení konzervy rajského protlaku,nebo kečupu použít na toto množství masa:-?

"Po sečuánsku" s omáčkou z rajčat a kečupu? Přiznám se, že to mi ani trochu neštymuje :-(.

Mně by stoprocentně chutnalo:-p.+4

Tématické fráze:
kuřecí maso po sečuansku, kuře po sečuánsku, kuřecí směs po sečuánsku, veprove nudlicky po secuansku, kuře po sečuánsku recept, kachna po sečuansku, kachna po sečuánsku recept, kureci nudlicky, po sečuánsku, kuřecí prsa po sečuánsku, směs po sečuánsku, recept kachna po secuansku, krůtí nudličky po sečuánsku, kureci kousky po secuansku, maso po sečuánsku, vepřové maso po sečuánsku, krůtí po sečuánsku, kachní prsa po sečuánsku, kruti maso po sečuansku, kuřecí nudličky recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, olej, sůl, pepř mletý, mrkev, paprika čerstvá zelená, bylinky, cukr, rajče, omáčka sojová, protlak rajčatový, česnek, bambusové výhonky, chilli paprika čerstvá

Přidat fotografie receptu