Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celero-zázvorové hovězí na smetaně

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 465 kJ /
828 kcal
Bílkoviny121,19 g
Tuky22,96 g
Vláknina18,72 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 729 mg
Sůl1,71 g
Sacharidy28,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupaný zázvor nastrouháme na jemno,dřevitý zbytek vyhodit. Přistrouháme čtvrtku celeru a přidáme hořčici a vymícháme. Krok 2: Celý kus masa osolíme, opepříme a prořízne ďurky do kříže skrz maso. Do těch prstem nacpeme trochu směsi. Zbytkem maso pěkně potřeme ze všech stran. Krok 3: Do kastrolu dáme asi 2PL oleje a kousek másla. Rozehřejeme a necháme v tom zesklovatět cibulku. Krok 4: Na pánev dáme trochu oleje, rozpálíme a maso ze všech stran pěkně zasmahneme a zatáhneme. Opečené maso dáme mimo a do výpeku dáme 1/4 sklenky vody,mícháme a necháme odvařit. Krok 5: Maso dáme na zesklovatělou cibulku a vlijeme odvařený výpek. Přihodíme bujon, osolíme, opepříme,dolijeme vodu do 2/3 výšky masa a dusíme doměkka. Krok 6: Měkké maso vyjmeme, vývar rozmixujeme ponorným mixérem. Přilijeme asi 1/2 sklenky vody. Krok 7: V hrníčku rozmícháme škrob se lžící vody a vmícháme do omáčky. Necháme 5-10 minut provařit. Krok 8: Na závěr vlijeme půl kalíšku smetany pro zjemnění a ještě chvilku provaříme. Jako přílohu jsem dala jasmínovou rýží smíchanou s petrželkou a pažitkou.

Zveřejněno 8. 5. 2011

Poznámka autorky srettka

omlouvám se za ty neestetické masové pahýlky na okrajích plátků...sem si toho nevšimla:-/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celero-zázvorové hovězí na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rEPB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celero-zázvorové hovězí na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rEPB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc nám chutnalo...příjemná změna 👍🤗

Vynikající recept. U nás se vařilo v pomalém hrnci.:yes:

Sretko - tak takovou dobrotu určitě také můžeme:yes::-D

:-p:yes::yes:

Taky jsem, jako Bibinka, dělala hovězí na zázvoru i na celeru, ale spojit to mě nenapadlo. Až si rodinka poručí omáčku a hovězí, Tvůj recept čeká na realizaci ;-)

Pahýlů bych si ani nevšimla, protože jídlo vypadá vynikajícně...:-p:yes: Bodík letí i bez zkoušení...:yes:

To nemá chybu,:-* ten zázvor v tom, to musí být super majda!!:-p A to rajče s bodlinkama, to je fakt vychytávka!! ještě že vás tady mám!!!:-))

Také mám všude zázvor, celer, nebo hlívu a tak se mi sbíhají sliny,:-p kdyby to šlo, tak zaplnim Ti to vše dnes jen bodama na maximum, krásné a asi mooc dobré:yes::yes::yes::yes::yes::yes:;-):-):-K

toť je fešácká kravka,byť s pahýlkama:-D:-D:-D:yes::yes:
myslím,že i gnocchi by tomu slušely;-):-D:-p:yes:

To je moc krásný receptík;-):yes:+1

Srettko:-) typický mužský...;-). Děkuju:-K.

mirca75:tak je to 31% ke šlehání;-)tu přivezl tatík, já chtěla dělat nesmetanovou, ale on tam to vemínko prostě v tý omáčce chtěl:-p

Srettko, paráda:yes:já dělám buď na zázvoru a nebo na celeru a protože mám obě suroviny moc ráda, musím je vyzkoušet dohromady, to mě ještě nenapadlo;-) Jasnej 3.bod:yes:

Srettko:-) u mě za druhý bod. Kombinace celeru a mnou tolik milovaného zázvoru, nemůže být jiná než vynikající. Jen se zeptám - smetanu asi myslíš sladkou, ale jakou - na vaření, nebo 30%?
Dočetla jsem poznámku - beru porci i s pahýlama...;-):-D.

Dost lákavé ;-)

Tématické fráze:
hovězí na smetaně, hovězí vemínko recepty, hovezi veminko, hovězí vemínko recept, hovězí kříž, hovězí z kříže, hovězí přední na smetaně, hovězí na smetaně,zázvoru, hovězí přední recepty, zázvor a svíčková, hovězí maso recepty, hovězí na zázvoru, hovezi maso na zazvoru recepty, hovezí na divoko, hovězí maso přední recepty, hovězí přední na celeru a zázvoru, hovězí se zázvorem, kalíšek smetany, recepty z veminka, hovezi na zazvoru se smetanou

Suroviny:
svíčková falešná, zázvor čerstvý, celer, hořčice plnotučná, pepř, sůl, olej, máslo, cibule, bujón hovězí, solamyl, smetana

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu