Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou

Lehký, svěží a plný jahod. Takový je tento koláč s jahodami, pudingem a šlehačkou. Tenké nadýchané těsto je potřeno marmeládou a pudingem, na kterých jsou naskládány jahody zakryté vrstvou lahodné šlehačky. Na ozdobu můžete nastrouhat čokoládu.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Náročný

Doba přípravy 52 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez odležení v chladu

52 min (40 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez odležení v chladu)

Suroviny pro 1 plech

plech velikosti 30x20 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 768 kJ /
901 kcal
Bílkoviny43,10 g
Tuky29,13 g
Vláknina1,39 g
Cholesterol 801 mg
Sodík 461 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy115,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce ušleháme s cukrem do husté bílé pěny a pak lehce vmícháme mouku. Krok 2: Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 10-12 minut. Krok 3: Po upečení ještě teplý piškot potřeme džemem. Krok 4: Než se piškot upeče, uvaříme puding. Ještě teplý ho nalijeme na piškotový plát s džemem a zatlačíme do něj přepůlené jahody. Krok 5: Necháme vychladnout a nakonec na celý povrch naneseme ušlehanou smetanu, kterou můžeme dle chuti ještě přisladit, případně dozdobit strouhanou čokoládou. Krok 6: Necháme alespoň 2 hodiny v chladu uležet.

TIP: Jahody v naší kuchyni

Zveřejněno 12. 6. 2011

Poznámka autorky Hella

Pokud chcete úhledně nařezat na plechu moučník, který má na povrchu šlehačku, máslový krém nebo čokoládovou polevu, musíte ho především vychladit. Pak si do vyšší nádobky nalijte horkou vodu a vložte do ní 2-3 tenčí nože a nechte je prohřát. Prvním nožem uřízněte jednu řadu, vraťte ho zpátky do nádoby s vodou, vezměte další nůž, uřízněte další řadu, vraťte do vody atd., až máte všechno nařezáno. Je dobré celý moučník nařezat najednou, bez ohledu na to, kdy se bude jíst.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0A9K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0A9K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (33)

Marie Svarcova: Maruško, vytáhla jsi skvělý recept, teď začíná jeho sezóna.
Četla jsem komenty - možná Hella dostatečně nepopsala přípravu těsta. Vejce s cukrem je nutno - za mne v robotu se šlehacimi metlami - až do světlé pěny, zdvojnásobí objem. A jen velmi lehce ideálně stěrkou vložit mouku. Prášek do pečiva tam opravdu nemá co dělat.

:-)<3:yes::-K

Recept vypadá velmi chutně, ale po upečení na větší plech a zdvojnásobení surovin bylo šlehačky přehnaně málo. Ani mi nepokryla celý plech a obrázek tomu vůbec neodpovídá. Byla jsem ráda, že jsem trochu pokryla půlku plechu. :-(

Hella: Asi mate to slovo "zbelaji", coz se stane pomerne zahy, musi zbelat i "zhoustnout" a to neni hned. Kdo nikdy nedelal asi nevi.

Věra: Tohle je opravdu to neobyčejnější piškotové těsto. Jen je třeba vejce s cukrem dobře vyšlehat až zbělají a pak přidat mouku. Někdo doporučuje nejdříve šlehat sníh a pak přidat žloutky např.http://www.toprecepty.cz/recept/15574-zakladni-pis..., ale já většinou šlehám celá vejce. Prostě to těsto musí nadzvedat našlehaný vzduch místo prášku, někdo prášek nesnáší a také trouba musí být dostatečně nahřátá.

Tak bohuzel i ja se musím pridat k těm co těsto nevybehlo ale jelikoz mi to bylo skoda vyhodit protoze jsem delala ze dvou davek tak jsem udelala neco jakoby roladu.:-)Chut testa teda neni tak jak u rolady ma byt ale to nejak stravime porad lepsi nez kdyby to skoncilo v kosi jen by me teda zajimala v cem je ta veda ze to testo i bez kypriciho prasku vybehne?

Hello, včera jsem pekla tento moučník do dortové formy. Je naprosto úžasný:-8:-K:yes: Rychlý, lehký a výborný:yes: Dcera snědla ke snídani 1/2:-!:-D

+:yes: to musí být dobrota :-) až se mi sbíhají sliny, mňam:-p:-K

Moc vyvedené :-8:-p + :yes:. Musím se zastat těsta - před lety mě učila péct teta (vyučená cukrářka), která za základní piškotové těsto brala jen mouku (hladkou či polohrubou), vejce a cukr. Kypřící prášek přidávala, když byl v těstě tuk. Jen jsem musela vyšlehat žloutky zvlášť s cukrem a bílky do sněhu.

Těsto se mi po přečtení moc nepozdávalo, tak jsem radši rovnou pro jistotu udělala "osvědčené", ale jinak moc dobrý koláč! Pochvala. :-K

Přesto, že se piškot nepovedl rodinka ho :-8 snědla zachránily to ty jahody.

Koubkova: to mě fakt s tím piškotem mrzí. Opravdu na obrázku je piškot podle tohoto - neprimitivnějšího receptu: na 1 vejce lžíce cukru a l lžíce mouky. Vejce s cukrem se šlehá a mouka jen lehce vařečkou vmíchá. Lžíce se v tomto případě počítá asi 50 g - jako váha vejce. Moukou to asi nebylo, vždyť třeba na roládu se na 1 vejce dává jen 20 g cukru a mouky. Ale znovu opakuji, pokud máte z piškotu obavu, zvolte svůj vyzkoušený recept! Ten zbytek už ani nelze zkazit ;-)

Pjano dělala jsem korpus z 2dávky a taky mi nevyběhl to těsto na obrázku musí mít úplně jiný recept ,;-(:no:asi tam bylo málo mouky si myslím,moje chyba ,že mi to nedošlo

Hella:já ti děkuji za poznámku, jak moučníky řezat, určitě to budu tak používat, protože ty tvoje se mi vždycky líbí:yes:;-):yes:

pjina: Toto je recept na klasický piškot a prášek do pečiva tam nepatří. Ale je možné si piškotový základ udělat podle svého oblíbeného receptu, na který jste zvyklí. Prášek do piškotu se přidává jen v případě, že se vejce nastavují vodou, nebo se tam přidává tuk. Jinak stačí dobře těsto našlehat.

dnes jsem ho chtěla udělat, přesně podle receptu a nebyl tam napsanej kypřící prášek, bylo mi todivné, ale upekla jsem korpus kterej jsem hodila rovnou do koše, jelikož mi nevyběhl.;-(

:-):yes: to je krása:-K

Děkuji za milé komentáře. Doplnila jsem do poznámky v receptu, jak nejlépe tyto zákusky krájet, aby byly "jak podle pravítka". Je to sice taková drobnost, ale možná někomu pomůže.

:-*Moc krásný zákusek:-p+19:yes:a na řezu jako podle pravítka;-):-K

:-K:-KMoc pěkný koláč i fotka+:yes::yes:

:-*nádherný zákusek:-K:-K:yes:+17

Nadherny kolacek a je tam vse, co nam chutna, takze =15 :-p:-p:-p.

Jak je koláč s pudinkem a jahodami,nikdy nezklame.Je to velkááá pochoutka ,alespoň pro mne.Moc krásně vypadá tento zákusek.:-p:yes::yes:

:-p, vypadá úžasně:yes:

Tak ten je nádherný! :-O:-p:yes:+

Asi už bolo povedané - napísané všetko...:yes:

Hello - bez chybičky - jako všechno od Tebe:yes::-)+

Hello, moc pěknej koláček, který se dá jíst i očima. Obdivuji tvé absolutně rovně uříznuté boky jako podle pravítka;-) Dávám 7.bod:yes:

Rychlé,jednoduché,svěží,pro teplé dny ideální:-*:yes:

Škoda že tady recept nebyl v sobotu, měla jsem jahody a hledala recept:-(Vypadají nádherně:yes:

Tématické fráze:
jahodový koláč, jahodový koláč s pudinkem, piškot s pudinkem a jahodami, jahodovy moucnik s pudinkem, moučník se šlehačkou, piškotový jahodový koláč, moučníky se šlehačkou, recepty na piškotové moučníky s jahodami, piškotové moučníky s jahodami, piskotovy kolac s jahodami, rychlý moučník se šlehačkou, koláč se šlehačkou, piškotová buchta s jahodami a pudinkem, recept na jahodovy kolac, piškot s jahodami a pudinkem, piškotové těsto s pudinkem, piškotový koláč s pudinkem, recept na jahodový koláč s pudinkem, jahodový moučník s pudinkem recept, pudinkový koláč

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, mléko, pudink vanilkový, cukr vanilkový, jahody čerstvé, marmeláda, rama cremefine, cukr, čokoláda

Přidat fotografie receptu