Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketový bramborák

Tradiční bramboráky zná snad každý. Ale pokud máte nadbytek cuket, zkuste si připravit křupavé a voňavé placičky právě z nich. Z nastrouhané cukety je dobré nejdříve trochu vymačkat přebytečnou tekutinu, aby těsto nebylo příliš vodnaté.

Hodnocení receptu je 4,9 (72×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bundada bundada

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 252 kJ /
2 211 kcal
Bílkoviny85,79 g
Tuky32,18 g
Vláknina32,50 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 1,81 g
Sůl3,13 g
Sacharidy382,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme postát. Pak ji jemně vymačkáme a zbavíme tekutiny. Krok 2: K cuketě přidáme mouku, strouhanku, vejce, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Krok 3: Vše dobře promícháme. Těsto musí být trochu hustší, než na klasické bramboráky. Krok 4: Placičky smažíme z obou stran na rozehřátém oleji. Odkládáme je na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Krok 5: Jsou velmi chutné i studené.

TIP: Jak zpracovat cukety? Hravě z nich sestavíte celé menu!

Zveřejněno 10. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový bramborák

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yQn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketový bramborák

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yQn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Výborné!

Výborný recept a snadný.Moc doporučuji zkusit,už dělám po každé jen tento recept

Výborný recept :yes::yes:

Tento recept mě překvapil jak se dobře dělal a chutnal

No, já asi udělala někde chybu, ale, když jsem je dělala s přidáním brambor, tak se mi těsto netrhalo a byly podstatně chutnější, než nyní . Podle tohoto receptu už je dělat nebudu. Asi to je i chutěmi, ale tento typ byl pro nás nevýrazný a i se víc trhal a připékal.:-O

Cuketové bramboráky dělám podle tohoto receptu už několik let.
Zkoušela jsem i jiné, ale tyto jsou nejlepší :yes: :-K

místo strouhanky dávám též ovesné vločky a jsou vynikající, šťavnaté a lehčí do žaludku než bramborové. nenasáknou tolik mastnoty:-)

Jindriskas: Díky za typ, já tam dám taky vločky. Jednak jsou zdravé a podle Vás se recept nepokazí. Jana

Dnes jsem je také dělala a podruhé už nebudu ;-) zřejmě jsem měla starou cuketu

Dnes jsem udělala a jsou výborné:-). S dcerou jsme si pochutnaly.

Už se smaží a jsou velmi dobré, mnohem jemnější naž klasický bramborák. Super.:yes:

Vynikající, smažila jsem jednu část klasicky na oleji, druhou nasucho na palačinkové pánvi - obě verze dopadly fantasticky, ta "mastnější" má ale větší šmrnc :yes:

Právě jsme tyto cukeťáčky povečeřeli a snědli jsme ve dvou s přítelem celou várku :D byli výborné :yes: Děkuji za recept

Vynikající, nejsou tak těžké na žaludek jak z brambor:-!:yes::yes::yes:

Výborný recept, manžel si včera moc pochutnal :-) díky

Výborné, posílám další bodík. :yes::-*

Tématické fráze:
bramborák z cukety, bramboráky z cukety, recept na bramborak z cukety, recepty z cukety, cukeťáky na plech, bramborák z cukety na plech, cuketové recepty, cuketove bramboracky, cuketa recepty, bramborák s cukety, bramborák z cukety recept, recept na bramborák z cukety na plech, cuketa bramborák, recept na bramboráky z cukety, recepty z cukety bramborak, bramboracky z cukety, recept bramborák z cukety, bramboráky recept, bramboráky z cukety a brambor, bramborak z cukety a brambor

Suroviny:
cuketa strouhaná, mouka hladká, strouhanka, vejce, sůl, pepř mletý, česnek, majoránka, olej

Přidat fotografie receptu