Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie566 kJ /
135 kcal
Bílkoviny2,40 g
Tuky0,78 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 88 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy26,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si necháme vcelku, osolíme ho a na plotně ze všech stran opečeme spolu s nakrájenou cibulkou, pak ho přendáme do pekáče, přidáme veškeré koření, zalijeme trochu vodou, přikryjeme druhým pekáčem, dáme do horké trouby a pečeme hodinu. Krok 2: Maso otáčíme a přilijeme vodu. Krok 3: Po upečení všechno dáme do kastrolu a maso vyndáme a nakrájíme na plátky, také vyndáme kuličková koření, bobkové listy, citron a všechno ostatní rozmixujeme, doladíme masoxem, solí, karamelem, který si uděláme z cukru a malého množství vody, přivedeme do varu a vaříme, až se voda odpaří, karamel dostane čokoládovou barvu, tak vypneme a dáme do omáčky. Krok 4: Do zakysané smetany rozmícháme 1 malou naběračku omáčky, můžeme přidat mouku jak chceme mít omáčku hustou, nalijeme do ní a mícháme. Krok 5: Můžeme ještě doladit chutět tak, jak máme rádi-citronovou šťávou, cukrem, nebo solí, na talíři ozdobíme 1 lžící malinového džemu a kolečkem citronu, aby byla chuť i vizáž podle naší představy.

Zveřejněno 13. 6. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Neměli jsme dlouho svíčkovou a neměla jsem hovězí maso, nahradila jsem tudíž vepřovým a chuťově pěkně vyšperkovala. Moc jsme si pochutnali, bylo to s knedlíkama.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqBm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoké vepřové maso se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zqBm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

:-p mnamka

AntoninZ:AntoníneZ, především tě chci přivítat v naší Topkové rodině jako nového člena a pak bych ti přála, aby se ti tady s náma líbilo a hlavně dej NE-tradiční recept;-)
Jinak myslím, že by Juliána koukala co se dá všechno do"její" omáčky přidat a ještě jí vylepšit;-) Jestli jsi četl pozorně je tam těch ingrediencí daleko víc, než malinový džem, který je víceméně na ozdobu;-):-D

Jéje, objev století - vepřové na smetaně. To by se Juliána Břízová divila, jak se z její kuchařky zjevují nové "objevy".
Když se místo brusinek dají maliny je to jiný recept? Já už se nestačím divit.

Eliza: Elí, nějaký určitě a k lepšímu, ale nedávám hodně, jen tak opravdu zvednout chuť, aby to úplně neovlivnilo chuť té divočiny a i tím, že místo brusinek dáš maliny, je hned jiná chuť:yes:

:yes::-p

Vypadá výborně...:-p:yes: Ta sušená hlíva je zajímavý nápad - vytvoří tam nějaký chuťový akcent?

Bibinko - skvělá omáčka to můžeme i my :yes::-D

Používám také na koření"vajíčko"na čaj,nepoužívám hlívu a zázvor;-)Budu muset vyzkoušet:-*ale+4 bodík posílám teď,podobné omáčky dělávám také už častěji k vepřovému,nebo drůbežímu masu,ty ceny hovězího lezou nějak rychle nahoru:-SJeště,když je nějaká hezká kližka za slušnou cenu,ale to už je také málo vidět:-/

Bibi, já dělám většinou z vepřového taky. Hovězí je moc drahé a tak si klidně "svíčkovou" v uvozovkách;-), střihnu z plece. To koření, aby se nemuselo lovit z omáčky, je fajn dát do toho vajíčka na čaj;-). Protože jsem milovník omáček, máš ode mne plusík!!:-):yes:

:-p:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
veprove maso se smetanou, maso se zakysanou smetanou, maso se smetanou, vepřové maso recepty se smetanou, vepřové se zakysanou smetanou, vepřové s kysanou smetanou, maso nalozene v zakysane smetane, omáčky z vepřového masa, omáčka ze zakysané smetany, pečené maso se zakysanou smetanou, maso a zakysaná smetana, maso ze zakysanou smetanou, maso se zakysanou smetanou recepty, maso zakysaná smetana, zakysaná smetana do omáčky, maso a zakysanou smetanou, maso na zakysane smetaně, recept na divoký maso, zakysaná smetana recepty maso, maso s kysanou smetanou

Suroviny:
cibule, mrkev, petržel, celer, olej, smetana kysaná, koření divoké, koření nové koření, pepř, jalovec, zázvor mletý, hlíva ústřičná sušená, bobkový list, tymián, mouka hladká, karamel, džem malinový, sůl, masox

Přidat fotografie receptu