Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový koláč - rychlý a jednoduchý

Léto, které nám dopřává úrodu různorodých druhů ovoce, si také žádá lehké a svěží dobroty. Tato základní bublanina je plná jahod. Její povrch je pomazán marmeládou a přelitý pudinkem. Ovoce si však můžete zvolit podle své chuti.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Suvicka Suvicka

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 508 kJ /
3 946 kcal
Bílkoviny87,22 g
Tuky176,24 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 889 mg
Sůl2,66 g
Sacharidy498,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: V míse, nejlépe ručním mixérem, nejprve smícháme tvaroh, vejce, cukr a Heru, kterou jsme nechali rozpustit do tekutého stavu (v mikrovlnce). Krok 3: Poté přidáme mouku s práškem do pečiva. Vymícháme hladké těsto, které vylijeme na připravený plech. Krok 4: Troubu nastavíme na 180 °C a plech vložíme do částečně vyhřáté trouby, nečekáme, až se trouba rozpálí naplno. Pečeme přibližně 30-40 minut. Krok 5: Koláč nám na povrchu pěkně zhnědne a odpoutá se od kraje plechu. Hotový koláč necháme vychladnout. Krok 6: Poté pomažeme zvolenou marmeládou a poklademe omytým a nakrájeným ovocem. Krok 7: Vytvoříme pudinkovou polevu. Do hrnce vlijeme 400 ml vody smíchané s 3 lžícemi cukru krystal. Ve zbývajících 100 ml vody rozmícháme pudinkový prášek. Jakmile voda v hrnci začne vařit, přidáme pudink a prováříme asi 2-3 minuty. Krok 8: Pak pomalu polejeme koláč a je hotovo.
Necháme vychladnout a ztuhnout.

TIP: Jak uchovat a zpracovat letní ovoce: Využití oblíbených druhů

Zveřejněno 13. 6. 2011

Poznámka autorky Suvicka

Tento koláč není nic nového, ale je výborný, korpus se hned nerozmočí a je šťavnatý. Také není třeba šlehat vejce do pěny jako u piškotu. A díky tvarohu není suchý. S jahodami výborný, ale může být i jiné ovoce. Pudink s vodou je místo želatiny. Pokud ji nemáme rádi, nebo se zrovna doma nenachází, je to výborná volba. Dá se také uvařit například z džusu. Jak kdo rád.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový koláč - rychlý a jednoduchý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jAnl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový koláč - rychlý a jednoduchý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jAnl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Naprostá lahoda!! <3 Já jsem dělala s ananasem a ananasovým pudinkem, bez marmelády, a ten korpus , něco úžasného!. Moc děkuji za tento recept :-K

Desátý bodík letí;-)

Tak tahle buchta-to je něco táááák výborného....:-p
Chodili jsme kolem ledničky a čekali,až to zatuhne-po hodině je půl plechu pryč-ve dvou lidech:-8

PaCa01 - nemám nic proti šlehání bílků a žloutků zvlášť. Jak říkáš, je to na každém. Mám ráda tenhle moučník, protože je díky tvarohu skvěle šťavnatý. Klasické korpusy nejsou špatné, jen malinko sušší. A právě v těchto horkých dnech mi to přjde dobré.
Co nechápu já je to, proč mi tu píšeš něco o zakysané smetaně, když ji tu vůbec nemám a nedávám ji. Pokud myslíš komentář od dashenky, myslím, že se dá říct - je to na každém.
Tento korpus je chuťově poněkud jiný, než šlehaný. Chce to zkusit. :-K

Dala jsem na pohled stejný moučník, ale dávám přednost při tomto letním receptíku, bez tuku a prášku do p. raději si bílky a žloutky vyšlehám zvlášť. Ale to už je na každém, čemu dá přednost :o)
Dál nechápu jak tady vesměs na všechny moučníky "musí" být zakysaná smetana, šlehačka ... a dovětek držím dietu jen jsem uždibla :-D
Ale jinak hezké a jiné - s tím tvarohem.

Milá děvčata, děkuji že zkoušíte a jsem moc ráda, že chutná. Také děkuji za komentáře i bodíky. :-K:-K:-K

Suvicko, mně se moučníček také moc líbí! Ukládám na vyzkoušení. :-p:yes:+

Výborné těsto i koláč celkově. Marmeládujsem nahradila zakysanpu smetanou

Príma recept:-p+5:yes:s hezkým postupem;-)
Sůvičko-ty jako autorka rcp můžeš nevyhovující přidané recepty vymazat:-)

Ivulinko, dekuji. :-K:-K:-K

Moc pěkný receptík a navíc to těsto se mi velmi líbí, ukládám k vyzkoušení, Sůvičko máš ode mě bodíka:yes:

Dekuji Dani za mily komentar. :-K:-K:-K

Kati, recept je krasne napsany a moucnik vypada moc hezky. Bublaninu s tvarohem jsem zatim nepekla ;-) :-D......Mas urcite bodik :-K.

Nechci znevažovat, ale co má jahodová bublanina společného s tímto moučníkem? Jahody a pudink v surovinách? :-/ Asi. Je to jen muj názor, ale přijde mi jako něco úplně jiného. Co už. ;-)

Tématické fráze:
jahodový koláč na plech, rychly jahodový moučník, rychlý moučník s jahodami, jednoduchý jahodový koláč, rýchly koláč s jahodami, jahodovy kolac, jednoduchy moucnik s jahodami, rychlý koláč s jahodami a tvarohem, šťavnatý jahodový koláč, rychlý a jednoduchý tvarohový koláč, jahodový koláč s tvarohem, rychlé jahodové moučníky, jednoduchý koláč, kolač s jahodami a tvaroh a želatina, rychli a jednoduchy kolac, rychlý koláč, rychlé jahodové recepty, tvarohový koláč s jahodami, jednoduchý a rychlý koláč, jahodové moučníky

Suroviny:
tvaroh, vejce, cukr moučkový, tuk hera, mouka polohrubá, prášek do pečiva, jahodová marmeláda, pudink jahodový, voda, cukr krystal, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu