Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový kompot

Jahody umí během své sezony podat takovou úrodu, že mnohdy už nevíme, co s ní. Vyzkoušejte tento nenáročný recept na skvělý jahodový kompot. Čerstvé jahody naložíte přes noc do cukru a poté je jen ve sklenicích zavaříte.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pelda

Snadný

Doba přípravy 755 min Doba přípravy: 740 min Doba tepelné úpravy: 15 min včetně doby odležení

755 min (740 min příprava + 15 min tepelná úprava, včetně doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 422 kJ /
1 535 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy360,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahody prosypeme cukrem a necháme 12 hodin odležet. Krok 2: Druhý den ovoce i se šťávou plníme do sklenic. Krok 3: Naplníme, otřeme hrdla sklenic dočista, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při 80 °C.

TIP: Zavařování v horkovzdušné troubě - snadný návod

Zveřejněno 11. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový kompot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31RR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový kompot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31RR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

recept mne mile prekvapil, je mnohem lepsi nez s nalevem

Přesně takový recept dělala moje babička, jen to dělala hned a nenechávala 12 hodin odstát. Bez vody a jahody byly naprosto luxusní :-) Dnes budu dělat též, tak snad se mi povedou stejně dobře jako jí :-)

Výborný recept. Jahody jsou jako čerstvé. Žádnou vodu není potřeba dolévat.
Děkuji

Kateřina 17. 6. 2014 10:01
Dnes jsem dělala, voda opravdu není potřeba - jahody jí pustí dost :-)

babca Dasa 16. 6. 2014 06:59
Proc vodu?Cukr vytahne plno stavy a pri zavarovani se uvolni dalsi stava.Leta to delam-jahody dam do sklenice prosypu cukrem,zavru ,zavarim a ZADNOU vodu.Je tam stavy dost.:-!:-p

Martina: Martin: Načo dolievať vodou? Prečo by kompót bol nepoužiteľný? :-O Jahody obsahujú až 87% vody, tak načo dolievať? :-O Veď voda sa z nich už počas 12-hod. státia uvoľní.
:-)
Blbý je váš komentár, nie recept. Najprv by som si to overila, až potom písala nezmysly.

vodou NEDOLIVAT, jinak by kompot začal plesnivět. jahod pusti štávu tak zalit akorát tu štavou z jahod, žádnou vodu!!!:yes:

hmm tak to je snad logický dolít vodou, no ale pro toho kdo nemá zkušenosti žádné tak třeba ne. výborná jsou i s mátou :yes:

Fakt blbej reccept...a co tam napsat že po naplnění dolít vodou...to asi toho autora nenapadlo..jinak je kompot nepoužitelný.... !!!!!!:-S:-!

Tématické fráze:
jahodovy kompot domaci, domaci jahodovy kompot, kompot, jahodovýkompot, kompoty recepty, jahodový kompot v troubě, jahodový kompot-recept, kompot recept, jaodový kompot, jahodová zavařenina, hahodovy kompot, jak udělat kompot, diakompot, jahodovej kompot, jak se dělá kompot, jahodový kopmot, rychlý jahodový kompot, jahodový konpot, domácí třešňový kompot, jahodový kompot v troubě recept

Suroviny:
jahody, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu