Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Divočáček na bylinkách

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 163 kJ /
2 190 kcal
Bílkoviny147,84 g
Tuky160,05 g
Vláknina15,19 g
Cholesterol 453 mg
Sodík 1,19 g
Sůl2,93 g
Sacharidy26,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem si naložíme masko do marinády, vymíchané z majolky, vína, bylinek, oleje a koření (bez soli). Trochu bylinné směsi vetřeme do zářezů na mase. Když si vzpomenem, maso obrátíme, ale né jako Bydžovská v komedii, kdy otočila celý pekáč:-)) Krok 2: V kastrolu rozpálíme olej a na něm necháme osmahnout a zatáhnout maso. Dáme jej vedle a na zbytku tuku osmahnem cibuli nadrobno. Vrátíme maso, osolíme, opepříme, rozdrobíme masox. Zalijeme vřelou vodou do 2/3 masa a necháme v troubě na 180°C dusit pod poklicí doměkka. Když je třeba, během pečení podlijeme anebo dolijeme vodu. Krok 3: Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu rozmixujeme. V troše vody rozmícháme 1 PL mouky a vmícháme do šťávy. Krok 4: Necháme 15-20 min provařit. Kdo chce, může zjemnit trochou smetany. Krok 5: Podávala jsem s kuskusem, připraveným dle návodu na krabici. Jen jsem do něj přidala usekanou jarní cibulku a pažitku.

Zveřejněno 11. 6. 2011

Poznámka autorky srettka

V kastrolu je masa víc, jsou to kuřecí filátka, protože kaňourek byl pro miláčka, my tři grácie jsme si daly radši ptáka ze dvorka ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divočáček na bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N78p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divočáček na bylinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N78p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Kance mám už jen vlastního"domácího"a toho nedám;-):-DAle receptík se mi moc i s foto líbí:-p+12:yes::-K

Krásný kaneček :yes::-)+

To vypadá úžasně, recept i fotka :yes::yes:

kančí nemám, vyzkusím obyčejného čuníka:-p:yes:

tak to je moc pěkná mňamka:-ptaky bych si dala a to i s kuskusem,dobrá kombinace;-):yes:+1

:-p:yes::yes:+7

Na talíři to vypadá nádherně:-p:yes::-K

srettka:velmi,velmi jedlý recept a krásně vyfocený, jako by stálo jídlo přede mnou. Dávám ti 6.bod:yes:

Nádhera, jen ten kuskus bych si nedal;-);-);-):-K

To je krása, báječně to voní až sem, jen bych u toho radši měla knedlík nějaký, ale krásné jinak:-K:-K:-p:-p:-):yes::yes::yes::yes::yes:

srettka::-D:-D:-D:-D

Jana Remkova:remi, já pokud je to možné, maso nakládám a hlavně zatahuju osmažením. taky nemám ráda masové krekry:-))

Streti, vypadá to božsky. Já osobně, pokud se nepletu, jsem měla nějaké kančí medajlonky v Praze na srazu a byla jsem dost sklamaná. Bylo to tuhé, suché, no, nevím, ale někteří chválili!!:-) Ty máš divočáka naloženého a to bude určitě měkčí a šťavnatější. :-p

Eliza:tož to byl kaňůrek s kostí hřbetní.něco se vypíklo. kousek zbyl;-)
to maso přinesl miláček od nějakého nimroda,kterej si je choval od selátek doma:-)

No jo, to jsem nikdy nejedla...;-) Jen jednou jsem si v restauraci dala nějaké kančí medailonky a byly báječné. Vlastně ani nevím, kde se takové masíčko sežene...
Fakt ho ten tvůj spucnul tři čtvrtě kila??;-):-D
+:yes::-p

šreti,moooc hezké a jedlé totok vypadá;-):-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
nalozeny divocak, bylinky na divočinu, medajlonky z divočáka, kančí medajlonky, medailonky z divočáka, bylinky na divocaka, divočak na smetaně, pupek z divočáka, divočák naložený, divočák na bilinkach, bilinky na divocaka, grilovany divocak, kančí medailonky, divočina bylinky, divocak medajlonky, recept na kančí medajlonky, kuřecí medailónky na bylinkách, naložený divočáka, medailonky na bylinkách, byliny na divočáka

Suroviny:
hřbet kančí, majonéza, víno červené, olej, čerstvé bylinky, koření na divočinu, česnek sušený, sůl, pepř, cibule, olej, bujón, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu