Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadívané hovězí hrudí

Nadívaná masa patří bezesporu ke slavnostním obědům. V tomto receptu najdete návod na plněné hovězí maso, konkrétně jeho hrudní části. Proříznutý otvor naplníte směsí toustového chleba, sušené šunky a koření. Servírované plátky pak doplní lahodný výpek z pečeného masa.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 220 min

260 min (40 min příprava + 220 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 724 kJ /
2 085 kcal
Bílkoviny131,08 g
Tuky143,43 g
Vláknina7,60 g
Cholesterol 590 mg
Sodík 885 mg
Sůl1,97 g
Sacharidy64,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečivo nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem. Krok 2: Oddělíme bílek a žloutek a bílek vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutek utřeme s polovinou másla, špetkou muškátového květu a pepřem. Přidáme sůl, vyšlehaný sníh a nasekanou petrželku. Dobře promícháme s pokrájenou sušenou šunkou a vlhkými kostičkami pečiva. Krok 3: Do masa vyřízneme kapsu (po vláknech) a dáváme pozor, abychom ho neprořízli (viz obr.). Vytřeme ji solí a naplníme nádivkou. Krok 4: Otvor zašijeme a maso na povrchu osolíme. Krok 5: Zbytkem másla potřeme povrch masa a vytřeme pekáček. Krok 6: Cibuli nakrájíme na centimetr silná kolečka a položíme na dno pekáčku. Na cibule položíme maso, trochu podlijeme horkou vodou nebo vývarem a vložíme do trouby, předehřáté na 220 °C. Krok 7: Po deseti minutách stáhneme na 170 °C a pečeme 2-3 hodiny, zčásti přikryté pokličkou. Podle potřeby podléváme horkou vodou a maso obracíme. Krok 8: Upečené maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a udržujeme teplé, třeba v chladnoucí troubě. Krok 9: Výpek přecedíme a vysmahneme na tuk. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme horkým vývarem. Prošleháme, snížíme teplotu na minimum a necháme 20-30 minut lehounce táhnout, až tuk vystoupí na povrch šťávy. Krok 10: Alobal rozbalíme, maso necháme odpočinout a krájíme na plátky, které přeléváme šťávou z výpeku.

TIP: Jak připravit chutnou omáčku z výpeku

Zveřejněno 19. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívané hovězí hrudí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2GGK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívané hovězí hrudí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2GGK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

:-)<3:yes::yes: Recept i provedení se mi moc líbí. Děda tohle miloval a babička to dělávala. Díky za přidání receptu. :-K

Elizo, to je opravdu nádherné a chutné papání:yes::-D

Eliza: takovou starou poctivou klasiku bych si s chutí dala, krásný recept :yes::yes::yes:
moc hezký recept, ukládám :-K:yes:+

Báječná klasika v inovativním podání, já k tomu vidím, stejně jako Maris, brambůrky s máslem a salát:yes:.

Moc děkuji za reakce.:-) Je to takovéto jídlo, které je radost vařit a radost jíst - alespoň pro mě, protože se přenesu do časů starých poctivých českých mistrů kuchařů, kdy se nekvaltovalo a na jídlo se dělal základ od časného rána a také bylo znát na chuti...
I když mám málo času, tak jsem ráda, když si občas nějaký vyšetřím a pak opravdu vařím jako moji prarodiče a snažím se trošku přiblížit jejich vyhlášené kuchyni, kterou jsem měla čest ochutnat. Nedaří se mi to vždy.

Eli, moc pěkný receptík;-):yes:

Eli, vypadá to moc pěkně:yes: a máš parádní fotopostup:yes: je to na velký bodík:yes: +

Eli, skvělý recept:yes:, vzpomněl jsem si na maminčino nadívané telecí hrudí:-p. :-!:-)):yes::yes::-K +10

Pěkné Elizo, jako vždy, také jsem dnes nadívala, ale sekanou jinak, :-K;-):-p:yes:

Moc krásně nafocené chutné jídlo:-p+6:yes:Jak vidím tu prořízlou kapsu:-)u nás by určitě byla i s prstama:-O:-D

Elí, tak tohle nadívané hovězí hrudí mi připomnělo dětství, kdy maminka takto dělávala telecí hrudí s ledvinou a strašně nám to chutnalo:-p Dávám proto 6.boda:yes:

Co dodat - snad jen dobrou chuť ;-);-);-)

:-):-):-)Tak liďičky jdu to vyzkoušet a pak Vám písnu!!!

Já dneska zrovna taky nadívala,ale bůček a bez sušené šunky,té by mě tam bylo líto.:yes:

Děkuju Vám:-K.

Eli, nádherné fotky a oběd musel být pěkně dobrý;-)

To je takový krásný babičkovský recept, moje babička tak dělala telecí hrudí / na hovězí si nevzpomínám a bez té sušené šunky / a k tomu byly vždy nové brambůrky a hlávkový salát, čerstvý ze zahrady, s kyselou smetanou. Tenkrát ještě smetana zkysla přirozenou cestou a byla to velká dobrota.:-p Jo,jo - to už je dávno.

Eli - mňam,:-p:yes:

Veľmi pekné! Aj ten fotopostup! Si šikula!:yes:

Ano, sretti, podávala jsem kuskus, ale původně k pokrmu patří vařené brambory.
Měla jsem tyrolskou sušenou šunku, ale je možné použít pršut, schwarzwaldskou apod.

Oceńuji fotopostup, u tebe docela nezvyklý;-) Eli, sušená šunka je myšleno-pršut? Krásný recept, super šťáva, mňam.:-p

to vypadá dobře:-p to je s kuskusem??

Děkuju:-K, recept je po babičce, byla kuchařka. Nadívala tak i telecí hrudí, jen bez té sušené šunky - tu jsem přidala jako vlastní invenci. Je tam dobrá.:-)

moc hezké,Elí:-K:yes:
hovězí hrudí mám moc ráda,zejména v rajské nemá chybu:-p
takto upravené vypadá hodně jedle,není to nijak přeplácané ingrediencema(ostatně..jak je u tvých receptů dobrým zvykem;-):yes:)
no,nezbývá,než to šoupnout do oblíbených a vyzkoušet na vlastní jazyk:-D;-):yes:

Tématické fráze:
hovězí hrudí bez kosti recepty, telecí hrudí recepty, telecí hrudí recept, hovězí hrudí bez kosti, pečené hovězí hrudí, hovězí hruď, telecí hrudi, hrudi, nadívané telecí, hovězí hrudí bez kosti recept, recepty z hovězího hrudi, recept na telecí hrudí, hovězí hrudí bez kosti - recepty, hovezí hrudí guláš, pečené hrudí, hovězí hrud recept, pečené telecí hrudí, recept z hoveziho hrudi, hrudí recept, recepty telecí hrudí

Suroviny:
hruď hovězí, chléb toustový, vejce, mléko, máslo, šunka sušená, cibule, květ muškátový, pepř mletý, petrželka, mouka hladká, sůl, vývar masový

Přidat fotografie receptu