Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houstičky levné a nadýchané

Hodnocení receptu je 4,9 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 12 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 118 kJ /
1 940 kcal
Bílkoviny54,90 g
Tuky39,21 g
Vláknina15,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,47 g
Sůl16,15 g
Sacharidy334,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tak jak jak je psáno, dáme postupně do Domácí pekárny a zapneme na těsto. Krok 2: Pak si těsto vyndáme na vál, uděláme si z něj hada, toho nakrájíme na 12 kousků a z každého kousku si uválíme 3 nožičky na pletení housek, jako když pleteme copánek. Dáváme si je rovnou na plech, necháme je ještě 15-20 minut přikryté kynout, potom je pomažeme vajíčkem(stačí bílkem) a posypeme hrubou solí a semínky, nebo mákem-jak kdo má rád já dělám půl na půl. Krok 3: V troubě upečeme na 200°C asi tak 15-20 minut-chce to hlídat!

Zveřejněno 31. 5. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Houstičky jsou levné tím, že není třeba do těsta vejce ani mléko a tuk dáváme levný Lando. Tak jsem to vyzkoušela a moc nám chutnají, dělala jsem je převčírem, včera znova a mohla bych je dělat denně!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houstičky levné a nadýchané

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6YXR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houstičky levné a nadýchané

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6YXR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (61)

magdalenka: Neštvi ma , aspoň ! :-D Mne sa nedarí, ani ručne, ani v robote a ani v pekárni, tebe to kysne, ako keby si tomu cestu dávala úplatky! :-D A tie provokatívne fotky chlebov, pečiva a všelijakých dobrůtek??? No? A ja nič! Tento týždeň dva pokusy a nič! Tak mi nehovor o praxi ! Mńa tie kvasnice, už neznášajú priamo v obchode, keď si ich dávam do vozíku.:-D

Veronika.Hrozna: Ale nepreháňaj!!! Nevzdávaj to, chce to prax. DP vytiahnem málokedy, robot nemám. V rukách cítim to ožívanie cesta, proste to milujem!

zdenka.s: Já mám stejný problém, po dvou letech pečení- nepečení s Etou, hledám novou pekárnu. Nejdťřve mi poslali vadný výrobek a pak po výměně / dva týdny/ moje radost splaskla a pěkně peču s robotem. Taky na houby, protože to kynuté, mi nejde, a nejde ! Já to prostě neumím! :-(( A kladu si otázku, jak to ty ženský dělají, že jim to kyne a těsto je nadýchané ? Dokonce udělané ručně, např. /Magdalenka/!

Houstičky mnohokrát dělané , mnohokrát opravdu moc dobré , bohužel ale jen ze staré pekárny. Mám novou Etu a z ní jsou sice chutné, ale absolutně ne nadýchané.
Já už jsem zoufalá , protože v té nové nic pořádně nevykyne.Knedlíky jsem dělávala pomalu pro půlku vsi ,nevešly se mi skoro do hrnce a teď jsou to ubohé šištičky :no:
Chce se mi brečet , protože kynuté bez pekárny neumím. ;-( ;-(

Merylas: děkuji nahodou jste nezkousela tento recept? Jestli je cítit kvásek?

Olga29: Nejsem sice autorkou receptu, ale ano, těsto kyne jak v pekárně, tak pak se nechají na plechu vykynout i smotané houstičky. Doba kynutí hodně závisí i na teplotě. Tady najdete podrobnější popis přípravy kynutého těsta:

A tady ještě další rady z rubriky Tipy a triky: :-K

Domácí pekárnu nemám.... To těsto kyne v té pekárně a pak ještě po tvarovani testa na housky? A pokud ano jak dlouho nechat kynout když to budu dělat ručně

Možná se hloupě ptám tak se omlouvám ale pečivo jsem ještě nepekla mám strach že bude cítit kvaskem

zlatovlaska: To mě velmi potěšilo a že je to u Vás top, tak to už je pro mě velmi příjemné a díky zlatovlásko :yes::-K

Tak tohle je špica. :yes: Dala jsem 300g hladké a150g celozrnné žitné mouky a jsou krásné nadýchané, měkoučké a zkrátka výborné <3:yes:
Z jedné dávky jsem udělala 10 rohlíků. Krásné se s těstem pracovalo. Tohle je teď u nás top :-K

Výborné houstičky <3:-) Měkké i druhý den

Pohoda: Martinko, jsem potěšena, že chutnaly :yes:

Jsou velice chutné, takové " obyčejné ", ale moc dobré.A nám nejvíc chutnají se sádlem do těsta, místo Landa.:yes:

děkuji za receptík :-K právě peču a vypadají moc dobře :-) už se těším až ochutnám ;-) :yes:

alikhrubik: Alenko, děkuji, že jsi je udělala a až je ochutnáš, tak je možná budeš dělat častěji ;-):yes:

Pekárnu mám asi deset roků a mám teda už vyzkoušených hodně těst,Majolkové®,sádlové,celozrnné. . . Ale tohle je nejlepší,houstičky jsou velice chutné,nadýchané tak akorát a druhý den jsou jako po upečení.Dala jsem Heru.Śkoda,že neumím bodovat,tak alespoň Bibince velký dík a :-K

včera jsem potřebovala pečivo a našla jsem recept na vaše houstičky,jsou moc dobré všem moc chutnali,takže dnes peču znova moc a moc děkuji za recept.Jarka
ještě jsem chtěla ,že máte moc dobré polévky a ostatní recepty dík.:yes::-K

Jarka07: Jarko děkuji moc a mám radost, že houstičky chutnaly a že občas vaříte z mých receptů:-K Moc mě to potěšilo :yes:

Ahoj všichni,dnes jsem upekla výýýýýborné houstičky a budu péci stále .Jsou výborné,děkuji za recept.Zlatá pekárna.:-)

Tématické fráze:
domácí houstičky bez kynutí, nadýchané domácí houstičky, levné housky, levne domaci housky, nadýchané domácí housky, jak upéct nadýchané housky, nadýchané pečivo, pletení kaiserek, nejlepší recept na domácí houstičky, nadýchané těsto, nadýchané housky, domácí nadýchané houstičky, houska na burgr, tuk lando, pletene housky z pekarny, levné domácí pečivo, recept na domácí houstičky pletené z jednoho kusu, osvědčený recept na housky, domácí housky bez kynutí, sadlové houstičky

Suroviny:
voda, tuk, cukr, sůl, mouka hladká, droždí čerstvé, mák, sůl hrubá, semínka sezamová,

Přidat fotografie receptu