Domácí rohlíky jako z pekárny
Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.
Suroviny pro 13 kusů
13kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 008 kJ / 2 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,10 g |
Tuky | 66,86 g |
Vláknina | 15,80 g |
Cholesterol | 412 mg |
Sodík | 109 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 371,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku dáme do mísy, ke kraji vsypeme sůl. Do mouky uděláme důlek, do kterého nalijeme vlažnou vodu s cukrem a droždím.
Krok 2: Necháme chvilku vzejít kvásek, přidáme měkké máslo a zaděláme těsto. Dáme ho na teplé místo kynout asi na hodinu.
Krok 3: Po vykynutí dáme těsto na vál a rozkrojíme na 10-14 stejných kousků. Z každého vyválíme "slzu" nebo trojúhelník a srolujeme je směrem od nejširší části ke špičce. Tím vznikne rohlík.
Krok 4: Všechny rohlíky uložíme na plech s pečicím papírem cípem dolů a necháme 20-30 minut nakynout. Pak potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a posypeme mákem.
Krok 5: Pečeme asi 12-17 minut na 220 °C.
Zveřejněno 27. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí rohlíky jako z pekárny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8Yj
Moje poznámka
Domácí rohlíky jako z pekárny
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8Yj
Nejnovější recepty
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 7 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 8 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 11 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 14 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 15 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 2 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 5 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 5 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 7 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 7 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 8 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 11 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 11 hodinami
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 12 hodinami
Tématické fráze:
tn.cz domácí,
domaci rohliky,
domaci rohliky a housky,
rohliky recept,
tn cz hruška pivní rohlík,
domaci rohlik,
domácí rohlíky recept,
recept na domácí rohlíky,
recept na rohliky,
recept na nejlepší domácí rohlíky,
rohliky,
cibulový rohlík,
domácí nadychane rohliky,
recept na domácí rohlík,
domací rohlícky,
recept rohlíky,
domácí nadychane rohliky video,
tn.cz recept na pivní rohlíky,
rohlík recept,
tn.cz levné recepty domácí rohlíky
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
voda,
cukr,
sůl,
droždí čerstvé,
vejce,
mléko,
mák
Komentáře (123)