Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boršč s fazolemi

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z masa, cibule, celerové nati a koření vyvaříme silný vývar. Krok 2: Na másle osmažíme cibuli, kořenovou zeleninu, přidáme pokrájené zelí a brambory, zalijeme vývarem a vaříme. Krok 3: Asi 15 minut před dovařením přidáme červenou řepu a úplně nakonec prohřát fazole. Krok 4: Dochutíme octem.

Zveřejněno 10. 6. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Vím, že boršč už je tu mnohokrát, ale nedalo mi to vám ho nepřipomenout. Na léto je to výborné syté, a přesto lehké jídlo, druhý chod už ani není potřeba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boršč s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k67E

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boršč s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k67E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Oxana: 100 maminek 100 borščů -- ne všude dávají maso, ne všude dávají červenou řepu

Tonja: Máte pravdu, doplním to do surovin. Většinou používám už předvařenou nebo domácí sterilovanou. Syrová by se musela dávat na začátku ;-)

1974andrea: Hodnotit můžu, až to uvařím a ochutnám. Před vařením se ale zeptám: Řepu opravdu dáváte až tak nakonec, před dovařením. podle mé zkušenosti potřebuje řepa vařit podstatně déle než brambory. Možná ale má být polosyrová, křupavá, nebo používáte řepu už předem uvařenou? Děkuji za odpověď. Pak zkusím i tuto polévku uvařit.

Anna Kocikova:Aničko,díky za milá slova a za bodík:-))

Hovězí bych použila klidně přední-v papiňáku za 3/4hoďky v pohodě uvařeno.Jinak při této úpravě stačí jen hodně masité vepřové kosti a fazole jsou asi v konzervě;-)ty také ráda v kuchyni používám-jsou úleva i časová úspora:-)No a když se dá u stropu vznášet i po čerstvém chlebu:-O;-)tak proč ne po takovém dobrém receptu:-pkterý by si alespoň jeden první bodík zasloužil,už jen za tu námahu s napsáním;-)+1:yes:

Klariska:Myslíš asi vznášení se v noci u stropu:-))

Smetana, zahuštění? Vypadá to, že lehkými jídly myslíš netučná. Já jimi rozumím spíše lehce stravitelná a to pro leckoho není ani to zelí natož fazole :-p.

Klariska:Nemyslím si,že zelenina a maso je něco těžkého do žaludku,není to ničím zahuštěno a nedávám ani kysanou smetanu. Ale děkuji za názory;-)

Lehké jídlo to opravdu není, obzvlášť ne s fazolemi, ale recept je pěkný a tvůj boršč má krásnou barvičku, Andejko :-).

Zas tak lehké jídlo do bříška to není, právě proto není potřeba druhý chod. Ale s pravým borčem tohle nemá nic společného. Kdejaký borč je prostě počeštěný.

Tématické fráze:
borčš, borč z červené řepy, boršč, jídlo s fazolemi, bořč, vegetariánský boršč s červenou řepou, boršt, boršč recept, vegetariansky boršč, klasický ruský boršč, bořč recept, polévka boršč s fazolemi, vepřové maso s červenými fazolemi, vegetariansky borc, recept boršč, boršč s červenými fazolky, borčš s fazolí, boršč červené fazole, borč z červené řepy s fazolemi, bršč s fazolemi

Suroviny:
kosti vepřové, hovězí zadní, cibule, zelenina kořenová, zelí hlávkové, brambory, řepa červená, fazole červené, nať celerová, bobkový list, koření nové koření, jalovec, pepř, ocet

Přidat fotografie receptu