Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční fazolová polévka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

yossi

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 485 kJ /
594 kcal
Bílkoviny14,92 g
Tuky4,70 g
Vláknina80,78 g
Cholesterol 1 mg
Sodík 243 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy82,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme do hrnca vodu, 1 malú lyžičku soli a nálev z oboch konzerva 3-4 bobkové listy. Krok 2: Zeleninu, zemiaky a kapustu očistíme, pokrájame na kúsky a dáme do vody. Krok 3: Pridáme hríby. (ak máme sušené dáme ich 1 hod. pred varením namočiť.) Krok 4: Necháme zovrieť a pridáme bujóny. Krok 5: Keď sú zemiaky a zelenina uvarené, spravíme z masla zásmažku. Krok 6: Zalejeme studenou vodou a pridáme do polievky. Krok 7: Keď polievka zovrie premiešame a dáme do nej fazuľu z konzerv. Na miernom ohni prevaríme, prípadne dochutíme vegetou.

Zveřejněno 20. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční fazolová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9pRz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční fazolová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9pRz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Za mého dětství kvakou na Slovensku krmili prasátka.:-) Pamatuji si, jak jsem ji babičce pomáhala vytahovat ze země.:-) Kvaka je podle mě český - řepa.
http://urobsisam.topky.sk/zahrada/uzitkova-zahrada...

http://varecha.pravda.sk/recepty/kvaka-mliecna-pol...

Samozrejme fazuľa sa dá uvariť, aj normálne, ale doba prípravy sa predlžuje. Večer fazuľu namočím, dám variť do osolenej vody a keď asi po hodine prípadne hodine a pol uvarí pokračujem podľa receptu. Najlepšia je zo švábky, alebo z inej trocha väčšej fazule.

Kvaka? - také jsem nevěděla, tak jsem hledala a našla toto:
Tuřín - Brassica napus L. var. napobrassica (L.) Rehb. / Kvaka
Je vhodná pro přímý konzum, tepelnou úpravu i skladování.
Kulatá bulva je na temeni červená. Vegetační doba od výsevu je 145-160 dní. Vyséváme v dubnu do sponu 40 x 30 cm. Velmi vhodné pro pěstování ve vyšších polohách. Obsahuje velké množství bezdusíkatých látek a vitamíny B a C.
http://www.semo.cz/homegardencz/index.php?s=&druhi...

Kvaka by měl být tuřín (teda doufám);-)

Co je to kvaka ?

Nič v zlom, ale na Vianoce by som si tú fazuľu uvarila, nedala by som konzervu :-/

Tématické fráze:
fazolová polévka recept, fazole švábka, tuřín recepty, polévka z tuřínu, polevky recepty, fazole švábka recepty, fazole svabky, polevka z fazolí švabka, fazolova pol. z konzervy, polévka fazolová švábka, polievka zo svabky, zelenina tuřín recepty, urobsi sam, kvaka recept, polévka ze švábek, co je to kvaka, tuřín polévka, fazolová pol se se zeleninou, fazolová polévka s bramborem maminčina, fazole švábka recept

Suroviny:
zelí hlávkové, houby sušené, mrkev, petržel, fazole ve slaném nálevu, kedlubna, celer, brambory, bobkový list, máslo, mouka, voda, bujón zeleninový, sůl, vegeta, tuřín

Přidat fotografie receptu