Nadívané hovězí hrudí
Nadívaná masa patří bezesporu ke slavnostním obědům. V tomto receptu najdete návod na plněné hovězí maso, konkrétně jeho hrudní části. Proříznutý otvor naplníte směsí toustového chleba, sušené šunky a koření. Servírované plátky pak doplní lahodný výpek z pečeného masa.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 724 kJ / 2 085 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,08 g |
Tuky | 143,43 g |
Vláknina | 7,60 g |
Cholesterol | 590 mg |
Sodík | 885 mg |
Sůl | 1,97 g |
Sacharidy | 64,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pečivo nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem.
Krok 2: Oddělíme bílek a žloutek a bílek vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutek utřeme s polovinou másla, špetkou muškátového květu a pepřem. Přidáme sůl, vyšlehaný sníh a nasekanou petrželku. Dobře promícháme s pokrájenou sušenou šunkou a vlhkými kostičkami pečiva.
Krok 3: Do masa vyřízneme kapsu (po vláknech) a dáváme pozor, abychom ho neprořízli (viz obr.). Vytřeme ji solí a naplníme nádivkou.
Krok 4: Otvor zašijeme a maso na povrchu osolíme.
Krok 5: Zbytkem másla potřeme povrch masa a vytřeme pekáček.
Krok 6: Cibuli nakrájíme na centimetr silná kolečka a položíme na dno pekáčku. Na cibule položíme maso, trochu podlijeme horkou vodou nebo vývarem a vložíme do trouby, předehřáté na 220 °C.
Krok 7: Po deseti minutách stáhneme na 170 °C a pečeme 2-3 hodiny, zčásti přikryté pokličkou. Podle potřeby podléváme horkou vodou a maso obracíme.
Krok 8: Upečené maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a udržujeme teplé, třeba v chladnoucí troubě.
Krok 9: Výpek přecedíme a vysmahneme na tuk. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme horkým vývarem. Prošleháme, snížíme teplotu na minimum a necháme 20-30 minut lehounce táhnout, až tuk vystoupí na povrch šťávy.
Krok 10: Alobal rozbalíme, maso necháme odpočinout a krájíme na plátky, které přeléváme šťávou z výpeku.
Zveřejněno 19. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadívané hovězí hrudí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2GGK
Moje poznámka
Nadívané hovězí hrudí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2GGK
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 7 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno 30. 1. 2025 18:00
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno 30. 1. 2025 17:17
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka z vepřové konzervy
Neregistrovaný před 1 minutou
Cottage cheesecake
Neregistrovaný před 1 minutou
Krkovička na česneku
Neregistrovaný před 6 minutami
Salát - vzpomínka na Itálii
Neregistrovaný před 12 minutami
Červená řepa-salát
Lucie1001 před 16 minutami
Nivová omáčka
Neregistrovaný před 16 minutami
Pečená plněná kotleta
Neregistrovaný před 19 minutami
Pikantní mrkvový salát s řeřichou
Neregistrovaný před 21 minutami
Šalamounova buchta
Neregistrovaný před 21 minutami
Vepřové špízy
Neregistrovaný před 27 minutami
Tématické fráze:
hovězí hrudí bez kosti recepty,
telecí hrudí recepty,
telecí hrudí recept,
hovězí hrudí bez kosti,
pečené hovězí hrudí,
hovězí hruď,
telecí hrudi,
hrudi,
nadívané telecí,
hovězí hrudí bez kosti recept,
recepty z hovězího hrudi,
recept na telecí hrudí,
hovězí hrudí bez kosti - recepty,
hovezí hrudí guláš,
pečené hrudí,
hovězí hrud recept,
pečené telecí hrudí,
recept z hoveziho hrudi,
hrudí recept,
recepty telecí hrudí
Suroviny:
hruď hovězí,
chléb toustový,
vejce,
mléko,
máslo,
šunka sušená,
cibule,
květ muškátový,
pepř mletý,
petrželka,
mouka hladká,
sůl,
vývar masový
Komentáře (24)