Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Záhorácký závitek

Vepřové maso, slanina a zelí - to je kombinace, která nikdy nezklame. Na první pohled úplně obyčejné jídlo, které ale svou chutí mile překvapí. Šťavnatý záhorácký závitek podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovým knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,9 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaja

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 75 min

100 min (25 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 516 kJ /
1 079 kcal
Bílkoviny13,09 g
Tuky85,49 g
Vláknina25,83 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,64 g
Sůl4,00 g
Sacharidy58,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupané cibule nakrájíme nadrobno. Krok 2: Na každý plátek masa položíme nakrájený stroužek česneku, plátky anglické slaniny a pak navrstvíme kopeček kysaného zelí. Krok 3: Plátek s náplní pevně zavineme a spíchneme jehlou nebo ovážeme nití. Krok 4: Cibuli orestujeme na oleji dozlatova. Krok 5: Zeslabíme příkon tepla, zasypeme lžičkou sladké papriky, hned přidáme závitky, osmahneme je ze všech stran a podlijeme vývarem tak, aby bylo maso ze 3/4 ponořené. Krok 6: Přiklopíme pokličkou a dusíme cca 40 minut (v tlakovém hrnci 20 minut). Krok 7: Měkké závitky vyjmeme a odložíme stranou. Šťávu rozmixujeme ponorným mixérem, nebo přecedíme a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Pak je třeba nechat zahuštěnou štávu pozvolna 20 minut provařit. Krok 8: Závitky vrátíme zpět do omáčky a už jen prohřejeme. Podáváme s bramborem, ale hodí se i bramborový knedlík.

TIP: Jaké vepřové maso použít

Zveřejněno 21. 6. 2011

Poznámka autorky Pajaja

Já mixuji dohladka, cibule omáčku skvěle zahustí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Záhorácký závitek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R85q

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Záhorácký závitek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R85q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (25)

Lucka 76: Tak to mě moc těší. Opravdu.

Hezký večer, tento recept jsem tu objevila před pár lety. Do té doby jsem ho neznala, ani z domova, ani třeba ze školní jídelny. Ale musím říct, že ještě než jsem ho uvařila poprvé, jsem si říkala že to bude moc dobré, protože tam jsou samé dobré věci :-) a výsledek je, že toto jídlo vařím od té doby dost často a stává se jedním z nejoblíbenějších jídel v naší rodině. Moc děkuji za super recept. :-)<3

:-)<3:yes::yes:výborné :-K

tara23: Tak to mě těší, že jste si pochutnali :-) Já se je chystám uvařit po delší době k nedělnímu obědu.

výborný oběd

já ho zapékám v troubě<3

Ahoj lidičky Zahorak dělám doma rodině pro radost.Jen zkuste přílohu vylepšit.Bramborovy knedlík je k tomu fajn-ale.V dětství jsem byl v Hodoníně a tam příloha bramborového knedlíků byla jina.(na pánvi osmahneme kostičky housky do zlatova a vmychame do bramborového těsta.Bramborovy knedlík je moc velký - špalíčky moc malé tak vytvořit váleček asi 8cmx4cm jde to krásně rychle.Povarit jak vyplavou(12min) a hned rozkrojit po délce.Na talíř se dávají do sluníčka.Jsou úžasné k čemukoliv.Ta osmazena houska tomu da kouzlo.Kdo zkusil žasl co to je za dobrotu.Pro chlapy Koho baví dělat titěrné špalíčky.Touto přílohou žádné jídlo nepokazite a strážníci budou zírat.Tak schválně kdo se ozve Hezky den Tompo

Záhorácký závitek je nejlepší z bůčku,ale i z krkovičky může být dobrý

Výborný moc nám chutnalo:-p:yes:

mňam mňam mňam miluji tyto závitky :-K:-K:-K:-K:-K

Já je miluji a bramborovou kaší

luxusni dekujeme....:-K

Tento recept znám dnes dělala jen bez té papriky a mělo to uspěch:-D

Už je to v hrnci:-p

:-p mňam:yes:

Výborná kombinace vepřového masa a zelí. Kýta je sušší, takže doporučuji prorostlejší slaninu. U nás se to vaří přes zimu. Dávám bodík.:yes:

Recept znám, párkrát jsem ho i dělala a častěji jedla v restauraci...:-p Ani mě nenapadlo, že tu nebude a fakt...Je tu jen záhorácký guláš. Takže Pavlí, super recept - super doplnění naší úžasné veliké kuchařské knihy!!;-):yes:

Děkuji velice, všem. :-8
Aničko, to né, že bych to všechno vařila najednou, spíš než se dokopu sednout k pc, fotky přetáhnout a napsat ten recept. :-))

Tady se dnes balí ve velkém:-p:yes:a malé nevadí-zvýší se počet:-D:-D+:yes:

Výborné,dělávám to skoro stejně.:-p:yes::yes::yes:

:-))Pavli ty se nezdáš;-)taková dlouhá absence:-Oa pak ty dobroty sypeš jednu za druhou:-p+9:yes:a šťávička vypadá nádherně:-*

Koukám,že jsme dneska všechny něco zabalily:-)). Samozřejmě recept chválím,ingredience jsou podle mých chutí,takže bodík:yes:

Pajajko, ať už je závitek menší, nebo větší, bude mňamózní:-p Dávám ti 7.boda:yes:

Závitky i fotky jsou nádherné ;-) +:yes:

Výstavní závitek :yes:

Tématické fráze:
zahoracky vepřový závitek, záhorácke závitky, záhorský závitek, záhorácké závitky recept, vepřový závitek záhorácký, záhoradský závitek, zavitek, horácké závitky, recepty na záhorácké závitky, záhoratský závitek, záhorecky zavitek, zahorske zavitky, recept zahoracke zavitky, záhorácký závitky, recept na záhorácké závitky, vepřový záhorácký závitek, záhorácký, zahorackyzavitek, závitky z bůčku záhorácký závitek, záhorádské závitky

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, olej, paprika sušená sladká, česnek, slanina anglická, zelí kysané, vývar masový, sůl, pepř mletý, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu