Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rohlíky jako z pekárny

Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.

Hodnocení receptu je 4,7 (93×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

indulina28 indulina28

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

70 min (55 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 13 kusů

13kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 008 kJ /
2 392 kcal
Bílkoviny68,10 g
Tuky66,86 g
Vláknina15,80 g
Cholesterol 412 mg
Sodík 109 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy371,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku dáme do mísy, ke kraji vsypeme sůl. Do mouky uděláme důlek, do kterého nalijeme vlažnou vodu s cukrem a droždím. Krok 2: Necháme chvilku vzejít kvásek, přidáme měkké máslo a zaděláme těsto. Dáme ho na teplé místo kynout asi na hodinu. Krok 3: Po vykynutí dáme těsto na vál a rozkrojíme na 10-14 stejných kousků. Z každého vyválíme "slzu" nebo trojúhelník a srolujeme je směrem od nejširší části ke špičce. Tím vznikne rohlík. Krok 4: Všechny rohlíky uložíme na plech s pečicím papírem cípem dolů a necháme 20-30 minut nakynout. Pak potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a posypeme mákem. Krok 5: Pečeme asi 12-17 minut na 220 °C.

Zveřejněno 27. 5. 2011

Poznámka autorky indulina28

Jsou výborné, recept mam od známé a peču je každý druhý den. Jinak je to dobré těsto i na pizza rohlíky - ukázkové foto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rohlíky jako z pekárny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8Yj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rohlíky jako z pekárny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8Yj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (123)

Výborné domácí rohlíky ❤️❤️

kveta.m422: můžu se zeptat, kolik droždí jste dala:-?

Recept se mi neosvědčil, při použití sušeného droždí v odpovídajícím poměru těsto nenakynulo. Našla jsem jiný recept, dala celý sáček droždí a nahradila vodu mlékem a pak už super

Zdravím, podivuji se nad tím že všichni jsou tak spokojení. Za mě moc spokojenost není. Těsto příjemné a dle pokynů sedí perfektně ale vychází z něj spíše buchta ve tvaru rohlíků (zřejmě díky máslu). Doma sníme cokoliv, i za předpokladu že po upečení i další den jsou tuhé... ale za TopRecept bych jej nepovažovala 😐

Nepotírala jsem je mlékem s vajíčkem, ale jen vodou, ale s výsledkem jsem spokojena 😊

Je potřeba dát méně soli, ale jinak super.

Výborné rohlíky, peču je teď téměř každý den.

Díky za recept, opravdu dobrý. Snedli sme je všechny hned ten den co se upekli.😍

Skvelé, robím to už po tretí krát. Perfektné cesto.<3

Perfektní těsto, rohlíky, konečně jsem narazila na recept, který mohu dělat denně a rohlíky se s kupovanými nedají srovnávat. Jděte do toho! fakt výborný recept!

Děkuji za recept dneska se fakt povedlo :yes:

Dnes vyzkoušeno jen sem dala 300ml vody jak tady psali a 1,5 lžičky soli a příště ještě méně soli, použila sušené droždí a vynechala jsem vejce (někde jsem četla že s vejcem nebo mlékem nemusí byt pečivo lehké a nadýchané že to jsou těžké suroviny ) a jinak jeden jsem vyzkoušela ještě teplý a super uvidíme zda vydrží do zítřka a budou stále dobré děkuji moc ;-)

Výborné rohlíky. Jen jsem na doporučení dala pouze 1 lžičku soli a přidala 300ml vody....a vše v pohodě.

Super , rychlé a chutné ???? šíleně měkké

Mnamka

Tak jsem se dle tohoto receptu vrhnul na domácí rohlíky a povedly se ???????? Mouku doporučuji prosít a promíchat s jednou lžičkou soli. Té vody jsem použil 300 ml a bylo to akorát. S těstem se po hodině a půl kynutí pěkně pracovalo. Byl jsem spokojený. ;-)

Opravte prosím vodu (200 ml je málo) a sůl (2 lžičky jsou moc).

Výborný recept a nedělám naposledy,přidala jsem trošku víc vody a super <3:-K

Vyzkoušeno, s těstem se pracuje dobře:yes:, po vychladnutí jsou super<3, druhý den už jsou ale tuhé;-)

Recept úžasný. :-) S těstem se moc dobře pracuje,nelepí se,není potřeba podsypávat.Jen jsem místo 10g droždí dala půl kostky cca 20g.Rohlíky výborné. :yes: Přidávám fotky.:-K

Výborný recept. :-K Děkuji

Včera večer jsem je upekla, dala jsem tedy víc vody než je psáno v receptu, ale jsou vynikající. Bylo jich 10,už jsou po snídani jen tři <3. Takže večer můžu péct znovu :-D. Za mě super :yes:

Nejsem žádná pekařka, nikdy mi nic nevykynulo:-)
Karanténa a nový robot mě ale naučil. Tenhle recept milé dámy je úžasný. Poprvé jsem dělala rohlíky, a sůl naopak trochu přidala a přesolila si je sama. Těsto jsem nechala dlouho a důkladně míchat a absolutně se nelepilo, není třeba poprašovat vál, a rohlíky byly i druhý den dokonalý.
Dneska dělám se synem housky ze stejného těsta a opět příprava naprosto v pořádku. Za mě tedy 1*:yes:

Těsto podle receptu je tuhé, špatně se s ním pracuje, musela jsem přidat vodu. Přidala:no: jsem i trochu víc droždí. Těsto nakonec vykynulo pěkně, ale rohlíky jsou přesolené. Za mě tento recept ???????????? Nedoporučuji a určitě znovu zkoušet nebudu.

Recept je dobrý,ale já si ho malinko poopravila,misto 200ml vody jsem dala 300ml a kvasnic 20 dkg a mouku prosila.Nakonec nechala ještě vykynout na plechu a pak potřela rozšlehaným vejcem.Pekla jsem nejdřive na 210 st-a pak na 190st.Trouba na funkci připrava pizzy/horkovzdušná+spodek/.Vyšly luxusně měkoučké.????

Mně se povedly, nejsou vůbec hutné ani přesolené, pekla jsem je včera a i dnes jsou měkké :-) Do receptu jsem nemusela přidávat vůbec nic, nedovedu si představit přidat tolik vody, co tu někteří píšou, těsto jsem měla opravdu akorát. 10g droždí je akorát, pokud nechcete, aby bylo v rohlíkách cítit. :yes: Fotku přidávám.:-)

Dala jsem žitnou celozrnnou a pšeničnou chlebovou mouku a vody podle receptu, takže mi moc nevykynuly a tak jsem udělala bagetky. Jinak jsou moc dobré, syn mi je bral z mřížky ještě teplé :-K:yes:

Přesolené, hutné prostě humus... :-((a:-//:no:

Souhlasím, že byl lepší výsledek, pokud jsem dala více vody (něco přes 3 dcl) - těsto šlo lépe vypracovat a rohlíky byly nadýchané a vydržely déle měkké. Když jsem se přesně držela receptu, tak byly druhý den takové hutné dusivky, ale s tou vodou navíc byly super i další den. Déle než do následujícího rána nikdy nevydržely :-)

JanaDorazinova: Jsem asi spatne pochopila, myslela jsem, ze je rec o mnozstvi tekutiny v teste ;-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Super výsledek, ale je potřeba ho trochu poupravit poměry. 500 g hl. mouky, 430 ml vody, ostatní stejné.
Maslo rozpusťit v těch 430 ml horke vody s cukrem, teplou vody vlejte na mouku s rozdorbenym drozidm. 10 g je az az...zapracujte a nechte kynout alespoň 3 hodiny.
Nepomazavejte mlekem ani žloutkem. Pečte na kameni nebo šamotových cihlách. Po vyndani hojně pokropte vodou. Jsou krasně křupavé a vydrží bez problemu do druheho dne.

Honza: no, udělala jsem tu úpravu, jak zmiňujete ohledně množství vody a těsto bylo řídké, jak na palačinky, takže jsem měla co dělat, abych to zas spravila. ;-)

Jitka Bartošová 10. 9. 2017 07:40
Souhlasím, také mi vypadaly pěkně hned po upečení a do rána ztvrdly. Je v nich málo kvasnic, jak mám zkušenosti s kynutými těsty, tak se na 1/2 kg mouky dává víc, než je v tomto receptu. Nejsou nadýchané, jak je člověk zvyklý u rohlíku. Navíc ani poměr mouky a tekutin není správný. Těsto vůbec nešlo zpracovat. Musela jsem přidat víc vody... ŠPATNÝ RECEPT! Peču léta výborné housky, takže s tím zkušenost mám... tohle není dobrý recept!!!

:-( měla jsem je měkké a jak vychladly ztvrdly.Je to druhý recept na rohlíky ale vždy dopadnou stejně.A to jsem tam dala i vodu při pečení.Poraďte kde dělám chybu:-?

Jsou super :) jen jsem pouzila balicek suseneho drozdi. Moc nam vsem chutnaji, super recept, diky

Spatny nejsou ale jak uz sem tu cetl je to spis piza houska nez rohlik jako z pekarny...

Víte prosím na kolik stupňů rohlíčky péct v horkovzdušné troubě??

Jana Schlegelová 24. 8. 2016 17:49
Protože jsem neměla máslo, použila jsem stejné množství oleje. Dopadlo to tentokrát na jedničku. Děkuju!

Výborný recept :-) :yes: místo máku jsem dala sezam + přidávám foto :-)

:-) Jsou dobre.

:-// pro me hrozny recept...nic ve zlem..testo je dobre nelepi se a to je super ale vubec z toho nejsou rohliky..minule jsem delala jiny recept ale bohuzel nemohu uz ho najit a ten byl skvely..to byly rohliky jak maji byt. Ale z tohoto testa opravdu ne..

...no a nebo si upeču doma a nemusím kamsi jezdit:-p. A proč bychom jako nevedli/y doma kvasy?! Tak jistě, profík nejsem, ale recept "voda, mouka, sůl, kmín... tak ten zvládám celkem dobře a všem chutná.
Jistě, fandím malým pekárnám, kde pečou z dobrých surovin, pro ty, kdo nemají čas, nebo nechtějí doma péct, jistě ideální!

Strašně zlý recept odporucam dat 25g drozdia a 80g masla

Šárka: Skočte si do prodejny Pekárna Chabařovice - např. na Lidické náměstí. Nemusíte nic shánět ani řešit. Chleba máme z vlastního kvásku. Prokvašený celý objem žitné mouky. To Vám doma ani jinde nikdo neudělá .... Ochutnejte, uvidíte. ;) Složení : pšeničná mouka, žitná mouka, sůl. Na posyp eventuálně kmín. Nic víc. Doma to nedokážete udělat ani lepší ani zdravější .... (Nemáte pořádnou pec ani si nevyvedete kvasy). :)

VítR: Trochu mě odpověď pobavila. Doma dělám chléb a sjíždějí se na něj lidé z okolí. Také prokvasím všechnu žitnou mouku a světe div se, svým kváskem, který funguje už druhý rok ... Doma lze chléb zvládnout skvěle a do krámku nemusím. Takže doporučuji každému, to zkusit, pokud se mu chce :-).

Zobrazit starší odpověď

cathleen:Já už vím o omládku ze tvých stránek,ale tady v Ústí nad Labem je docela velký problém sehnat sladěnku a z internetu nemám účet ani kartu a to znamená většinou dost velké náklady navíc na poštovné.Prohledávala jsem stránky několika obchodů se zdravou výživou zkoušela jsem i nějaké supermarkety a zatím jsem nikde na sladěnku nenarazila.V pečení těchto rohlíků mi taky tvoje stránky pomohli,protože tam máš odkaz na Mirkova (nejen) chlebová základna www.mitrus.cz/ kde je opravdu skvělý videonávod jak na to.Jen u plynových trub bych tam doporučila dát dolů buď prázdný plech nebo kastrůlek z horkou vodou,protože když jsem zkusila podle Mirkova návodu chrstnout vodu do plynové trouby abych jí zapařila :-D tak mi okamžitě zhasla a chcípla.Byla jsem moc ráda,že mi šla hned zapálit a nedošlo kuli namočení k prodlevě:-)) Teď ještě sháním dobrý recept na chleba,ale to mám hodně komplikované kuli té plynové troubě,kdybys o nějakém postupu věděla,tak klidně písni :-K

Šárka:

Šárka: však ano, je fajn, že jsi našla "ty svoje" rohlíky, které vám chutnají nejvíc!:-))
Šunkové, o kterých píšeš, jsou ty nejobyčejnější, z těsta podobného tomu na pizzu, nedělám je často. To spíš upeču Klasické české rohlíky (jsou tady pod receptem v Podobných), kde droždí pracuje v omládku, který zvětšuje velikost pečiva a zlepšuje jeho chuť;-)
A srab nebuď a zkus příště tyhle rohlíčky s uvedeným množstvím droždí - budeš mile překvapená, uvidíš. Držím:yes::yes:

cathleen:Když se dává máslo rozpuštěné

cathleen:Drahá cathleen s veškerou úctou k tobě vyzkoušela jsem tvoje Šunkové rohlíky a jsou vážně dobré,dělala jsem už několikrát.Ale tyhle jsou pro mě a mou rodinu vážně lepší,protože se více chuťově podobají klasickým rohlíkům.Po prostudování receptu a různých návodů ,kde se dalo,jsem dala 200ml teplé vody a máslo rozpuštěné do tekutého stavu na plynu(ale ne přepálené jen rozpustit a vypnout)Tím se dožene množství tekutiny a vážně je to akorát.Pokud bych dala více tekutiny měla bych,těsto řídké a mazlavé.Důležité je opravdu těsto důkladně propracovat hnětla jsem rukama čtvrt hodiny,potom hodinu kynutí v míse pod igelitkou a po uválení rohlíků jsem nechala ještě dalších 40 minut kynout pod folilí.Mám plynovou troubu tak jsem si na dno dala kastrůlek z horkou vodou.Za mě jsou tyhle rohlíky geniální,poměr soli a cukru opravdu akorát.Oceňuji potření vajíčkem s mlékem to dá tu správnou barvu a chuť.Jediné co jsem změnila bylo to droždí,jsem srab tak jsem dala 20g.Ode dneška rohlíky v krámě nekupuji....pečůůůůů:-*

Šárka Zitová 2. 12. 2015 07:33
nezdá se mi váha droždí na půl kila mouky bych dala víc,ale přiznám se ,že rohlíky jsem ještě nedělala,poradí někdo:-?

Iveta Kochanska 30. 9. 2015 15:35
Super rohlíčky, mňammmm:-p

pavla : rozhodně je lepší použít jen změklé máslo;-)

prosim o radu to maslo ma byt rozpustene na ohni nebo jenom zmekle dekuji predem
:-))

Rohlíčky jsou opravdu výborné :yes: měla jsem však strach z kvásku z vody. Když dělám kvásek z mléka, je to "hrnečku vař" a na tom z vody se udělalo na hladině jen pár bublinek. Těsto vykynulo normálně, takže asi to tak má být. Nebo ne? Poraďte prosím...

Stánina:dodatek...zapomněla jsem dodat...když z těsta vytvoříme rohlíky...atd....zase necháme těsto pěkně vykynout...na to nezapomenout!...a potřít vejcem těsně před vložením do trouby....:-!

Kdo chce upéct cokoliv z kynutého těsta.....musí těsto vypracovat...a hlavně těsto musí být lehké=dát dost tekutiny a pak je takzvaně hedvábné...to mi říkávala moje mamka...holt,vše chce svoje.....já hnětu těsto 15 minut a pak je hodinku nechám kynout...a zkuste to také tak...a výsledek je zaručený....

:yes: super rohlíčky, jen místo másla dávám sádlo a zjistila jsem že čím víc jsou upečené, tím lepší ;-) Ale každý může mít jiný názor.

balarenata 24. 5. 2014 04:31
vypadajíí dobřee:-p:-p

HONZA :-) 16. 2. 2014 19:30
četli jste si celou rubriku?co si myslíte o tom jak je ten odkaz pro ty pekaře myslíte že by mi to pomohlo?

Povedly se napoprvé, výborné těsto, výborná chuť. Už je dělám zas :yes:

Nesedlo mi ani těsto, ani výsledný produkt, obrázky hezké, ale kouknu po jiné receptu

HONZA :-) 20. 1. 2014 20:50
četli jste si celou rubriku?co si myslíte o tom jak je ten odkaz pro ty pekaře myslíte že by mi to pomohlo?

Maja Halifax:Dáma je určite radšej vtipná, ako vulgárna. Poprosím sa vyjadrovať slušne, vulgárne výrazy sa tu nevedú. Ďakujem. .:-)

Maja Halifax: máš rada expresívne výrazy?

no toby lidem hodně odporovalo když by si tam daly vlasy prostě to tam nesmí být

Maja Halifax: Majo, pokud chceš rohlíky jak z obchodu, tak tam budeš muset dát ještě tyto přísady http://tn.nova.cz/bin/mobile/index.php?url=%2Fzpra...

hele lidi muze mi tu prosim nekdo rict jestli ty rohliky jsou vazne jak z pekarny? lehce krupavy a nadychany? uz jsem zkusila 2 jine recepty ale porad to neni ono .. zatim se mi dari jen takovy hnusny tezky ze na vahu by to byly alespon 3 pekarensky rohliky z Japeku.. diky:-//

Pavel má pravdu že když někdo vystuduje pekaře tak ví co a jak s těstem můj známý vždy říká když jsou znalosti i umění a nepokazí se to tak se to povede a to je pekař tak ví co mluví a má víc znalostí vůči škole takže to znamená že kyš omládek se dělá takhle podle směrnic to neznamená že to neumí on se chtěl se určitě zeptat co vystudovala a zeptej te se nějakého pekaře ten snad vás něco naučí

Co je vám po tom, co kdo vystudoval nebo nevystudoval:-OMě tady hlavně zajímá, jak kdo umí vařit a péct.:yes:

já jsem se ptal jaký obor vystudovala :-?

Pavel::-D:-D:-D:-D:-D ještě jsem neviděla, že by deset vejšek, padesát titulů před jménem a za jménem nahradilo vrozenou inteligenci, zkušenosti :-D:-D:-D:-D. Chlapče, pokud se někdo dlouhodobě zabývá určitým koněm, jako cat pečením, fakt to nemusí míti stvrzeno šéfem vejšky :-D:-D:-D:-D:-D:-D. Vejška není zárukou ani kvality, ani inteligence ;-);-);-);-).

a co vystudovala ta cathleen?to by mě zajímalo

pavel: to samé jako u tvých sojových rohlíků, kams dal rovněž nerozklikací odkaz, jakož i sem. Dám jako rozklik, ale nikdo se nebude prokousávat několikastránkovou bakalářkou:no::no::no:, když tu na omládek máme odborníky, hlavně cathleen
http://is.muni.cz/th/368080/pedf_b/Bakalarska_prac...

tady najdete hodně informací jak co se dělá a dělá se omládek a ne kvásek podrobný info na adrese
is.muni.cz/th/368080/pedf_b/Bakalarska_prace_2013-upravena.txt

nejsou pak ti rohliky tuhy po upeceni?:-8:-8

rohliky jsou uplně perfektní,pěkně se pracuje s těstem.Pro naši rodinku budu muset dělat ze tří dávek, no a ještě trochu doladit tvar ale jinak jsou opravdu super:-D:-)):-p

ukládám a vyzkouším:yes::yes::yes:

jentak: tak to mě opravdu těší :-8 Je jedno, podle jakého receptu jsi pekla, hlavní je, že už se to vede!:yes:

cathleen: díky za nabídku, celé Tvé stránky jsem prostudovala..dala jsem si přestávku a hlavně změnila recept a už po několikáté mám rohlíky i housky naprosto mňamózní. Nechtěla jsem vypadat nevděčně, že už jsem se neozvala ...takže díky moc za rady tady i na Tvých stránkách - moc mi to pomohlo:-):yes:

Jentak: :-) půjde to, uvidíš. Jestli chceš, písni mi na můj mail pekarnomanie@email.cz , domluvíme se takhle. Není možné, aby se ti pak těsto nepovedlo!:-D:-D

cathleen: děkuji za rady, podívám se. Já si s kynutým těstem prostě nerozumím...něco dělám špatně a to pravidelně, a bohužel nemám nikoho kdo by mi poradil...Nevzpomínám si, že by mi kdy nějaké opravdu pořádně "nakynulo", sice to pořád zkouším ale vždy už dopředu vím, že se to nepodaří...a výsledek? těsto vždy trochu "nabobtná" a zastaví se..

Jentak: :-)vyzkoušej postup vypracování a kynutí podle tohoto popisu http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob...........soli je tam (snad) akorát, pokud chceš, můžeš množství snížit na 1,5 lžičky, vajíčko být v těstě nemusí.
Ale hlavně - myslím, že je v receptu velice málo vody, těsto zákonitě musí být příliš tuhé. Podle množství mouky by mělo být vody 240-270 ml. Zkus přidat aspoň těch 40 ml (tj. 40 g) vody a uvidíš;-) Příliš tuhé těsto pak neochotně kyne a rohlíky jsou hutné.
Ať se ti podaří!:-)):yes:

Kuchařka pekařka: no asi zkusím změnit recept, nechci to vzdát... jenže tyhle vypadají na fotkách tak hezky a jsou chuťově opravdu dobré ..a co teprve kdyby mi pořádně nakynuly...;-(

Kuchařka pekařka 1. 4. 2013 15:13
Jentak: Já jsem dneska zrovna pekla housky, ale z jiného receptu. Na tomhle se mi nelíbí to množství soli , myslím že to pro kvasnice nevytváří zrovna ideálníí prostředí ke kynutí:-((. Mlíko dávám jen vlažné a teď na to koukam, ono se tam nedává vajíčko? Fakt jen na potření ????

Napadá někoho kde dělám chybu? Rohlíky jsem zkoušela 2x - změnila jsem droždí i mouku ale pokaždé byl výsledek stejný - těsto je tuhé a nekyne. Chuťově jsou vynikající ale bez dostatečného vykynutí to prostě není rohlík..;-(. Nemám s kynutým těstem tolik zkušenosti - mám přidat vodu nebo máslo? Ale to těsto mi přijde už tak hodně mastné...

Moc dobre;-),dělala jsem je poprve a nezbyl na mně ani jeden;-(,přitel je snědl i horke,dávam :yes: a diky za recept

báječné,ukládám a hned zítra vyzkouším :yes:

Tento receptík mi unikl, takže boduji:yes:. Vypadají úžasně;-):yes:

walther, zadej si zde ve vyhledavači recepty od Cathleen a tam získáš spoustu inspirace a se vším ti poradí. Je to profík:yes: Teď jsem si všimla, že v podobných pod receptem jsou její Klasické české rohlíky ;-)

Teda vypadaj úžasně! Na doporučení kamarádky skusím hned zítra! Chtěla bych se zeptat,nemáte receptík i na tmavé pečivo? S manžou máme moc rádi kaiserky,ráda bych skusila něco podobného,ale v těch tmavých moukách se nevyznám.

Lenka:Vyválejte to tak,aby se dobře smotaly.Navážil jsem si 11 kousků po 70 gramech a pak hodně natenko.Zhruba placka-ovál 15x25 cm.Čau.

Dneska se vám plantá do pečení chlap.Já je vylepšil slaninkou domácí výroby.Tak uvidíme.

Jak ma byt ta placka silna kdyz ji vyvalim?Delam je dnes uz po druhe ale ty prvni byly takove moc tuhe asi mi spatne vykynulo testo:-( tak snad druhy pokus vyjde:-*

Tak jsou na stole, jen tvarování mi moc nejde,ale jsou výborný, díky za recept, posílám bodík. :-)

Rohlíčky jsem včera pekla poprvé a dnes si je manžel objednal znovu - jsou luxusní ;-) A dají se zadělávat i v pekárně :-) takže pecka

teda vyborne, delat jine uz nebudu...s testem se nadherne pracuje...20 bodiku kdyby to slo:-K

Zrovna zkousim, ale nejak jsem zkazila testo, ale snad se to srovna;-). Hlavne, ze kynuty jsem delala milionkrat a za manzela mam pekare:-D

Vaše rohlíčky jsou nádherné snad i já přijdu na to jak je děláte ;-D Tak jsem je vyzkoušela a nevím jak na to zkusím znova ;-) :yes::yes::yes:

upeču dneska určitě....vypadají suprově!!!!! A teď když se všechno zdražuje mi přijde, že je lepší když si človek všechno udělá sám....upeču si rohlík, utrhnu z truhlíku pažitku, to bude mňamka!!!!;-):yes::-8:-8

Mesic: Ivi, 10 g živého droždí odpovídá asi lžičce (až lžičce a ždibec) sušeného;-)

Dobrý den,
vypadají skvěle, šlo by i se sušeným droždím? Kupujeme ho do domácího chleba ;-) Děkuji

:-8 dělala jsem už několikrát a vždy byly hned pryč, super recept;-)

Máš je moc pěkné,ukládám:-K:yes:

Vyzkoušel jsem pár receptů, ale tenhle je nej! Moc dobré a moc chutnají moji 4leté dcerce:-)

koukám,že recept je pod domácí pekárnou,ale zadělává se ručně;-)

Vyzkoušeno, vynikají:yes:,mooooc děkuji za recept:-K

:-p úplně se mi zbíhají sliny,ihned jdu koupit kvasnice a zkusím to :-* My s kvasnicema kamarádky nejsme :-( ale někdy se to naučit musím :yes: krásný výkend :-K

uložím, zkusím... ty gumové žvachloně z Kaufu se nedají konzumovat ani řiťů nacůfačky /jak řikala babička/. Asi to prubnu..

Rohlíčky vypadají krásně ,určitě brzy vyzkouším :-K:-D

Hned bych si dala:-p:yes:

Moc pěkné rohlíky-jako malované ;-)+1:yes:

:-K VSEM MOC DEKUJI ZA POCHVALY DIKY :-):-):-)

Indulíno28, to jsou ale povedšené rohlíčky a budou dobré;-)Dávám ti 5.bod:yes:

Jsou nádherné, uložím si je a vyzkouším :-K:-*:yes:

Nádherné rohlíky!:-p:-p:yes:

Indulina28 - rohlíčky máš obzvlášť krásně vypečené - mám stejný recept a jsou opravdu moc dobré:yes::-D

Super...ukládám a určitě zkusím...:-K:-K

No ty ale jsou nádherné, hned si ukládám a tisknu recept:-D:-D

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
tn.cz domácí, domaci rohliky, domaci rohliky a housky, rohliky recept, tn cz hruška pivní rohlík, domaci rohlik, domácí rohlíky recept, recept na domácí rohlíky, recept na rohliky, recept na nejlepší domácí rohlíky, rohliky, cibulový rohlík, domácí nadychane rohliky, recept na domácí rohlík, domací rohlícky, recept rohlíky, domácí nadychane rohliky video, tn.cz recept na pivní rohlíky, rohlík recept, tn.cz levné recepty domácí rohlíky

Suroviny:
mouka hladká, máslo, voda, cukr, sůl, droždí čerstvé, vejce, mléko, mák

Přidat fotografie receptu