Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička ze selete a brambory s ricottou

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba tepelné úpravy: 90 min

90 min (90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 263 kJ /
1 497 kcal
Bílkoviny31,95 g
Tuky122,52 g
Vláknina24,11 g
Cholesterol 125 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy61,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové krkovičky s kostí vydatně z obou stran potřeme vyrobenou směsí ze soli, pepře, drceného kmínu, majoránky a červené papriky smíchané s 1 dl slunečnicového oleje. Krok 2: Potřené plátky krkovičky necháme uležet v chladu nejlépe do druhého dne. Krok 3: Po uležení maso v pánvi velmi zprudka opečeme z obou stran a přendáme do připraveného pekáče, na jehož dno jsme pokladli na hrubší kusy nakrájené cibule. Podlijeme výpekem z pánve, který předtím podlijeme asi 3 dl horké vody. Krok 4: Pečeme na střední teplotu přikryté cca 60 minut, dokud maso není lahodně měkké a velmi snadno se odděluje od kosti. Krok 5: Poté co je maso již hotové necháme dopéct do barvy bez pokličky asi 10 minut, ale poctivě při tom přeléváme výpekem. Krok 6: Maso vyjmeme a z výpeku a propasírované upečené cibule vytvoříme lahodnou omáčku – není, ji potřeba mnoho slouží jen k dochucení pokrmu – není jeho hlavní částí. Krok 7: Přílohou jsou pečené nové brambory, které si dobře očistíme, lehce povaříme vcelku v osolené vodě asi 10 minut. Následně je překrojíme podélně na půlky a poklademe směsí ricotty do které jsme vmíchali utřený čerstvý nový česnek (celá palice) se solí a trochou na jemno pokrájené mladé cibulky. Klademe vrstvu cca 1,5 cm vysokou a zapékáme na plechu v troubě cca 20 minut. Brambory na talíři ještě posypeme čerstvé pokrájenou zelenou natí mladé cibulky a podléváme na talíři trochou lahodného výpeku.

Zveřejněno 22. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička ze selete a brambory s ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1V1q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička ze selete a brambory s ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1V1q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Krása a dobrota:yes::-p+

Otto,nádherná barva krkovičky a ta šťavnatost.Brambůrky s ricottou to skvěle doplní.:-p:-p:-p Není nad jemně prorostlý kousek vepřového.;-)Ta fotka česneku je supr:yes:

:-p:yes::yes:

;-);-):-8

Otto, to je celé tak báječně šťavnaté...;-);-) Fotografie i popis přípravy - velmi sugestivní, člověk téměř cítí tu chuť:-p:yes:

Viděla jsem"sele";-)fotky a bylo mi jasné že se v Brně opět hodovalo:-)):-))Moc príma mňamka:-p+:yes:

sliním... ano, tohle mít na talíři, tak umím skládat básně... překrásné...:yes::yes::yes:

Teda, krásný kus flákoty!!:yes:

no panečku...zase dobrota z továrny made in colombo;-):yes::yes:

Hezký recept:-p:yes:

pekne:-K:-p:yes::yes:

Tak tohle se mi vic nez libi... Ricotta, cibulka a cesnek....., proste nadhera a bodik :yes::yes::yes:.

:-p:-Onádherný recept,že sem lezu sliny mám až na kolenou:-*a o hladu ani nemluvě:yes::yes:

Tématické fráze:
pečené brambory s ricottou, maso s ricottou, sele krkovice, selečí krkovička, sele krkovice recept, pokrmy z ricotty, pokrmy sele, selečí krkovice recepty, pokrmy s ricottou, recepty s ricottou, lahodna krkovička, recepty z krkovičky, zapecene brambory se smetanou a madem, vepřové maso s ricottou, sele krkovička recepty, pečená krkovice ze selete, pečená krkovička ze selete, pokrmy ze selete, sele krkovice recepty, sele recepty

Suroviny:
krkovice s kostí, cibule, mouka hladká, paprika sušená sladká, kmín drcený, majoránka, olej slunečnicový, sůl, pepř, sýr ricotta, cibulka jarní, česnek

Přidat fotografie receptu