Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 825 kJ / 436 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,56 g |
Tuky | 15,01 g |
Vláknina | 6,87 g |
Cholesterol | 96 mg |
Sodík | 1,77 g |
Sůl | 4,40 g |
Sacharidy | 28,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí kližku nakrájíme na větší kostky, slaninu na malé kostičky, cibuli a bílé papriky na drobno. Rajčata zalijeme vařící vodou, necháme spařit, oloupeme, vydlabeme zrníčka a nakrájíme na malé kousky.
Krok 2: Na troše oleje (opravdu jen trošku, slanina ještě tuk pustí) necháme vyškvařit slaninu, přidáme cibuli, osmahneme do růžova, přidáme na kostky nakrájenou kližku, necháme zatáhnout, osolíme a opepříme, zasypeme paprikou, přidáme rajský protlak a zalejeme vývarem, nebo vodou s bujon kostkou. Necháme cca hodinu podusit, jakmile je maso měkké, přidáme bílé papriky, rajčata a dalších 20 minut dusíme. Podle potřeby dolejeme vodou, zahustíme jíškou, kterou necháme minutku povařit.
Krok 3: Mezitím si rýži propláchneme, zalijeme vodou (vody asi 1 cm nad rýži), přidáme sůl a přivedeme k varu. Jakmile se rýže vaří, dáme pokličkou zakrytý hrnec do trouby, kterou jsme si rozehřáli na cca 180 stupňů a pečeme 20 minut.
Zveřejněno 26. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí po cikánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7Jr
Moje poznámka
Hovězí po cikánsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7Jr
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 15 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 16 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 18 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 19 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Masopustní prvorepublikové zelí podle Zity Kabátové: Toto jídlo z jednoho pekáčku si zamilujete
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 2 minutami
Tvarůžková pomazánka
Neregistrovaný před 17 minutami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Pavel Janak před 19 minutami
Kapr v pivní máslové marinádě
Neregistrovaný před 22 minutami
Cizrnová polévka s pohankou
Neregistrovaný před 27 minutami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
stefi.f47 před 28 minutami
Vajíčková omáčka
Suzy8 před 34 minutami
Šulánky
Neregistrovaný před 59 minutami
Francouzský cibulový koláč
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
hovězí po cikánsku,
hovězí maso po cikánsku,
vepřové po cikánsku,
vepřové maso po cikánsku,
hovězí pečeně po cikánsku,
hovezi kostky po cikansku,
hovězí nudličky po cikánsku,
maso po cikánsku,
vepřový plátek po cikánsku,
vepřová plec po cikánsku,
játra po cikánsku,
hovězí roláda po cikánsku,
hovezi platky po cikansku,
po cikánsku,
hovezi po cigansku,
vepřové plátky po cikánsku,
hovezi platek po cikansku,
vepřové kostky po cikánsku,
vepřová pečeně po cikánsku,
kuřecí po cikánsku
Suroviny:
kližka hovězí,
slanina,
protlak rajčatový,
cibule,
rajče,
paprika čerstvá bílá,
vývar hovězí,
olej,
sůl,
pepř,
paprika čerstvá červená,
jíška tmavá instantní,
rýže,
sůl,
voda
Komentáře (2)