Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makrelová pomazánka

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 100 kJ /
502 kcal
Bílkoviny40,64 g
Tuky34,06 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 184 mg
Sodík 1,84 g
Sůl4,10 g
Sacharidy8,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Makrelu zbavíme kostí a maso spolu se smetanou, rozmačkaným česnekem, jarní cibulkou a zelenými bylinkami rozmixujeme. Krok 2: Do vzniklé směsi přidáme na jemno nakrájenou červenou cibuli a lžíci limetkové šťávy, dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Směs necháme chvilku v lednici ztuhnout.

Zveřejněno 19. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makrelová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DDj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makrelová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7DDj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-p:-p:-K výbornej recept:yes: Dala jsem boďana.

Jana Remkova:Tak to příliš neztuhlo,ale je to chuťově výbornééé. ;-)

Asi tak jednou za půl roku, možná za rok, dostanu neodbytnou chuť na uzenou makrelu. Někdy na to hned zapomenu, někdy ne. Je to něco z dětství, uzenou makrelu dostal totiž vždycky jen táta a my děti jsme musely večeřet něco "jakože" zdravějšího - třeba žervé na dalamánku...;-) To tátovo jídlo tak vonělo, že jsme ho umluvily a dával nám ochutnávat po malých soustech - bez kostiček... Maminka se asi nechtěla zabývat starostmi, že polkneme kost, nebo tu vůni někde otřeme a budeme smrdět nejen my, ale i zařízení bytu...:-))
Takže recept ukládám a až dostanu chuť, tak i zrealizuju.:yes::-p

Dělám paštiky často a hodně i pomazánky různé, jsem pomazánková hodně, ale toto neztuhne, musí tam být tuk nějaký dodaný, přidaný, at již máslo, nebo u paštik pak tuk se sádlem;-):-K:-K

1974andrea: dej vědět, jak to ztuhlo, moc mne to zajímá a recept bych vyzkoušela;-)

Já kombinuji uzenou makrelu s nějakým smetanovým sýrem, žervé, lučinou apod., pak se udělá hezky hustá pomazánka. ;-) Nedávám sice česnek, ale určitě to vyzkouším.

Anna Kocikova:To je fakt,to by se dalo přimíchat,v receptu to teda nebylo,ale určitě by to ztuhlo líp.:-)

Já bych možná přidala 2 cm plátek másla,aby to líp zatuhnulo:-*jinak se mi pomazánka zamlouvá:-p+2:yes:

Jana Remkova:Uvidíme,jestli ztuhne;-). Zkusila jsem ji dnes prvně,takže je zatím v lednici. Ale spíš myslím,že to bude konzistencí ne krájené,ale mazací paštiky.

Zajímavá paštika, jen jak píšeš, v této podobě mi to příjde docela řídké. Bylo by fajn ji vyfotit na krajíci chleba.:-p

Tématické fráze:
makrelova pomazanka, makrelová pomazánka recept, makrelová pomazánka s tvarohem, pomazanka makrelova, jak se dělá makrelova pomazánka, markelova pomazanka, nejlepší makrelová pomazánka, makrelova pomazánka z pomazankoveho masla, pomazánka z paštiky, recepty makrelová pomazánka na topinky, mamrelova pomazanka, recept makrelova pomazanka, recept pomazánka makrelová, makrelová pomazánka pomazánkové máslo, makrelova pozanka, macrlelova pomazánka, maktelova pomazanka, makreelova pomazánka, recepty pomazánky makrelová, pomazanka maktelova

Suroviny:
makrela uzená, smetana kysaná, limetka, cibulka jarní, česnek, cibule červená, petrželka zelená, kopr, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu